مجلس قانون گذاری یا مجلس عروسی و ختم قرآن؟

مجلس یازدهم کار خود را از ابتدا با حواشی بسیاری آغاز کرده است؛ از ختم قرآن در مجلس گرفته تا مطرح شدن ازدواج اجباری در فضاهای مجازی! گویا برخی متوجه نیستند که این حواشی جز بی احترامی به قرآن و دین نتیجه ای در پی ندارد.

مجلس قانون گذاری یا مجلس عروسی و ختم قرآن؟

دفاع از ختم قرآن در مجلس توسط یک فعال سیاسی اصولگرا

مجلس یازدهم در حالی از روزهای ابتدایی خرداد کار خود را آغاز کرده که حاشیه‌های زیادی درباره آن به میان آمده است. مجلس یازدهم هر چند این روزها درگیر بحث اعتبارنامه سه نماینده است که پیشنهاد یکی از نمایندگان همچنان موضوع روز بحث‌های مختلف شده است. چندی پیش حسین جلالی، نماینده رفسنجان و انار در مجلس یازدهم پیشنهاد ختم روزانه قرآن کریم از سوی نمایندگان را مطرح کرد. پیشنهادی که حالا تبدیل به یکی از بحث‌های رسانه‌ای حول محور مجلس یازدهم شده است.    

محمدصادق کوشکی‌

محمدصادق کوشکی‌، فعال سیاسی اصولگرا، در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین در این باره اظهار داشت: اینکه عده‌ای به تصمیم برخی از نمایندگان مجلس یازدهم  برای ختم روزانه قرآن حساس شده‌اند، منطقی نیست. هر شخص مسلمانی می‌تواند قرآن بخواند یا تسبیح در دست بگیرد، این چه اشکالی دارد که برخی موضع‌گیری می‌کنند؟

این استاد دانشگاه در ادامه گفت: گروهی در این اثنا با یادآوری کارهای موسوم به احمدی‌ ن‍ژادی دوباره اسم او را بر سر زبان‌ها می‌اندازند. به همه آنها باید هشدار داد، تحت هیچ شرایط و به هیچ بهانه‌ای نباید اسم این شخص مطرح شود. در واقع باید گفت «یک کلام، ختم کلام»، احمدی ‌نژاد تمام شده و برای همیشه به تاریخ پیوسته است. پس هر کسی که اسمی از او می‌آورد به کسی که در هیچ کجا جایی ندارد خدمت کرده است.

او توضیح داد: یک نماینده مجلس می‌تواند قرآن بخواند و هر کاری که دوست داشت انجام بدهد. مهم این است که نمایندگان مجلس وظیفه شرعی، عقلی و عرفی دارند که باید در طول چهار سال دوره نمایندگی همه تلاش‌شان را برای کاهش مشکلات مردم به کار گیرند تا بلکه آرامش خاطر به جامعه برگردد. در واقع انجام آداب دینی بدون انجام وظایف نمایندگی بی‌فایده خواهد بود.

او ادامه داد: آقایانی که به قرآن خواندن نماینده‌ها حساس شده و ابراز نگرانی می‌کنند بهتر است به این مساله ورود ‌کنند که چرا به هر یک از نماینده‌ها مبلغ بالای ۵۲۸ میلیون تومان بابت مسکن پرداخت می‌شود و اینکه چرا این پول حتی به نماینده‌هایی که از قبل ساکن تهران بوده و مشکل مسکن ندارند پرداخت می‌شود؟

محمدصادق کوشکی‌ در پایان گفت: شرایط کشور به گونه‌ای است که باید فقط تلاش کرد و به جای حاشیه‌سازی‌های بی‌مورد و پرداختن به موضوع‌هایی که اهمیت ندارند، تلاش کرد تا بلکه مردم از شر گرفتاری‌ها خلاص شوند.

وای به حال ملت و مجلسی که می‌گوید در مجلس قرآن خوانده و ازدواج اجباری شود

حجت الاسلام محمد ادریسی، سردبیر نشریه سراج، در یادداشتی با عنوان «پیشنهاد قوانین جدید برای تسریع ازدواج به مجلس و دولت» موضوعاتی را مطرح کرد که با واکنش‌های فراوانی روبه‌رو شد.

از جمله این پیشنهادات تخصیص مالیاتی یک چهارم دارایی افرادی است که تا سن ۲۸ سالگی ازدواج نکرده‌اند یا انفصال از شغل‌های دولتی برای این دست از افراد.

محمدتقی فاضل میبدی

محمدتقی فاضل میبدی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم، در این‌باره گفت: «این پیشنهاد خلاف شرع و خلاف قانون است و هرکس که این پیشنهاد را داده در واقه خلاف قانون و شرع عمل کرده است. در اسلام هیچ چیز اجباری نداریم؛ از دینداری گرفته تا مقوله ازدواج که یک مسئله اختیاری است.»

این عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه با اشاره به ریشه‌یابی این مقوله، اظهار کرد: «مسئله ازدواج اگر در جامعه‌ای صورت نمی‌گیرد باید دید دلیلش چیست نه اینکه افراد را اجبار کرد. مثل این است که فردی اشتها به غذا ندارد و به زور غذا در حلقش کرد، باید دید چرا این فرد به غذا بی‌اشتها شده است.»

او افزود: «اینکه در جامعه‌ای ازدواج صورت نمی‌گیرد، دلایل مختلفی دارد. بیکاری، بی‌پولی، نداشتن مسکن، بی‌انگیزگی و بی‌هویتی از زمره دلایل است. باید دید این امر دلایل اقتصادی دارد یا فرهنگی و اخلاقی؛ ازدواج امری فردی است و نمی‌توان در آن اجبار کرد.»

فاضل میبدی عنوان کرد: «اگر مجلس بخواهد چنین پیشنهاداتی را قانونی کند باید به حال این مملکت افسوس خورد. مجلس باید آسیب‌های اجتماعی را ریشه‌یابی کند و به دنبال حل ریشه‌ها باشد. امروز یکی از مشکلات بزرگ جامعه ما اقتصاد، تورم و فقر است. این مشکلات، ناامیدی نیز و یاس نیز در پی دارد. آقایان در مجلس مسئله اقتصاد و بیکاری را حل کنند، جوانان خودشان ازدواج خواهند کرد.»

این مدرس حوزه درباره مشکلات شرعی این پیشنهادات بیان کرد: «این صحبت‌ها خلاف شرع است. شرع برای ازدواج قانون ندارد بلکه توصیه اخلاقی دارد. در قرآن هم توصیه اخلاقی برای ازدواج دارد و خطاب به جامعه می‌گوید که به مجردها ظن شوهر بدهید یعنی اینکه زمینه ازدواج آنها را فراهم کنید نه اینکه آنها را به زور وادار به ازدواج کنید.»

او در پایان گفت: «نمی‌شود کسی را از حقوق اجتماعی و مدنی محروم کرد به خاطر اینکه ازدواج نکرده است. آقای دیگری هم گفته است در مجلس ختم روزانه قرآن صورت بگیرد، وای به حال ملت و مجلسی که می‌گوید در مجلس قرآن خوانده و ازدواج اجباری شود.»

طرح ازدواج اجباری در مجلس تکذیب شد

ولی اسماعیلی درباره موج به راه افتاده در فضای مجازی در خصوص طرح ازدواج اجباری در مجلس، اظهار کرد: این مسئله پیشنهاد سردبیر یکی از رسانه‌ها به مجلس بوده نه نماینده‌ای از مجلس که در برخی از رسانه‎ها به اشتباه، پیشنهاد یکی از نمایندگان درج شده است.

مجلس

نماینده مردم گرمی در مجلس یازدهم ادامه داد: چنانچه این پیشنهاد از جانب نماینده‌ای هم طرح می‌شد، بر اساس آیین نامه داخلی مجلس باید حداقل به امضای ۱۰ تن از نمایندگان مجلس برسد تا در کمیسیون تخصصی و کمیته‌های تخصصی درون کمیسیون خود بررسی و پس از تصویب در کمیسیون راهی صحن علنی مجلس خواهد شد.

وی تصریح کرد: بنابراین مطرح شدن چنین طرحی در مجلس کذب محض بوده و با اهداف مغرضانه به منظور تخریب مجلس یازدهم در فضای مجازی بوده است.

این نماینده مردم در مجلس با یادآوری اینکه مجلس انقلابی کار خود را با پرداختن به موضوع معیشت مردم آغاز کرده است، گفت: این مجلس به موضوعات اساسی مردم خواهد پرداخت و به موضوعات حاشیه‌ای توجهی نخواهد داشت.

اسماعیلی تأکید کرد: البته خود نمایندگان نیز باید مراقب گفته‌ها و رفتار خود باشند و باید توجه داشت که حتی اظهار نظر یک نماینده به منظره نظر کلیت مجلس نبوده بلکه نظر شخص نماینده است.

نماینده مردم گرمی در مجلس یازدهم اضافه کرد: قطعا این مجلس به امور سطحی نخواهد پرداخت و به امور اصلی مردم و کار‌های عمیق ورود می‌کند و رسانه‌ها نیز در این زمینه باید کمک حال مجلس باشند.

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها