ما افتخار می‌کنیم تعداد هنرمندانی که ممنوع الکارند از انگشتان دو دست کمتر است!

وزیر ارشاد: تعداد هنرمندان ممنوع‌الکار به انگشتان دو دست نمی‌رسد.

ما افتخار می‌کنیم تعداد هنرمندانی که ممنوع الکارند از انگشتان دو دست کمتر است!

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به اظهارات حجت‌الله ایوبی، رئیس اسبق سازمان سینمایی، در خصوص نحوه برخورد مدیران ارشد فرهنگی با هنرمندان ممنوع‌الکار در دولت سیزدهم واکنش نشان داد.

حجت‌الله ایوبی، رئیس اسبق سازمان سینمایی، به‌تازگی عنوان کرده بود که در تمام دولت‌ها؛ چه اصلاح‌طلب و غیراصلاح‌طلب و معتدل و امثالهم، بخشی از اهالی هنر دچار مشکل می‌شدند؛ کارشان توقیف می‌شد یا ممکن بود پرونده قضایی پیدا کنند یا حتی ممنوع‌الکار شوند، اما تقریبا یادم نمی‌آید که در هیچ دورانی مدیران ارشد فرهنگی به این مساله دامن بزنند و یک‌جور‌هایی به آن افتخار کنند. همیشه مدیران ارشد فرهنگی سینه سپر و سعی می‌کردند این مسائل را حل کنند یا کمتر شود، حداقل نمی‌آمدند بگویند بله در دوران ما اینقدر ممنوع از کار کردیم و به آن افتخار کنند.

این پدیده جدیدی بود که متاسفانه در این دولت اتفاق افتاد. معاون نظارت سازمان سینمایی، خیلی خوشحال به‌عنوان اینکه کار مهمی کرده، گفته است اینقدر افراد در سینما ممنوع از کار شده‌اند یا این تسویه‌های سیاسی اتفاق می‌افتد. درحالی‌که هیچ وقت مدیر ارشد فرهنگی نمی‌آید بگوید تمام آنهایی که با دولت گذشته بودند، همه را اخراج کردیم و یکی، دونفر هم مانده که اخراج می‌کنیم.

در همین راستا محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت سیزدهم در واکنش به اظهارات ایوبی این چنین پاسخ داد: تفاوت دوره ما در دولت سیزدهم با سایر دور‌ها این بود که همکاران من با تمام وجود مقابل کسانی که می‌خواستند فرهنگ و هنر کشور را تعطیل کنند را گرفتند.

فتنه‌ای که در این دوره تجربه کردیم، فتنه فرهنگی بود. جنس کار مشابه اتفاقات گذشته نبود، دشمن هجمه آورده بود، ما اصرار می‌کردیم که فعالیت‌های فرهنگی و هنری را هنرمندان از سر بگیرند، اما ویدئو منتشر می‌کردند، مخالفت می‌کردند.

وی ادامه داد: یک جریان تروریستی راه افتاده بود، هنرمندان می‌خواستند آثار خود را اجرا کنند، اما جلوی آنها را می‌گرفتند. حتی خانواده‌هایشان را تهدید می‌کردند و فضای رعبی ایجاد کرده بودند.

وزیر ارشاد دولت سیزدهم با اشاره به کاهش هنرمندان ممنوع الکار گفت: ما افتخار می‌کنیم امروز تعداد هنرمندانی که دچار مشکلی (ممنوع الکار) هستند از انگشتان دو دست کمتر هستند. بر خلاف دوره‌های پیشین ما شعار ندادیم؛ عمل کردیم.

آن چیزی هم که دوستان می‌گویند حقیقتش این است که ما برای اولین بار آمدیم روند‌ها را شفاف کردیم و گفتیم حق ندارید هنرمندی را از فعالیت محروم کنید مگر اینکه این هنرمند در یک محیط هنری امکان ارائه حرف‌هایش را داشته باشد.

یک هیأتی از هنرمندان و اهالی فرهنگ و هنر بنشینند، قضاوت کنند و آنها تصمیم گیرنده برای هنرمندان باشند و حتی اگر در آن مرحله هم اعتراضی به رای صادره بود امکان در خواست مجدد یا بازنگری فراهم کنیم.

اسماعیلی تصریح کرد: خواهشم این است که اصحاب فرهنگ و هنر مقولات را سیاسی نکنند. شاید در چند سال گذشته اقدامات مثبتی که در این دوره فراهم آمده است، یک رویا بوده است، اما امروز به وقوع پیوسته است. در سازمان سینمایی ما یک تهیه کننده ارشد خوش نام با سوابق روشن نشسته است برخلاف برخی از دوستان ما که از حوزه‌های غیرهنری در این بخش‌ها آمده بودند (در دوره‌های گذشته).

در این دوره، اما از متخصصین خود فن استفاده کردیم قطعا آقای خزاعی نسبت به اهالی هنر از خیلی از دوستانی که دستی از دور بر آتش دارند، مهربان‌تر هستند و خودشان را فرزند این خانواده می‌دانند و در این سه سال خودشان و همکاران‌شان شبانه روز تلاش کردند این آرامش، این رونق بی سابقه به حوزه فرهنگ و هنر برگردد. دوستان (خطاب به حجت‌الله ایوبی) با مسائل واقع بینانه برخورد کنند.

منبع: برنا

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها