چرا قانون تغییر ساعت لغو شده اما ساعت موبایلها جلو رفت؟! ما هم نمیدانیم ساعت چند است! - بلبشوی تغییر نکردن؛ ساعت شبکه خبر هم اشتباه نشان داد! + عکس
با رسیدن به ساعت یک دقیقه بامداد دوم فروردین درحالی که امسال برخلاف سال های گذشته ساعت کشور یک ساعت به جلو نرفته بود ، بسیاری از سرویس های موبایلی ، بانکی و اینترنتی و گجت های تحت اندروید و ویندوز برای یک ساعت دچار اختلال شدند چون بسیاری از سرورهای بین المللی تغییر ساعت تابستانی را برای ایران هم لحاظ کردند. اتفاقی که نیاز به هماهنگی وزارت ارتباطات در این زمینه داشته است.
به گزارش مستقل آنلاین؛ برخی از تلفن های همراه ساعتشان تغییر کرده است و برخی خیر. مانند گذشته ساعت های دیواری دیگر محبوبیت کمتری دارد تا بدون تغییر متوجه شویم و شماره ۱۱۹ عوض شده است.
خبرآنلاین نوشت : نمایندگان مجلس از سال گذشته طرحی را دنبال کردند که به موجب آن ساعت رسمی کشور با آغاز سال جدید تغییر نمی کرد و دولت نیز بدون مجوز مجلس اجازه تغییر آن را نداشت.این قانون در سال۱۴۰۲ اجرا خواهد شد. خبرآنلاین استدلال نمایندگان مجلس را بررسی کرده است.
تغییر ساعت رسمی کشور یکبار در دوره محمود احمدینژاد و با دستور او و یکبار در دولت رئیسی اما با تدبیر نمایندگان مجلس، در حال تثبیت شدن است. بهعبارت دیگر با قانونی که اکنون بهتایید شورای نگهبان رسیده است، ساعت رسمی کشور در آغاز سال جدید،تغییر نخواهد کرد.
اسفندماه سال گذشته، جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرحی را تحت عنوان عدم تغییر ساعت رسمی کشور تدوین و تقدیم هیات رئیسه کرده بودند که این طرح برای ارزیابی کارشناسی به کمیسیون اجتماعی به عنوان کمیسیون تخصصی ارجاع شده بود. اعضای کمیسیون اجتماعی پس از انجام بررسیهای لازم در تاریخ (۲۲ اسفند سال ۱۴۰۰) با اکثریت آرا با این طرح موافقت کرده و طرح جهت بررسی در جلسه علنی تقدیم هیات رئیسه مجلس شد.
نمایندگان نیز در جلسه علنی روز (سهشنبه ۲۴ اسفند ماه ۱۴۰۰) با ۱۱۵ رأی موافق، ۷۷ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۰ نماینده حاضر در جلسه با طرح مذکور موافقت کردند و پس از آن طرح برای تایید به شورای نگهبان ارسال شد که شورا ایراداتی به آن گرفت.
احمدی نژاد؛ پرچمدار تغییر ساعت در کشور
این نخستین بار نیست که نمایندگان مجلس اقدام به ارائه طرحی برای توقف تغییر ساعت رسمی کشور میکنند؛ قانونی که در سال ۱۳۷۰ و در زمان ریاستجمهوری هاشمیرفسنجانی به تصویب هیات وزیران رسیده بود. سال گذشته نیز برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درکمیسیون فرهنگی مجلس، طرح توقف تغییر ساعت رسمی کشور را مطرح کردند. محمود احمدینژاد رئیس دولتهای نهم و دهم نیز از همان مرداد ماه سال ۱۳۸۴ که وارد دفتر ریاستجمهوری شد دنبال این بود تا به تغییر ساعت رسمی کشور پایان دهد تا اینکه سرانجام در روزهای پایانی سال نخست ریاستجمهوریاش غلامحسین الهام، سخنگوی دولتاش اعلام کرد:«دولت، ساعت رسمی کشور را در سال ۱۳۸۵ جلو نمیکشد.»
مجلس چگونه به افزایش مصرف انرژی در کشور دامن زد؟/ عدم محاسبه کارشناسی جدی در باره جلو و عقب کشیدن ساعت
موضوعی که با اعتراض نمایندگان مجلس روبهرو شد و سرانجام پس از دو سال پافشاری دولت نهم، از عدم تغییر ساعت رسمی کشور در مرداد ماه سال ۸۶ یک بار دیگر با تصویب مجلس، دولت ملزم شد ساعت رسمی کشور را در ابتدای هر سال یک ساعت جلو بکشد. جدا از سوابق جنجال برانگیز تغییر ساعت رسمی کشور در ایران، این موضوع علاوه بر ایران در دنیا نیز موافقان و مخالفان بسیاری دارد. برخی موافقان طرح در داخل کشور معتقدند، ایران با کمبود انرژی برق مواجه است و با توجه به شرایط آبوهوایی ایران و تعداد ماههای گرم سال، تغییر ساعت رسمی میتواند در کاهش مصرف انرژی تاثیر زیادی داشته باشد.
گزارش مرکز پژوهشهای مجلس در سال ۹۷ نیز حاکی از آن بود که طی سالهای ۱۳۹۳تا ۱۳۹۷ با اجرای این طرح، حدود ۵ درصد از کل انرژی الکتریکی مصرف شده صرفهجویی صورت گرفته بود که ارزش این میزان صرفهجویی بهطور متوسط سالانه معادل ۳۲۰میلیون دلار بوده است. با این حال مخالفان این طرح از جمله نمایندگان مجلس موضوع کاهش استفاده از انرژی با تغییر ساعت رسمی کشور را تایید نمیکنند و معتقدند بر اساس مطالعات مراکز علمی تغییر ساعت در صرفهجویی اقتصادی هیچ تاثیری ندارد و اختلالات رفتاری در قالب تصادفها و درگیریهای فیزیکی را افزایش میدهد. در این میان البته سهم باورهای مذهبی و دینی برخی مخالفان و آنچه سردرگمی بخشهای زیادی از جامعه در اثر تغییر ساعت رسمی توصیف میشود را نباید نادیده گرفت.
اطلاعیه وزارت ارتباطات در خصوص تغییر ساعت در برخی گوشیهای تلفن همراه/ سیستمعامل را بهروز کنید
پیرو تغییر ساعت در برخی گوشیهای تلفن همراه در ساعات ابتدایی امروز ۲ فروردین، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص پیگیریهای صورتگرفته و نحوه حل مشکل، اطلاعیهای صادر کرده است.
اطلاعیه وزارت ارتباطات در خصوص تغییر ساعت در برخی گوشیهای تلفن همراه/ سیستمعامل را بهروز کنید
طبق گزارش فارس، از ساعات ابتدایی امروز ۲ فروردین ساعت در برخی گوشیهای تلفن همراه به صورت خودکار یک ساعت جلو کشیده شد که این موضوع منجر به بروز مشکل برای برخی از هموطنان شده است. سازمان تنظیم مقررات بهعنوان نهاد متولی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در این خصوص اطلاعیهای به شرح زیر صادر کرده است:
با توجه به تغییر ساعت برخی تلفن های همراه و سامانه ها نکاتی جهت آگاهی هموطنان به شرح ذیل ارائه میشود:
– عدم تغییر ساعت تابستانی یا به عبارتی عدم اعمال DST(Daylight Saving Time) بر اساس قانون مصوب مجلس شورای از ابتدای سال 1402 ، پس از ابلاغ قانون در اول خرداد ماه 1401 با پیگیری های به عمل آمده توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از مراجع جهانی از جمله ICANN و IANA در نسخه های به روز رسانی شده زمان کشورها منتشر و همچنین در سرورهای زمانی نظیر time.is نیز از حدود 6 ماه قبل تغییرات لازم اعمال شده است.
– مکاتبه و پیگیری لازم از اپراتورهای همراه نیز از چند ماه قبل صورت گرفته و آنها نیز تغییرات لازم را در سطح شبکه اعمال کرده و سامانه های خود را به روز رسانی نموده اند. ضمن اینکه در سایر ارائه دهندگان خدمات نیز پیش بینی لازم انجام گرفته و در سرورهای زمانی داخل کشور اعمال تغییرات از قبل انجام گرفته است و سامانه هایی که از این مراجع برای تنظیم ساعت استفاده کرده اند بدون مشکل ارائه خدمات الکترونیکی داشته اند.
-لازم به ذکر است برای اینکه در گوشی های تلفن همراه عدم تغییر ساعت تابستانی به صورت خودکار رخ دهد لازم است دو اقدام انجام گیرد ابتدا باید شبکه اپراتورها با سرورهای جهانی بر مبنای این سیاست جدید ( عدم اعمال ساعت تابستانی) تنظیم شود که از قبل پیش بینی های لازم بر اساس پیگیری وزارت ارتباطات انجام گرفته و کلیه تغییرات لازم در سامانه ها و تجهیزات شبکه اپراتور ها اعمال شده است. اما اقدام دیگر در سمت گوشی کاربران است که تولیدکنندگان گوشی تلفن همراه بر اساس مراجع معتبر بین المللی باید نسخه های به روز رسانی گوشی های تلفن همراه خود را منتشر می کردند تا عدم اعمال تغییر ساعت تابستانی به صورت خودکار انجام گیرد. اکثر تولید کنندگان گوشی نسخه های به روز رسانی شده خود را منتشر کرده اند اما در برخی گوشی های تلفن همراه که تنظیمات توسط تولید کننده به روز نشده اند با مشکل مواجه شده اند. لذا پیگیری لازم از سایر تولید کنندگان گوشی که به عدم تغییر ساعت تابستانی در ایران توجه لازم را نداشته اند در حال انجام است تا اقدام به حل این مشکل نمایند.مراکز تماس اپراتورهای تلفن همراه نیز آماده ارائه راهنمایی درخصوص هرگونه تنظیم وبه روز رسانی به کاربران هستند.
انتقاد شدید نماینده تهران از دولت به دلیل هم ریختگی ساعت موبایل ها!
یک نماینده مجلس با انتقاد از دولت درباره عدم اجرای زیرساخت های بین المللی برای اعلام تغییر ساعت ، نوشت یک سال زمان برای هماهنگی کافی نبوده است؟
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مالک شریعتی نماینده تهران در توییتی نوشت:« با طرح لغو تغییر ساعت، مخالفت کارشناسی داشتم، اما رای که آورد و قانون شد، همه مکلف به انجام وظیفه برای اجرای دقیق آن هستند آن زمان گفته شد برای انجام برخی هماهنگیهای بین المللی از ابتدای فروردین۱۴۰۲ اجرا خواهد شد؛ ساعت ۲۴ امشب گوشیها یک ساعت جلو رفته یعنی یکسال زمان کافی نبود؟»
با رسیدن به ساعت یک دقیقه بامداد دوم فروردین درحالی که امسال برخلاف سال های گذشته ساعت کشور یک ساعت به جلو نرفته بود ، بسیاری از سرویس های موبایلی ، بانکی و اینترنتی و گجت های تحت اندروید و ویندوز برای یک ساعت دچار اختلال شدند چون بسیاری از سرورهای بین المللی تغییر ساعت تابستانی را برای ایران هم لحاظ کردند. اتفاقی که نیاز به هماهنگی وزارت ارتباطات در این زمینه داشته است.
شماره جدید ساعت گویا ۲۰۱۱۹ ساعت ۸ را نشان میدهد اما اکنون ساعت موبایل ۷ را نشان می دهد اما ساعتی با اندروید قدیمی تر ۸ و ساعت آنلاین شبکه خبر نیز ۷ را نشان می دهد!
ارسال نظر