کرونای طولانیمدت؛ نشانهها و عوارض
طبق این تحقیق، خطر ابتلا به بیماریهایی ازجمله طاسی، آلوپسی توتالیس، کرون و سارکوئیدوز در افراد دارای کووید طولانیمدت بیشتر است.
مطالعه جدید دانشمندان ارتباط بین کرونای مزمن یا طولانیمدت و افزایش خطر ابتلا به اختلالات خودایمنی و خودالتهابی مانند طاسی، بیماری کرون، پسوریازیس و پیسی را نشان میدهد.
در این مطالعه ۳۵۴,۵۲۷ شرکتکننده مبتلا به کرونا و ۶,۱۳۴,۹۴۰ شرکتکننده بدون کرونا بهعنوان گروه کنترل حضور داشتهاند و نتایج آن نشان میدهد که خطر ابتلا به بیماریهایی ازجمله طاسی، آلوپسی توتالیس، واسکولیت مرتبط با آنتیبادی سیتوپلاسمی ضدنوتروفیل، بیماری کرون و سارکوئیدوز در گروه دارای کووید بیشتر بوده است.
محققان توصیه میکنند که بهدلیل وجود این ارتباط، پزشکان باید بیمارانی را که قبلاً کرونا داشتهاند، برای بیماریهای اشارهشده تحتنظر داشته باشند و آزمایش کنند. همچنین به گفته دانشمندان، هرچه شدت عفونت کووید بیشتر باشد، خطر ابتلا به این بیماریها بیشتر است.
طبق اطلاعات ارائهشده توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC)، کرونای طولانیمدت علائم ماندگاری مانند ازدست دادن حس بویایی یا چشایی، درد قفسه سینه و تنگی نفس را بههمراه دارد که این نشانهها ممکن است هفتهها یا حتی سالها ادامه داشته باشند.
افرادی که دارای بیماریهای زمینهای هستند، افرادی که دارای علائم شدید کووید بودهاند، افراد واکسینهشده و افرادی که سندرم التهابی چندسیستمی داشتهاند، بیشتر در معرض ابتلا به کرونای طولانیمدت قرار دارند.
براساس دادههای مؤسسه ملی بهداشت، تخمین زده میشود که ۲۳ میلیون آمریکایی از کرونای طولانیمدت رنج میبرند.
کووید طولانیمدت همچنین با اختلالات دیگری نیز مرتبط است. در مطالعات قبلی گفته شده بود که اندامهایی مانند کبد، قلب و کلیهها ممکن است پس از غلبه بر این ویروس همچنان تحتتأثیر کرونا باشند.
ریهها بهعنوان اولین عضو تحتتأثیر عفونت کرونا قرار میگیرد، اما در این مطالعه همچنین نشان داده شده است که این بیماری حتی پس از بهبود نیز میتواند بر سایر اندامها تأثیر منفی بگذارد. کرونای طولانیمدت همچنین با افزایش خطر ابتلا به مشکلات قلبی-عروقی مرتبط است.
منبع: دیجیاتو
ارسال نظر