25 حقیقت خواندنی درباره زندگی و کارنامه بازیگری ژولیت بینوش بازیگر صاحب‌سبک سینما

ژولیت بینوش از مهم‌ترین ستارگان سینمای فرانسه است که در عرصه بین‌المللی نیز بسیار خوش درخشیده است. توانایی خاص او در جان بخشیدن به زنی که دلدادگی و شیدایی را بدون جنجال و هیاهو به بیننده منتقل می‌کند این بازیگر 56 ساله را به یکی از محبوب‌ترین بازیگران زن سینمای دنیا تبدیل کرده است.

ژولیت بینوش 5

سرویس فرهنگی مستقل‌آنلاین: 

1.ژولیت در ۹ مارس ۱۹۶۴ در پاریس متولد شد. پدرش ژان - ماری بینوش مجسمه‌ساز و کارگردان نمایش عروسکی بود. مادرش مونیک استالنز نیز بازیگر و معلم زبان فرانسه بود. خانواده مادری‌اش درگیر جنگ جهانی دوم شده بودند و اغلب آن‌ها از جمله شامل والدین مادرش در آشویتس کشته شدند.

2. بینوش علاوه بر داشتن اجداد لهستانی و فرانسوی، اصالتی برزیلی، مراکشی و فلمینگی دارد. خواهر ژولیت، ماریون نیز بازیگر است. باوجوداینکه والدین او در سال ۱۹۶۸ از هم طلاق گرفتند اما پدرش در علاقه او به هنر نقش داشت و دلبستگی به نقاشی را در او بیدار کرد.

3. فضای هنری خانه بر علاقه این بازیگر آینده تأثیر گذاشت. ژولیت بینوش در سن پانزده سالگی به مدرسه بازیگری می‌رفت. دو سال بعد در نمایش ابزورد Exit the King از اوژن یونسکو شرکت کرد. در آن زمان در نقش‌های اصلی حضور می‌یافت. در سال ۱۹۸۲ به آکادمی ملی هنرهای دراماتیک وارد شد. او تحصیلاتش را رها نکرد و در هنرهای نمایشی حضور داشت.

جایگاه ژولیت بینوش در سینمای فرانسه

4. ژولیت بینوش مشهورترین ستاره سینمای فرانسه در دهه ۱۹۸۰ میلادی است. همان‌طور که دهه ۱۹۶۰ متعلق به کاترین دونوو بود و دهه ۱۹۷۰ تحت سلطه ایزابل آجانی. تسلط ژولیت بینوش در تجسم بخشیدن به زنی عاشق است که شیفتگی و شیدایی را بی جنجال و هیاهو در دل بیننده زندگی می‌بخشد

5. ژولیت بینوش در طول سه دهه فعالیت بازیگری خود در فیلم‌های متعددی از ژانرهای متنوع حضور یافته است و برای تعدادی از بهترین سینماگران جهان بازی کرده است. او بازیگری را با ایفای نقش‌هایی کوچک شروع کرد که نقطه عطف آنها فیلم «سلام بر ماری»، محصول ۱۹۸۴ به کارگردانی ژان لوک گدار سینماگر مشهور موج نو سینمای فرانسه.

ژولیت بینوش

اولین نقش مهم ژولیت بینوش

6. فیلم «رانده‌وو» (۱۹۸۵) ساخته آندره تشینه، اولین نقش مهمی بود که ژولیت بینوش ایفا کرد و توانست استعدادهای خود را نشان دهد.

7. بینوش با بازی در فیلم «سبکی تحمل‌ناپذیر هستی» (۱۹۸۷) به کارگردانی فیلیپ کافمن (اقتباسی از رمان مشهور میلان کوندرا که در ایران به نام «بار هستی» ترجمه شده است) به سینمای بین‌المللی معرفی شد. ژولیت در این فیلم نقش ترزا، همسر توماس، شخصیت اصلی را برعهده داشت. یک سال بعد این فیلم چهار جایزه فستیوال فیلم اروپا را دریافت کرد. همچنین نامزد اسکار و گلدن گلوب شد.

ژولیت بینوش در فیلم آبی کیشلوفسکی

8. در فیلم «آبی» محصول ۱۹۹۴ نخستین فیلم از سه‌گانه‌ی معروف «کریستف کیشلوفسکی» کارگردان لهستانی، بینوش در نقشی زنی سوگوار و ماتم‌زده بازی درخشانی از خود نشان داد که برای آن توانست یک جایزه «سزار» به دست آورد؛ جایزه‌ای که به‌عنوان اسکار سینمای فرانسه شناخته می‌شود. این فیلم روایتگر داستان بیوه یک آهنگ‌ساز است که می‌خواهد آهنگ‌های ناتمام همسرش را به اتمام برساند.

9. در سال ۱۹۹۰ لئوس کاراکس کارگردان ساخت پربودجه ترین فیلم تاریخ سینمای فرانسه (۲۸ میلیون دلار) با نام “عاشقانه روی پل” (The Lovers on the Bridge) را آغاز کرد. لئو کاراکس کارگردانی متفاوت و معترض در سینمای فرانسه و نامزد بینوش در آن مقطع هم بود. فیلم‌برداری این فیلم سه سال ادامه یافت و در این مدت رابطه این دو هم با حواشی فراوانی همراه شد. کارگردان نقش‌های اصلی را به ژولیت بینوش و دنیس لاوانت پیشنهاد کرد. پس از شکست این فیلم بینوش دیگر در فیلم‌های این کارگردان شرکت نکرد.

رسانه‌ها مدعی هستند رابطه او با کاراکس وقتی‌که پایان فیلمنامه را خواند، از بین رفت. بینوش می‌گوید کاراکس پایان را به‌خاطر او تغییر داده. به چیزی شادتر، اما این هم باعث نشده که او کاراکس را ترک نکند. پس از اینکه کاراکس را ترک کرد، از آندره هاله، غواص و موج نورد فیلم «عشاق پف نوف»، صاحب پسری شد به نام رافائل (که در حال حاضر 22 ساله است).

10.فیلم سینمایی «بیمار انگلیسی» که با موفقیت‌های بین‌المللی زیادی مواجه شد، تا حدود زیادی به شخصیت سینمایی ژولیت بینوش اعتبار بخشید. او در نقش دلداده‌ای که در دلش طوفانی از شیدایی و عشق برپاست، اما ظاهری خوددار و آرام دارند، بازی بسیار خوبی ارائه کرد.

ژولیت بینوش 7

اسکار بازیگری برای ژولیت بینوش

11. ژولیت بینوش در سال ۱۹۹۷ برای ایفای نقش در فیلم «بیمار انگلیسی» ساخته آنتونی مینگلا توانست جایزه اسکار بهترین بازیگر نقش مکمل را به دست آورد. نقش پرستار هانا باعث شد او همچنین جوایز بفتا، جایزه آکادمی اروپا و فستیوال برلین را نیز به دست آورد. این فیلم ۲۳۰ میلیون دلار در گیشه فروش داشت.

12. پس از «بیمار انگلیسی» بینوش در اغلب مواقع نقش‌آفرین زنی تودار و تا حدی آرام است که همواره بر فوران عواطف درونی خود مهار می‌زند و احساسات قلبی‌اش را کمتر عیان می‌کند؛ تنها در لحظاتی معدود و معمولاً در انتهای داستان است که این شور و شیدایی با تمام قدرت عیان می‌شود.

13. ژولیت بینوش در سال ۲۰۰۰ در فیلم «شکلات» در کنار جانی دپ، در نقش زنی کافه‌چی ظاهر شد و بازی درخشان او در موفقیت فراوان فیلم بسیار تأثیرگذار بود.

14. ژولیت بینوش در رشته‌ای از فیلم‌های سینمایی برای برخی از مهم‌ترین سینماگران از ژان پل رپنو و شانتال اکرمن تا میشائیل هانکه، به همین کاراکتر بر روی پرده جان بخشید.

ژولیت بینوش و عباس کیارستمی
ژولیت بینوش و عباس کیارستمی

ژولیت بینوش و عباس کیارستمی

15. ژولیت بینوش که در چند گفت‌وگو علاقه خود را به سینمای عباس کیارستمی نشان داده بود در سال ۲۰۰۸ در فیلمی از این کارگردان ایرانی به نام «شیرین» به ایفای نقش پرداخت. بینوش در همین رابطه به ایران سفر کرد و یک هفته مهمان این سینماگر مشهور ایرانی بود. ژولیت بینوش پس از بازی در فیلم شیرین درباره حضور خود با پوشش روسری در این فیلم گفته است که انجام این کار برای همدردی با زنان ایران و همه زنانی بوده که حجاب به آن‌ها تحمیل شده است.

16. ژولیت بینوش در سال ۲۰۱۰ به‌خاطر بازی در فیلم «کپی برابر اصل» به کارگردانی عباس کیارستمی جایزه جشنواره سینمایی کن را برای بهترین بازیگر زن از آن خود کرد.

17. ژولیت بینوش هم در عرصه سیاست روز فرانسه و هم در عرصه بین‌المللی، هنرمندی پیشرو و متعهد شناخته می‌شود.

ژولیت بینوش 2

زندگی شخصی و خانوادگی ژولیت بینوش

18. ژولیت بینوش باوجود پیشنهادهای فراوان از علاقه‌مندانش هرگز ازدواج نکرد. در اواخر دهه ۸۰ با لئوس کاراکس کارگردان رابطه داشت اما پس از مدتی احساسش فروکش کرد. در سال ۱۹۹۲ با مربی غواصی اندری هال رابطه شد و فرزندش رافائل از اندری است.

طی فیلم‌برداری فیلم “فرزندان قرن” (Children of the Century) با بونوآ ماژیمل آشنا شد و رابطه عاشقانه‌شان تنها در مقابل دوربین نبود. در سال ۱۹۹۹ ژولیت برای بار دیگر مادر شد و این بار دختری به نام هانا را به دنیا آورد. بینوش با هیچ کدام از پدران فرزندانش ازدواج نکرد. او ترجیح می‌دهد در سکوت حومه پاریس در کنار فرزندانش زندگی کند و به فعالیت‌های موردعلاقه‌اش بپردازد. به همین دلیل شاد و جوان است.

19. بینوش که در روز ۹ مارس ۲۰۱۴، پنجاهمین سالگرد تولدش را جشن گرفت، در سه دهه گذشته زندگی سینمایی پرباری پشت سر گذاشته و در پنجاه سالگی همچنان از فعال‌ترین ستارگان سینمای فرانسه است. او برای آخرین بار در فیلمی به کارگردانی برونو دومون در نقش کامی کلودل ظاهر شد که مروری بر زندگی این هنرمند شوریده فرانسوی است در سال سرنوشت‌ساز ۱۹۱۵.

20. در سال ۱۹۹۲ بینوش در دو فیلم حضور یافت که هر دو باعث شهرت او شدند. فیلم اول از رمان بلندی‌های بادگیر امیلی برونته اقتباس شد و بینوش در کنار رالف فاینز نقش‌آفرینی داشت. سپس در درام “آسیب” (Damage) در کنار جرمی آیرونز حضور پیدا کرد.

ژولیت بینوش 6

ژولیت بینوش در فیلم شکلات

21. در سال ۲۰۰۰ ژولیت بینوش در فیلم “شکلات” (Chocolate) به کارگردانی لاسه هالستروم نقش مقابل جانی دپ را ایفا کرد برای این نقش نامزد اسکار شد. متأسفانه او جایزه را به دست نیاورد.

22. ژولیت بینوش به سادگیِ رفتار شهرت دارد و خیلی ساده از سنش صحبت می‌کند، او بالاترین دستمزد را در میان بازیگران سینمای فرانسه دریافت می‌کند و می‌توان گفت که همراه با ژرار دوپاردیو، شناخته‌شده‌ترین بازیگر فرانسوی در جهان هم هست. با این حال ساده زندگی می‌کند و با مترو این طرف و آن طرف می‌رود، او در این باره می‌گوید: «اجازه می‌دهم مردم کمی تعجب کنند.»

ژولیت بینوش 4

آواز خواندن ژولیت بینوش

23. بینوش می‌گوید که در گذشته، هروقت که شروع به خواندن می‌کرد، دیگران به‌ویژه دو فرزندش، فریاد می‌کشیدند: «نه، بسه، نخوان ...»، آنها به طور کلی او را متقاعد کرده بودند که آوازخواندن را متوقف کند، چرا که استعدادی در آن ندارد. اما حالا این کار را انجام داده است و مربی آوازش اصرار دارد که او خوب می‌تواند یاد بگیرد.

24. بینوش آشکارا فلسفه را دوست دارد و در این زمینه بسیار هم مطالعه کرده است و البته نوشته‌هایی هم درباره فلسفه دارد، چند جمله مشهور از او در میان جملات مصطلح و مشهور فرانسوی‌ها جای گرفته از جمله: «اگر از خارج وجود خودت نقد نشوی، نمی‌توانی خیلی دور بروی» و البته جمله محبوب «برای خلق کردن، میل و نیاز به توصیف باید بیشتر از میزان ترس و هراس باشد ...». جالب است که بینوش می‌گوید این جمله را در جوانی نوشته است.

ژولیت بینوش 3

25. بینوش می‌گوید در سال‌های اخیر مجبور شد به شدت و با قدرت در مقابل کارگردان زنی بایستد که می‌خواسته به او یاد بدهد بازیگری یعنی چه (بلافاصله توضیح می‌دهد که این کارگردان کلر دنیز نبوده است): «حتی بزرگ‌ترین کارگردانان جهان هم جرئتش را نداشتند به من بگویند یک جمله لعنتی را چطور باید بگویم ... بعد این یکی می‌خواست برای هر جمله همین بازی را سر من در بیاورد.»

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها