تاج: شاید در تعداد تیمهای لیگ برتر تجدیدنظر شود
برای مثال در بحث استادیومها الزامات سختگیرانه باعث شدند استادیوم جدید ساخته شود.
رئیس فدراسیون فوتبال با حضور در سمینار سالانه افسران صدور مجوز باشگاهی ضمن انتقاد از رویه پیشین فدراسیون در صدور مجوز حرفهای باشگاهها از احتمال کاهش تعداد تیمهای لیگ برتر و لیگ دسته اول خبر داد.
به نقل از سایت رسمی فدراسیون فوتبال؛ مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال گفت: استانداردسازی فوتبال یکی از مهمترین اهداف کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا است و به همین دلیل از دو دهه پیش بحث مجوز باشگاهی در فیفا شروع شده است و از سال 2010 این مساله در آسیا هم رسما آغاز شده است.
وی ادامه داد: فوتبال ایران هم از همان ابتدا پیشرو در این مسئله بود اما متاسفانه به مرور هرچه استانداردها سختتر شد فوتبال ما از این استانداردها فاصله بیشتری گرفت. مثلا یکی از معیارهای مجوز باشگاهی، معیارهای مالی است که باشگاهها باید بتوانند از پس هزینههای خود برآیند. در گزارشی که کنفدراسیون فوتبال آسیا منتشر کرده است در کل آسیا به دلیل شیوع ویروس کووید 19 درآمد باشگاههای آسیادر سال 2020 نسبت به سال 2019، حدود 20 درصد کاهش یافته است و به تبع آن باشگاههای آسیا هزینههای خود را هم 30 درصد کاهش دادهاند اما فقط در ایران و یک کشور دیگر هزینههای دستمزد بازیکنان در سال 2020 نسبت به سال 2019 بیش از 50 درصد افزایش داشته است و این موضوع استاندارد نیست. همین مسئله باعث شده متاسفانه فوتبال ایران تعداد بسیار زیادی پرونده در دادگاه CAS داشته باشد. تجربه ما نشان داده است هر زمان که فدراسیون فوتبال الزامات سختگیرانهای را اجرا کرده است باشگاهها خودشان را با این الزامات تطبیق دادهاند و باعث رشد فوتبال شده است. برای مثال در بحث استادیومها الزامات سختگیرانه باعث شدند استادیوم جدید ساخته شود و چندین استادیوم هم بازسازی شوند تا بتوانند میزبان تیم خود باشند.
رئیس فدراسیون فوتبال گفت: متاسفانه در بخش مجوز باشگاهی در گذشته خوب عمل نکردهایم و رویکرد تسامح و تساهل را پیش گرفته بودیم و این موضوع باعث شد که در این بخش از فوتبال آسیا بسیار عقبتر باشیم. تیم ملی فوتبال ایران در حال حاضر از لحاظ فنی و کسب نتایج در ردهبندیهای جهانی در صدر فوتبال آسیا قرار دارد اما وقتی عملکردمان را در مجوز باشگاهی مشاهده میکنیم عملکرد قابل دفاعی نداشتهایم. در سال گذشته تنها دو تیم توانستند مجوز کنفدراسیون فوتبال آسیا را برای شرکت در لیگ قهرمانان آسیا دریافت کنند این در حالی است که 54 تیم از کشور ژاپن، 18 تیم از کشور کره و 12 تیم از کشور امارات و 12 تیم از کشور ازبکستان مجوز باشگاهی AFC را دریافت کردند و این نشان دهنده فاصله باشگاههای ما از استانداردهای باشگاهی در آسیا است. شاید بر این اساس نیاز باشد حتی در تعداد تیمهای لیگ برتر و لیگ یک تجدید نظر شود. وقتی باشگاهی نمیتواند استانداردهای اولیه و ضروری فوتبال را داشته باشد چه اصراری بر شرکت در بالاترین سطح فوتبال ایران و آسیا دارد.
مهدی تاج ادامه داد: خوشبختانه اخیرا اتفاقات خوبی در بخش صدور مجوز فدراسیون فوتبال در حال رخ دادن است. اولین هدف این کمیته رفع تعلیق بود که خوشبختانه با فعالیتهای مستمر آقای زارعی و همکارانشان در آینده نزدیک این اتفاق خواهد افتاد. گام بعدی کمیته شروع چرخه مجوز برای تیمهای لیگ برتر و لیگ یک فوتبال است که با این سمینار این مسیر هم خیلی قوی شروع شده است. در همین جلسه افسر مجوز باشگاهی و مدیران مالی همه تیمهای لیگ برتر حضور دارند. نمایندگان ده باشگاه لیگ هم در این جلسه حضور دارند که نشان میدهد کار به خوبی شروع شده است. خوشبختانه دیدم که نمایندگان فوتبال بانوان و فوتسال هم در این جلسه حضور دارند. علیرغم اینکه برای سال آینده اخذ مجوز برای فوتسال و فوتبال بانوان الزامی نیست اما باید از همین الان که کار اختیاری است قوی شروع کنیم و به تدریج پیش برویم. فدراسیون فوتبال شرکت تمام باشگاههای لیگ برتر و لیگ یک را در فرآیند صدور مجوز و اخذ مجوز مربوطه برای فصل بعد را الزامی میداند و اگر باشگاهی در این زمینه خوب عمل نکند قطعا مطابق جرایم انظباطی آییننامه مجوز باشگاهی برخورد خواهد شد و حتی حذف از لیگ هم در این آییننامه دیده شده است.
وی در پایان گفت: فدراسیون فوتبال رکن صدور مجوز فدراسیون فوتبال، یکی از ارکان کاملا مستقل فدراسیون است و حتی من به عنوان رئیس فدراسیون هیچگونه دخالت و توصیهای در مورد تصمیمات این رکن نخواهم کرد و از اعضا این رکن خواستهام کاملا جدی و براساس استاندرادها تصمیم بگیرند.
ارسال نظر