چراغپور: قیچی را برداریم و بازی با انگلیس را حذف کنیم
قطر که بهعنوان میزبان شکست خورد و مابقی تیمهای آسیایی به مرور خواهید دید.
کارشناس فوتبال کشورمان توصیه کرد تیم ایران باید بازی با انگلیس را فراموش کند و به فکر نتیجهگیری در بازی با ولز و آمریکا باشد.
جلال چراغپور درباره شکست 6 بر 2 ایران مقابل انگلیس اظهار داشت: آنچه که اتفاق افتاد میتواند یک زنگ هشدار باشد برای اصلاح تمام ساختارهایی که با کلمه فوتبال شروع و به ما مربوط میشود. از پایهها و امیدها گرفته تا ... . ما در امیدها هم 48 سال است که نمیتوانیم بالا برویم و در تورنمنت جهانی شرکت کنیم. از آن طرف هم شما سایر آسیایی را خواهید دید؛ قطر که بهعنوان میزبان شکست خورد و مابقی تیمهای آسیایی به مرور خواهید دید.
وی ادامه داد: اتفاقی که در بازی ایران انگلستان افتاد این بود که تمام موجودیت فوتبال ما پای کار بود. الان نگویند این نبود و آن نبود؛ تمام موجودیت فوتبال ما پای کار بود. اگر بیرانوند هم بود شاید یک توپ را میتوانست بگیرد، اما در سایر گلها نوع ضربه زدن به توپها را نگاه کنید. کدام توپ را میشد گرفت؟ گلها همه کلاسیک و استاندارد بودند. در دفاعی که با حفرههای وحشتناک تشکیل شده بود تمام گلها خورده میشد. هرچند برای نتیجهگیری زود است، اما فقط برای این بازی نتیجه میگیریم که لیگ ما با این هزینهای که میکند فاقد کارایی و اعتبار فنی است؛ این نکته اول. البته بازیکنانی که در بازی با انگلیس بازی کردند حداقل تولید هشت سال پیش فوتبال ما هستند. پورعلیگنجی، چشمی، حاجصفی، نوراللهی و .... پس تولیدات لیگ ما در هشت اخیر کجا هستند؟
کارشناس فوتبال کشورمان در ادامه تصریح کرد: اما موضوع دوم؛ دویدن ساده که نیاز به استراتژی ندارد! ما در دویدن هم از نوع سوم استفاده میکردیم؛ یعنی دویدن ساده و بدون فشار! ما شاید بیشتر دویدیم، اما فقط دنبال توپ بودیم. ضربات قلب در این نوع دویدن بیشتر از 120 نمیرفت. پس وقتی دویدنت به این شکل است، زورت در تاکتیک به حریف نمیرسد و میانگین سن تیم هم 29.2 است، با چه چیزی میخواهید با انگلیس مبارزه کنید؟ در نتیجه ما باید برای آینده تجدید نظر و برنامهریزی کنیم و بدانیم در بازیهای بزرگ چه اتفاقی خواهد افتاد.
چراغپور با بیان اینکه ما باید این بازی را کنار بگذاریم، گفت: الان یک کار میتوانیم انجام دهیم، آنهم این است که قیچی برداریم و بازی با انگلیس را از تقویممان بِبُریم و حذف کنیم. ما الان دو بازی داریم با ولز و آمریکا؛ پس تقویم را قیچی کنیم! ما جمعه با ولز بازی داریم. انگلستان با ما بدنی بازی نکرد، ولی ولز بدنی بازی میکند. انگلیس با ما از سرعت، جنگ بدنی و چلنج استفاده نکرد و حتی یک تکل هم نزد. چیزی که در فوتبالشان دیده میشود، ولی با ما آنچنان با حوصله بازی کرد و خوب آنالیزمان کرده بودند که فقط از حفرههای درون تیمی و گپ تیم ما استفاده کردند. بین خطوط و بین نفرات دفاعی ایران باز بود و انگلیسیها خیلی با حوصله ابتدا توپ را کنترل میکردند و بعد پاس میدادند؛ یعنی فوتبالِ یک ضرب، دو ضرب بازی میکردند. ولز اما با شدت بازی خواهد کرد و جنگ بدنی زیادی خواهیم داشت. هر سه تیم گروهمان هم روی میانگین سنی 29.2 استراتژی تعیین کردند. آثارش هم در بازی با انگلیس دیدیم که حاجصفی در دقایق پایانی دچار گرفتگی شد.
وی درباره تیم ملی ولز و دیدار روز جمعه با این تیم توضیح داد: ولز شجاع و جنگجو بازی خواهد کرد و ما باید آماده بازی با فشار باشیم. ولز و آمریکا با هم مساوی کردند و الان تمرکزشان را گذاشتند روی این موضوع که «چه تیمی به ایران بیشتر گل میزند». یعنی تقریباً هر سه تیم به انگلیس میبازند و هر تیمی بین ولز و آمریکا به ایران گل بیشتری بزند، صعود میکند. این چیزی است که آمریکا و ولز در نظر دارند. این را باید مربیان تیم ملی بدانند که با چه استراتژی روبهرو هستند. فشار از جلو و تعقیب تا لحظه آخر هم در دستور کار ولز خواهد بود و باید خودمان را آماده کنیم.
«آیا تغییرات زیاد در ترکیب ایران را دلیل شکست سنگین مقابل انگلیس میدانید.»، کارشناس فوتبال کشورمان در واکنش به طرح این سوال گفت: بله! مثلاً اگر دفاع تغییر نمیکرد غیرممکن بود خلیلزاده آنطور به بیرانوند بخورد! مرکز دفاع همیشه با دروازهبان تنظیم میشود. همان حادثه مصدومیت بیرانوند هم حاصل دستکاری مرکز دفاع بود. در این صحنه یک سؤال بزرگ هم مطرح میشود؛ توپ از کنار به روی دروازه سانتر شد، در این شرایط چرا مجید حسینی عمود به سمت دروازه میدوید؟ او میخواهد کجا برود؟ هر چقدر بیشتر این صحنه را نگاه میکنیم بیشتر برایمان سوال پیش میآید.
چراغپور در پایان گفت: قطعاً بازی بسیار سختی هم با ولز خواهیم داشت. این تیم خیلی قویتر از ما نیست ولی از لحاظ جوانی، جنگیدن و جا به جا شدن به مراتب از ما جلو هستند. به گرت بیل از 20 متری هم فرصت بدن گل میزند؛ پس باید مواظب باشیم.
ارسال نظر