مهدی تاج و تمام وعدههایی که عملی نشد
هفته ششم لیگ برتر نوزدهم در حالی به پایان رسید که تقریبا تمام وعدههایی که مهدی تاج در پایان فصل گذشته و طی هفته های اخیر بر آن تاکید کرده بود در فوتبال ایران عملی نشد.
فصل گذشته مسابقات فوتبال ایران در شرایطی به پایان رسید که مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال در مصاحبه های خود، بارها از اهداف بزرگ و وعده های مختلف این فدراسیون و مجموعه های زیر دست خود برای حرفه ای تر شدن فوتبال خبر داد.
از کوه وعده های تاج بعد از گذشت حدود ۶ ماه، تقریبا چیزی جز یک سایه باقی نمانده است. هیچکدام از هدف گذاری های فدراسیون فوتبال یا محقق نشد یا به صورت کامل چیزی که دلخواه فوتبال باشد از آب در نیامد. این وعده ها که گاهی شکل تهدید هم به خود می گرفت دامنه گسترده ای از فعالیت های فوتبالی را شامل می شد؛ از دستور برای عدم خرید بازیکنان خارجی و تشکیل اردوهای برون مرزی بازیکنان تا برگزاری ۹۰ به ۱۰ دربی.
سازمان اقتصادی تشکیل شد؛ بدون نتیجه
مهدی تاج روز ۱۷ اردیبهشت در جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس حاضر شد. وی در پایان این جلسه با اشاره به مشکلات مالی کل فوتبال و بخصوص باشگاه ها، از تشکیل یک کمیسیون اقتصادی برای رفع این مشکلات خبر داد. وی این موضوع را در نشست خبری خود هم اعلام کرد ولی از روز تشکیل این کمیسیون، اوضاع اقتصادی باشگاه ها و فدراسیون هیچ فرقی نکرده است. این سازمان نه تنها درآمدی برای فوتبال نداشته بلکه حتی راهکاری برای گرفتن مطالبات ایران از فیفا و AFC ارائه نکرده است.
عدم جذب بازیکن و مربی خارجی در حد حرف
دستور مهدی تاج درباره عدم به کارگیری مربی و بازیکنان خارجی برای لیگ نوزدهم یکی از جنجالی ترین و بی اثرترین برنامه های فدراسیون فوتبال بود. تاج به دلیل بدهی انباشته باشگاه ها و شکایت های متعدد خارجی ها از تیم های ایرانی در فیفا و همچنین مشکلات ارزی روز ۳۱ اردیبهشت گفت: «به همه مدیران باشگاه ها توصیه شده که بعد از این دیگر نمی توانند مربی خارجی یا بازیکن خارجی جدید جذب کنند؛ ضمن آنکه باید از لباس های ایرانی استفاده شود.» بی توجهی به این توصیه تا جایی پیش رفت که باشگاه های استقلال، پرسپولیس، تراکتور، صنعت نفت و گل گهر یعنی نزدیک به یک سوم از تیم های لیگ برتر با مربی خارجی کار خود را شروع کردند و تعداد زیادی هم بازیکن خارجی به استخدام این تیم ها بخصوص استقلال، پرسپولیس، تراکتور، سپاهان و ذوب آهن درآمدند.
اردوهای خارجی ممنوع نشد
در راستای همان دستور فدراسیون فوتبال به باشگاه ها، از آنها خواسته شد برای جلوگیری از خروج ارز از کشور، اردوهای آماده سازی و پیش فصل تیم ها در داخل ایران برگزار شود. تیم های مطرح بازهم به این دستور فدراسیون که بعدا از آن به عنوان «توصیه» یاد شد، بی توجهی کردند. استقلال، پرسپولیس، تراکتور و سپاهان با نظر مربیان خود به اردوی ترکیه رفتند. همین مسئله باعث ایجاد جنجال تازه ای در فوتبال شد. مالک باشگاه شهر خودرو یکی از افرادی بود که از فدراسیون به خاطر چشم پوشی از این موضوع انتقاد و تاکید کرد که شهر خودرو به خاطر همین توصیه قید اردوی برون مرزی را زده است.
VAR به این لیگ نرسید
بعد از برگزاری فینال جام حذفی و بالاگرفتن انتقادات از فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ، مهدی تاج یک نشست خبری ترتیب داد تا پاسخگوی اهالی رسانه باشد. یکی از بخش های صحبت تاج در این نشست به تکنولوژی کمک داور ویدئویی اختصاص داشت. وی به سئوال یکی از خبرنگاران در این ارتباط اینطور پاسخ داد: «سیستم VAR برای فصل آینده اجرایی خواهد شد. اینفانتینو یکی از افتخارات فوتبالیاش را ورود این سیستم نامید. در هر ورزشگاه برای استفاده از سیستم VAR باید ۶۰ هزار یورو هزینه شود. این اتفاق باید بیفتد. وقتی باشگاهها برای بازیکن یا مربی خارجی هزینه میکنند، باید برای کمک داور ویدیویی باید ۶۰ هزار یورو بدهند. کار بسیار درستی است و حتما باید این کار را کنیم.» وعده اجرایی شدن این تکنولوژی هم بی نتیجه ماند و حتی یک ورزشگاه هم به زیرساخت های این تکنولوژی مجهز نشد!
استانداردسازی ورزشگاه ها برای گرفتن جان یک کودک
شاید بزرگترین ادعای فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ برای این فصل از مسابقات لیگ برتر استانداردسازی ورزشگاه ها بود. تاج بارها اعلام کرد تا ورزشگاه ها به سه بحث اصلی یعنی شماره گذاری صندلی ها، نصب دوربین های تشخیص چهره و گیت های الکترونیکی مجهز نشود و استانداردهای لازم پیاده نشود، لیگ را شروع نمی کند. بعد از کش و قوس های فراوان لیگ برتر با حدود یک ماه تاخیر آغاز شد. هرچند بعضی از ورزشگاه ها در بعضی از قسمت های زیرساختی اصلاحاتی انجام داده بودند اما در عمل، استانداردسازی ها بدون نصب و راه اندازی اصولی گیت ها و نبود دوربین های تشخیص چهره عقیم ماند. نه تنها تماشاگران با پرتاب سنگ باعث آسیب رساندن به هم و به بازیکنان شدند (نمونه آن شکستن سر کنعانی زادگان مدافع پرسپولیس در دربی) بلکه حتی در اتفاقی به مراتب تلخ، یک کودک ۶ ساله در ورزشگاه آزادی به خاطر برق گرفتگی جانش را از دست داد تا جامعه فوتبال را با شوکی بزرگ مواجه کند.
یگان ویژه یک قدم هم عقبتر نرفت!
در همین بحث استانداردسازی یکی از موضوعات موردتوجه فدراسیون فوتبال، کنترل سکوی ورزشگاه ها توسط خود هواداران بود. تاج در یکی از مصاحبه هایش اعلام کرد که باید کار را به دست سرمشوقان و هواداران بسپاریم و ماموران یگان ویژه دو قدم عقبتر بروند. این طرح هم همچنان در لیگ برتر عملیاتی نشده و یگان ویژه حتی یک قدم هم عقبتر نرفته است!
توپ مسابقات عوض نشد
یکی از اعتراضات مشترک اکثر بازیکنان و مربیان فوتبال در هفته های ابتدایی لیگ نوزدهم، کیفیت توپ های مسابقات بود. سازمان لیگ امسال با شرکت جدیدی قرارداد امضا کرده بود و از نظر بازیکنان، توپ های جدید مشکلاتی را در جریان مسابقات و تمرینات برای آنها ایجاد می کرد. مهدی تاج در جلسه هم اندیشی مارک ویلموتس سرمربی تیم ملی با سرمربیان لیگ برتر به مربیانی که نسبت به این مسئله اعتراض داشتند وعده داده بود که از هفته سوم توپ ها عوض می شود اما صادق درودگر رئیس سازمان اقتصادی فدراسیون فوتبال اعلام کرد که تغییر توپ ها در این مقطع زمانی شدنی نیست!
سهمیه تماشاگران در دربی قطعا ۹۰ به ۱۰ نشد!
برگزاری دیدار استقلال و پرسپولیس در هفته چهارم لیگ برتر خیلی زود توجهات را به سمت این مسابقه جلب کرد. فدراسیون و سازمان لیگ همانند سال گذشته اعلام کردند سهمیه تماشاگران در دربی ۹۰ به ۱۰ به سود تیم میزبان (استقلال) است. تاج روز ۱۲ شهریور در مصاحبه ای گفت: «قطعا اینبار قانون ۹۰ به ۱۰ درصد برای تماشاگران در دربی و بازی پرسپولیس با استقلال اجرا می شود. الکترونیکی شدن بلیت این فرصت را می دهد که قانون ۹۰ به ۱۰ عملیاتی شود.» اما دیری نپایید که بعد از تشکیل جلسه شورای تامین استان تهران مشخص شد فدراسیون فوتبال حتی در این بحث هم از خودش اختیاری ندارد و در نهایت رای به برگزاری ۵۰ - ۵۰ دربی داده شد.
جریمه و تهدید؛ تنها وعده ای که با قدرت عملی شد!
در میان تمام وعده هایی که مهدی تاج آنرا بارها به زبان آورد، فقط یک وعده رنگ واقعیت به خود گرفت. رئیس فدراسیون فوتبال قبل از شروع لیگ در اظهارات خود از برخورد جدی انضباطی با متخلفان لیگ و صدور آرای مسابقات جنجالی در حداکثر زمان ممکن خبر می داد. باتوجه به گذشت ۶ هفته از لیگ برتر فوتبال و ۱۳ هفته از لیگ برتر فوتسال بر همه مشخص شد که فدراسیون چقدر در پیاده کردن این طرح با قدرت پیش رفته است! صدور آرای متعدد در بخش های مختلف فوتبال، فوتبال ساحلی، فوتسال و لیگ دسته اول ثابت می کند که فدراسیون در تنها وعده ای که اختیار عمل داشته، به خوبی کار را پیش برده است! آرایی که شاید در ظاهر همانند مُسکن عمل کند اما به فرهنگسازی فوتبال و بازدارندگی این جامعه برای جلوگیری از توهین کمکی نمی کند.
ارسال نظر