برجام آری یا نه؟! مذاکره به شرط دبه نکردن

عوض حیدرپور: نباید به مواضع کیهان و آقای جلیلی درباره مذاکره با آمریکا توجه کرد. مردم امروز تحت فشارند و فقط دنبال مفر و راه فرار برای بن بست های اقتصادی خود می گردند، از این رو در انتخابات اکثریت رأی دهندگان به پزشکیان اقبال نشان دادند/ عباس عراقچی، وزیر امور خارجه هم که چندی قبل مدعی شده بود که «برجام مرده است»، برای مذاکره با دولت ترامپ پیش شرط «بازگشت آمریکا به برجام» را عنوان کرد

برجام آری یا نه؟! مذاکره به شرط دبه نکردن

اگر شرایط ایجاب کند، مذاکره خواهیم کرد

 

گروه سیاسی- « پمپئو خیلی امید داشت که در این دوره در دولت ترامپ مقام بگیرد، ولی ترامپ اعلام کرد که از او استفاده نمی‌کند و نکرد؛ یعنی معلوم است که آن نگرش را نگرش موفقی نمی‌داند. لذا این تصور را نکنیم که ترامپ غولی است که می‌خواهد بیاید. نه؛ ما خیلی بزرگتر از این حرف‌ها هستیم. ایران کشور بزرگی است. ایران قدرتمند است. اگر شرایط ایجاب کند، مذاکره خواهیم کرد.» این بخش از تازه‌ترین اظهارات محمدجواد ظریف است که با واکنش های بسیاری در داخل و خارج کشور به دنبال داشت و باردیگر تندروها هشدار دادند که نباید دنبال قرارداد دیگری مثل برجام رفت. عباس عراقچی، وزیر امور خارجه هم که چندی قبل مدعی شده بود که «برجام مرده است»، برای مذاکره با دولت ترامپ پیش شرط «بازگشت آمریکا به برجام» را عنوان کرد.

عوض حیدرپور در گفت‌وگو با سایت نامه نیوز درباره نوع نگاه ایران به پیشنهاد ترامپ برای مذاکره گفت: نباید به مواضع کیهان و آقای جلیلی درباره مذاکره با آمریکا توجه کرد. مردم امروز تحت فشارند و فقط دنبال مفر و راه فرار برای بن بست های اقتصادی خود می گردند، از این رو در انتخابات اکثریت رأی دهندگان به پزشکیان اقبال نشان دادند.

وی با اشاره به رفتارهای صادقانه مسعود پزشکیان افزود: رئیس جمهور بارها برای همکاری با همه دنیا اعلام آمادگی کرده است؛ طبعا هر همکاری با مذاکره و گفتگو آغاز می شود. آمریکا نیز مستثنی از دنیا نیست. ترامپ یک بیزینس‌من است که برای منافع ملی کشورش به ویژه منفعت سرمایه دارها تلاش می کند بنابراین او نیز می خواهد وارد مذاکره ای با ایران شود که مشکلات به وجود آورده برای ایران را نیز حل کند.

این فعال سیاسی با بیان اینکه ملت و کشور ایران زیر بار زور نمی رود، اظهار کرد: ترامپ این واقعیت را در گذشته دریافته و در این دوره از ریاست جمهوری خود بنای خود را بر مذاکره و گفتگو با ایران خواهد گذاشت تا مجبور نشوند با هزینه بالاتری مسائل مربوط به ایران را حل کنند.

وی با بیان اینکه برجام دیگر زنده شدنی نیست، افزود: الان باید وارد مذاکره دیگری شد که در عین حفظ برنامه صلح آمیز هسته ای مان، مسائل و اختلافات مان در حوزه سیاست خارجی حل شود؛ این اتفاق امکان پذیر است. ما در مذاکره با غرب مخصوصا دولت ترامپ هیچ چیزی را از دست نخواهیم داد.

حیدرپور با بیان اینکه مذاکره با ترامپ هیچ ضرری برای ایران ندارد، گفت: هرچند کسانی هستند که با مخالف منش و رفتار دولت چهاردهم در حوزه سیاست خارجی مخالفت می کنند اما مردم از آقای پزشکیان می خواهند به طور جدی مذاکره با آمریکا را تعقیب کند چون این مذاکره برای ایران منفعت های بسیاری خواهد داشت.

در سوی دیگر ماجرا هم محمدحسن آصفری، نماینده پیشین مجلس و تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، درباره همین موضوع یعنی مذاکره بین ایران  آمریکا گفت: «مواضع جمهوری اسلامی ایران بیش از چهار دهه است که مشخص است. ما سر جنگ با هیچ کشوری نداریم. ما کشوری با تمدن چندهزار ساله‌ایم و از گفت‌وگو استقبال می‌کنیم و از مذاکره هراس نداریم؛ در عین حال اگر کشوری بخواهد به خاکمان تعدی و تجاوز کند، جلویش می‌ایستیم. ما باور داریم که امرور مسائل مختلف دنیا در قالب گفت‌وگو حل می‌شود اما باید دربرابر تجاوزگران با تمام قوا ایستاد».

او ادامه داد: «ایرانِ امروز با ایران سال 57 بسیار متفاوت است و در همه این چند دهه بسیار بر قدرت نظامیِ ما افزوده شده است و توانمندی نیروهای مسلح ما در همه سطوح و عرصه‌ها از جمله دریایی، هوایی و زمینی عالی‌ترین سطح است ما بارها گفته‌ایم که هر کشوری که بخواهد علیه ما وارد جنگ شود، شاید شروع‌کننده جنگ باشد اما پایان‌دهنده آن نخواهد بود».

این تحلیلگر مسائل سیاس خارجی همچنین بیان کرد: «آمریکا باید متوجه شده باشد که با چهل‌سال خصومت به نتیجه‌ای نرسیده است. اکنون هم موضع جمهوری اسلامی مشخص است؛ آنکه تا وقتی که تلکیف برجام مشخص نشود، امکان مذاکره وجود ندارد».

آصفری در پایان گفت: «آمریکا اهل دبه‌کردن است و چنین رفتاری را بارها و بارها از این کشور دیده‌ایم. ما می‌دانیم که آمریکا قابل اعتماد نیست. در ابتدا باید تعهدات غربی‌ها در مسئله برجام تعیین‌تکلیف شود و از سوی دیگر تکلیف خروج آمریکا از برجام و تعهدات برجامی این کشور هم روشن شود. از طرفی پیش از هر مذاکره‌ای با آمریکا این کشور باید پول‌های بلوکه‌شده ما را برگرداند. این را هم بگویم که تندروی از هر سمتی باشد نادرست است زیرا منافع کشور اگر اقتضا کند، باید مذاکره کنیم اما دولت هم باید بداند مذاکره بدون حل و فصل شدن مسئله برجام فایده‌ای ندارد».

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها