لبو؛
خوردنی خوش رنگ پاییزی
لبو به عنوان یکی از سالمترین سبزیجات طرفداران خود را دارد دقیقا از زمان قرون وسطی لبو نه تنها یک خوراکی، بلکه دوای درمان بیماریهای مختلف بودهاست.
مهسا انصاری- کارشناس تغذیه و رژیم درمانی
لبو به عنوان یکی از سالمترین سبزیجات طرفداران خود را دارد. لبو در واقع ریشه اصلی گیاه چغندر است که طبخ شده و یکی از انواع مختلف چغندر است که بیشتر آنها به خاطر ریشه خوراکیشان پرورش داده میشود. لبو گذشته از اینکه خوراکی دلپذیری است، یک داروی گیاهی و رنگ خوراکی نیز هست.
چغندر یا لبو خوردنی لذیذ فصل سرماست که دارای خواص شگفت انگیزی مانند به تعویق انداختن فرآیند پیری و کمک به کاهش وزن است.
لبو به علت وجود فولات به ترمیم سلولها کمک میکند. همین امر از «پیری زودرس» پیشگری میکند.
همچنین منیزیوم و پتاسیم در لبو باعث سم زدایی بدن میشود و آب اضافه بدن رامیگیرد و از نفخ پیشگیری میکند. همین امر باعث انجام فرایندهای سوخت و ساز به بهترین شکل ممکن و در نتیجه «کاهش وزن» میشود.
افراد مبتلا به بیماریهای کلیوی باید از مصرف لبو پرهیز کنند زیرا این مادهی خوراکی میتوانند اختلالات کلیه و سنگ مثانه را بدتر کند. ما همچنین به شما توصیه میکنیم که نیمی از یک لبوی متوسط را بخورید تا بتوانید مواد مغذی موجود در آن را دریافت کنید. با این حال، آن را در حد اعتدال مصرف کنید، زیرا مصرف تمام مواد خوراکی به میزان بیش از حد، به طور کلی کار درستی محسوب نمیشود، اینطور نیست؟
– شما میتوانید با کمی بخارپز کردن لبو آن را در رژیم غذاییتان بگنجانید. سپس، آن را به سالاد مورد علاقهتان اضافه کنید یا به سادگی آب لبو را به عنوان نوعی نوشیدنی مصرف کنید.
مصرف لبو ممکن است سبب شود که ادرار شما به رنگ قرمز یا صورتی دربیاید. اما این اتفاق کاملا طبیعی است. در حقیقت، رنگ به عنوان یک اتفاق جانبی ناشی از تاثیر مواد مغذی موجود در لبو بر بدنتان، وارد ادرارتان میشود. این وضعیت “بیتوریا (قرمز شدن رنگ ادرار)” نامیده میشود و هیچ ضرری برای شما ندارد.
ارسال نظر