فیسبوک به شهروندان یک ایالت نفری ۴۰۰ دلار پرداخت کرد
فیسبوک مجبور شد به عنوان جریمه در یک پرونده قضایی، به بیش از یک میلیون شهروند ایالت ایلینوی امریکا، به هر نفر 397 دلار خسارت پرداخت کنه.
قضیه از این قرار هست که تا سال پیش، شبکه اجتماعی فیسبوک سیستمی داشت که چهره رو در عکسهای اپلود شده به این شبکه اجتماعی تشخیص میداد و باهاش افراد موجود در عکسها رو تگ میکرد.
مثلا اگر یک عکس دسته جمعی در فیسبوک اپلود میکردین، فیسبوک صورتهای موجود در عکس رو براساس اطلاعاتی که کاربران تاکنون اپلود کرده بودن، به صورت خودکار تشخیص میداد و در صورت تمایل، اون اشخاص رو در عکس تگ میکرد.
اما ایالت ایلینوی امریکا قانون سفت و سختی به نام BIPA برای حفاظت از اطلاعات بیومتریک شهروندانش داره که به واسطه اون شرکتها بدون رضایت کاربران حق ندارن اطلاعات بیومتریک کاربران (در اینجا صورت اشخاص) رو ذخیره کنن.
بنابراین در سال 2015 شهروندان این ایالت در یک شکایت جمعی (Class action) از فیسبوک بابت قابلیت پیشنهاد تگ کردن صورت اشخاص در عکسها که قانون BIPA رو نقض میکرد، شکایت کردن.
BIPA: Biometric Information Privacy Act
بعد از سالها کشمکش در دادگاه، فیسبوک در سال 2020 قبول کرد که به شهروندان ایلینوی 550 میلیون دلار به عنوان جریمه پرداخته کنه. ولی قاضی دادگاه این رقم رو نپذیرفت و اون رو کم تلقی کرد. در نتیجه سال گذشته فیسبوک در خارج از دادگاه با شاکیان به توافق رسید که مبلغ 650 میلیون دلار رو به شهروندان این ایالت پرداخت کنه.
ساکنان ایالت ایلینوی اگر در فیسبوک عکسی اپلود کرده باشن یا در عکسی در فیسبوک تگ شده بودن، میتونستن تا آخر سال میلادی گذشته، برای گرفتن جریمه از فیسبوک اقدام کنن. بعد از اتمام مهلت، بیش از 1.6 میلیون شهروند این ایالت برای گرفتن جریمه ثبت نام کردن که حالا چکهای اونها در حد تحویل هستن و به هر نفر حدود 400 دلار به عنوان خسارت خواهد رسید.
این جریمه بزرگترین جریمه در یک پرونده شکایت جمعی نقض حریم شخصی انلاین در تاریخ امریکا هست.
متا هم سال گذشته، قابلیت تشخص چهره کاربران رو به دلایلی مختلفی از جمله مسائل حقوقی، به طور کامل در فیسبوک و اینستاگرام تعطیل کرد.
ارسال نظر