آیا روسیه از ایران درخواست کرد به معاهده fatf بپیوندد؟
بررسی سند راهبردی ایران و روسیه نشان میدهد روس ها در زمینه «منع گسترش سلاح هسته ای» نیز حساسیت داشتند و در بند 10 این توافق به آن اشاره شده است. این نکته از آنجا حاضر اهمیت است که برخی از نمایندگان مجلس و برخی از رسانه های تندرو خواهان خروج ایران از npt یا پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای هستند.
میتوان گفت روسیه هم اصرار دارد تا برای «افزایش حجم تجارت» این کنوانسیون ها توسط ایران پذیرفته شود
امتداد نوشت: سایت خبری فراز یک روز بعد از توافق ایران و روسیه در گزارش مدعی شد که «روسها از ایران خواستهاند که به FATF بپیوندد.» این سایت نوشته بود:«براساس اطلاعات رسیده به خبرنگار «فراز»، روسیه در مذاکرات ماههای اخیر با ایران در مورد «توافق جامع راهبردی» خواستار پیوستن ایران به FATF شده است.
براساس این اطلاعات، مسکو در این مذاکرات، اصرار ویژهای داشته که ایران الزامات FATF را بپذیرد و در توافق جامع راهبردی به آن اشاره شود.»
اساسا مساله به عنوان پیوستن یا نپیوستن به FATF وجود ندارد. آنچه تاکنون معلق مانده تکلیف پیوستن ایران به کنوانسیون پالرمو (مبارزه با جرایم سازمان یافته فرامالی) و CFT (مبارزه با تامین مالی تروریسم) است که fatf برمبنای انجام تعهدات این کنوانسیون ها سلامت سیستم مالی کشورها را ارزیابی می کند. با این حال نگاهی به سند توافق راهبردی ایران و روسیه نشان میدهد این ادعا درست است.
سند توافق جامع راهبردی ایران و روسیه شامل 47 ماده است که برخی از مواد چند بند دارد. بررسی سند نشان میدهد که در ماده 20 مشخصا به هر دو کنوانسیون با نامهایی که حساسیت برانگیز نباشد اشاره شده است.
در بند اول ماده 20 توافق راهبردی ایران و روسیه آمده: «با هدف افزایش حجم تجارت متقابل، طرفهای متعاهد شرایطی برای توسعه همکاری بین ﻣﺆسسات اعتباری طرفهای متعاهد با در نظر گرفتن اسناد حقوقی بینالمللی در زمینه مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم، که طرفهای متعاهد عضو آنها هستند، استفاده از ابزارهای مختلف ﺗﺄمین مالی تجارت، توسعه پروژههای حمایت مشترک از صادرات متقابل، افزایش ظرفیت سرمایه گذاری، گسترش سرمایه گذاریهای متقابل بین اشخاص حقیقی، شرکتهای دولتی و خصوصی را فراهم خواهند ساخت و از حمایت مقتضی از سرمایه گذاریهای متقابل اطمینان حاصل خواهند کرد.»
بنابراین میتوان گفت روسیه هم اصرار دارد تا برای «افزایش حجم تجارت» این کنوانسیون ها توسط ایران پذیرفته شود. علاوه بر این بررسی سند راهبردی ایران و روسیه نشان میدهد روس ها در زمینه «منع گسترش سلاح هسته ای» نیز حساسیت داشتند و در بند 10 این توافق به آن اشاره شده است. این نکته از آنجا حاضر اهمیت است که برخی از نمایندگان مجلس و برخی از رسانه های تندرو خواهان خروج ایران از npt یا پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای هستند.
ارسال نظر