نیروی انتظامی از چهار نماینده منتقد گشت ارشاد شکایت کرد
خبر رسید که نیروی انتظامی تاب انتقاد را نداشته و از چهار نماینده منتقد گشت ارشاد. شکایت کرده است.
در حاشیه شکایت نیروی انتظامی از چهار نماینده منتقد گشت ارشاد در گفتوگو با احمد علیرضابیگی، نماینده مجلس و فرمانده سابق پلیس/ قصد تخریب ندارم؛ حرفم، حرف مردم است
معصومه معظمی: درست زمانی که بخشی از جامعه در اعتراض به عملکرد گشت ارشاد به خیابان آمدند، مجلس شورای اسلامی برای بررسی ابعاد ماجرا جلسهای غیرعلنی تشکیل داد. در این جلسه وزیر کشور، نیروی انتظامی و نماینده سپاه درخصوص ماجرا به اهالی بهارستان گزارشهایی دادند؛ اما برخلاف تصور عامه به جای اینکه وکلای مردم پیگیر مطالبات و خواست ملت باشند، با صدور بیانیهای حمایتی به امضای ۲۳۳ نماینده از نیروی انتظامی حمایت کردند.
با این تصور که «در شرایط اعتراضها و ناآرامیها نباید پلیس را تضعیف کرد»؛ اما معدود نمایندگانی هم بودند که با موضعگیریهایشان سعی در دلجویی از مردم داشتند و وعده پیگیری دادند. ازجمله این نمایندگان میتوان به مسعود پزشکیان، جلال رشیدیکوچی، جلیل رحیمیجهانآبادی، احمد علیرضابیگی و غلامرضا نوریقزلجه اشاره کرد که از همان ابتدا با انتقاد از عملکرد گشت ارشاد خواستار بررسی موضوع و روشنشدن ابعاد ماجرا و پاسخگویی به مردم شدند؛ اما خبر رسید که نیروی انتظامی تاب انتقاد را نداشته و از چهار نماینده منتقد شکایت کرده است.
ازاینرو شرق با احمد علیرضابیگی، نماینده منتقد گشت ارشاد که در ایام نهچندان دور خودش رئیس پلیس بوده است و اکنون نمایندگی مردم تبریز در مجلس را عهدهدار است و یکی از نمایندگانی است که گفته میشود نیروی انتظامی از او شکایت کرده، گفتوگویی داشته.
علیرضابیگی، در بخشی از گفتوگو با «شرق» به انتقاد دوباره از گشت ارشاد پرداخت و تأکید کرد که گشت ارشاد برای کشور بسیار خسارتبار بوده و هزینه سنگینی به جمهوری اسلامی تحمیل کرده و افکار عمومی جهان را علیه ما تهییج کرده است.
او همچنین معتقد است که کلاسهای توجیهی پلیس نتوانسته تأثیر مثبتی در جهت تأمین و توسعه فرهنگ دینی و گسترش اخلاقیات در جامعه داشته باشد.
او درعینحال به طرح این سؤال پرداخت که وقتی گشت ارشاد برای کشور هزینه و خسارت جبرانناپذیری به همراه دارد، چرا باید به ادامه این اشتباه اصرار ورزید؟ بخشی از گفتوگوی احمد علیرضابیگی، نماینده تبریز در مجلس یازدهم را در ادامه میخوانید.
شنیده شده که نیروی انتظامی از شما و چند نفر دیگر از نمایندگان که درباره عملکرد گشت ارشاد انتقاد داشتهاید، شکایت کرده است. آیا این موضوع صحت دارد؟
من هم این خبر را از همکارانم شنیدهام که نیروی انتظامی از ما به هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان شکایت کرده است؛ اما تاکنون بهصورت رسمی چنین چیزی به من ابلاغ نشده است.
چند نفر هستید که از شما شکایت شده است؟
گفته میشود که نیروی انتظامی از من و آقای رحیمی جهانآبادی، آقای نوریقزلجه و احتمالا آقای پزشکیان شکایت کرده است. البته هنوز ابلاغیهای رسمی به من ارائه نشده که بدانم مثلا به دادگاه شکایت شده و آن شکایت را به هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان ارجاع دادهاند اما از همکاران چنین چیزی را شنیدهام.
دلیل این شکایت چیست؟
از نظر حقوقی باید ورود کنم و ببینم چیزی که آنها به آن ایراد گرفتهاند، چیست. تصور آنها بر این است که اظهارات ما و انتقادات از گشت ارشاد، در راستای تضعیف نیروی انتظامی بوده است. البته من به این دادگاه رفتنها عادت دارم و در دولت آقای روحانی آقایان آخوندی و نوبخت من را به دادگاه کشاندند و حتی خود آقای روحانی هم از من شکایت کرد. آخرین شکایت از من هم از سوی آقای جهانگیری بود؛ چراکه گفته بودم آقای جهانگیری رئیس مافیای ایران است. او از من شکایت کرد؛ اما تبرئه شدم و حالا من مدعی هستم که او باید محاکمه شود. از آنجایی که من نماینده مردم هستم، معتقدم باید حرف مردم را بزنم. حرفهای ما هم باید پایه حقوقی و هم قانونی داشته باشد. هر کجا هم خطایی داشتیم، گردنمان از مو باریکتر است؛ اما معتقدم باید حتما از حقوق مردم دفاع کرد و اصل سوم قانون اساسی هم بر این پایه است.
طبق قانون اساسی نمایندگان نسبت به اظهارنظراتشان مصونیت دارند. بر چه اساسی نیروی انتظامی از چهار نماینده به دلیل اظهارنظر و انتقاد از گشت ارشاد شکایت کرده است؟
آنها معتقدند که نماینده مجلس نباید در اظهارنظراتش زیادهروی کند. همانطورکه گفتید، نماینده مجلس در بیان نظراتش آزاد است و قانون این مصونیت را در راستای مسئولیت نمایندگی برای او قائل شده است اما اگر درباره مسائل شخصی باشد و مثلا نماینده چک بلامحل کشیده باشد یا ماشینی که فروخته دزدی از آب درآمده باشد یا... چون مربوط به حوزه شخصی اوست، این مصونیت درباره آن صدق نمیکند.
ارسال نظر