میدل ایست آی: چرا جنگ آمریکا با ایران گزینه بدی است؟
میدل ایست آی
عسل راد
۱. در سپتامبر ۲۰۰۲، نتانیاهو ادعا کرد هیچ شکی وجود ندارد که عراق در حال ساخت سلاح هستهای است و تضمین داد که حمله دولت بوش به عراق پیامدهای مثبتی برای منطقه خواهد داشت. اکنون اسرائیل از همان شیوه برای تقویت جبهه نظامی علیه ایران استفاده می کند.
۲. همزمان جریانهای تندرو در ایالات متحده به دولت بایدن فشار میآورند تا عربستان را مجبور به عادی سازی روابط با اسرائیل کنند. این راهبرد، ایران را در معماری امنیتی منطقه نادیده میگیرد. به علاوه، تنش و ریسک بیشتری را بر منطقه تحمیل می کند که میتواند ایالات متحده را دوباره درگیر جنگهای بی پایان نماید.
۳. همانند جنگ عراق، تندروها تلاش میکنند ترس از دستیابی ایران به سلاح هستهای را بهانه آغاز یک جنگ احتمالی معرفی کنند.
به رغم مخالفتهای قدرتمندی که در ایالات متحده علیه ایران وجود داشت دو طرف توانستند توافق برجام را نهایی کنند که دسترسی و بازرسی به سایتهای هستهای در ازای برداشته شدن تحریمهای اقتصادی را امکان پذیر میکرد. ایران حتی پس از بیرون آمدن آمریکا از توافق توسط ترامپ نیز به آن توافق پایبند بود و بایدن در مقام نامزد ریاست جمهوری اعتراف کرد که این ایالات متحده بود که از توافق بیرون آمد نه ایران.
۴. به رغم آن اعتراف بایدن همچنان سیاستهای اشتباه سلف خود در تحریم مردم ایران و نیروی قدس سپاه را در پیش گرفت. هرچند بایدن قول داده که توافق را زنده میکند اما دولتش فرصت رسیدن به توافق در اولین روزهای ریاست جمهوریاش قبل از انتخابات ریاست جمهوری ایران را هدر داد تا دوباره نوبت به قدرت رسیدن تندروهای ایرانی برسد.
۵. قابل توجه است که همه گروهها و اشخاصی که مخالف برجام بودند در چند هفته اخیر افزایش غنی سازی ایران را بهانهای برای مقابله با این کشور میدانند. به نظر میرسد که رقم زدن جنگی دیگر در خاورمیانه هدف نهایی مخالفان توافق باشد.
۶. شرایط اضطراری کنونی در گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی تایید شده که ایران برای اولین بار به حد کفایت مواد مورد نیاز برای ساخت بمب هستهای دست یافته است. توجه به این نکته مهم است که ایران باید یک تصمیم سیاسی برای ساخت سلاح بگیرد و خود این فرایند یک تا دو سال زمان میبرد.
۷. در حالی که مقامات ایالات متحده بارها بر نقض قوانین بین المللی توسط روسیه در حمله به اوکراین تاکید کردهاند، تشدید درگیری نظامی با ایران دقیقا همان نظم بین الملل را نشانه میگیرد و خاطره حمله به عراق را زنده می کند.
۸. افکار عمومی آمریکا نیز مخالف جنگی دیگر هستند. اکثریت آمریکاییها حتی خطر جنگ با روسیه را به جان نمیخرند و این مسئله با توجه به شکستهای نظامی پی در پی ایالات متحده تعجب آور نیست.
۹. جنگ با ایران - کشوری با جمعیت بیشتر از مجموع عراق و افغانستان و موقعیت قویتر در منطقه - اشتباه تاریخی دیگری با نتایج بسیار بدتر از آنچه قبلاً دیدهایم خواهد بود.
ارسال نظر