رزمایش ایران، روسیه و چین در حیاط خلوت آمریکا
ایران، روسیه و چین در نمایش قدرت نظامی به آمریکا قصد برگزاری رزمایشی را در آمریکای لاتین و دریای کارائیب دارند.
منابع خبری بعد از ظهر چهارشنبه به وقت تهران از برگزاری رزمایش سه جانبه ایران، روسیه و چین در آمریکای لاتین خبر دادند.
به نوشته وبگاه «واشنگتن فری بیکن» ایران، روسیه و چین در نمایش قدرت به آمریکا قصد برگزاری یک رزمایش سه جانبه در آمریکای لاتین تحت عنوان «تک تیراندازی مرز» را دارند.
بر اساس این گزارش، ونزوئلا میزبان این رزمایش است که قرار است اوائل ماه آگوست برگزار شود و نظامیان ایران، روسیه و چین قصد دارند برای برگزاری این رزمایش عازم آمریکای لاتین و کارائیب شوند.
به نوشته این منبع خبری، این رزمایش یکی از واضح ترین نشانهها تا به امروز از شکل گیری یک ائتلاف در آمریکای لاتین ضد ایالات متحده است .
«جوزف هومیر» تحلیلگر امنیت ملی به واشنگتن فری بیکن گفت که روسیه و متحدانش ایران و چین با حضور در این رزمایش در ونزوئلا در آستانه نمایش قدرت بزرگی هستند. با عادی سازی تحرکات نظامی دشمنان ایالات متحده در دریای کارائیب، ما در معرض خطر در آمریکای لاتین هستیم.
چندی قبل نیزسومین رزمایش مرکب به میزبانی ایران و با حضور نیروهای دریایی چین و روسیه با عنوان «کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۲» در منطقه شمال اقیانوس هند برگزار شد.
تمرینهای تاکتیکی متنوع از جمله نجات شناور دچار حریق، آزادسازی شناور ربوده شده، تیراندازی علیه اهداف مشخص، تیراندازی شبانه به اهداف هوایی و سایر تمرینات تاکتیکی و عملیاتی در این رزمایش برگزار شد.
در آن برهه، یک رسانه آمریکایی برگزاری رزمایش دریایی بین ایران، روسیه و چین موسوم به «رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی–۲۰۲۲» را ارسال پیام مستحکم به آمریکا دانست.
واشنگتن تایمز نوشت، رزمایش مشترک دریایی بلندپروازانهترین تمرینهایی است که تاکنون با کشتیهای جنگی چینی، روسی و ایرانی انجام شده و اولین رزمایش از زمانی است که ایران به طور رسمی برای پیوستن به پیمان امنیتی سازمان همکاری شانگهای (SCO) در سپتامبر دعوت شد.
واشنگتنفریبیکن در بخشی از گزارش روز سهشنبه خود بهنقل از جوزف هومیر، تحلیلگر امنیت ملی و مدیر اجرایی اندیشکده «مرکز جامعه آزاد امن»، نوشت: تحرکات نظامی «دشمنان» ایالات متحده در منطقه کارائیب، تهدیدی برای ایالات متحده بهشمار میرود و مشروعیت اخلاقی دموکراسیهای آمریکایی جنوبی را به خطر میاندازد.
واشنگتنفریبیکن، در بخش دیگری از گزارش خود با اشاره به سفر اخیر نیکلاس مادورو، رئیسجمهوری ونزوئلا، به تهران نوشت در پایان این سفر، یک قرارداد راهبردی ۲۰ ساله میان دو کشور امضا شد که زمینه تقویت همکاریهای تجاری و خریدوفروش نفت میان دو کشور را فراهم کرده است. ونزوئلا خودش از تولیدکنندگان نفت است؛ اما برای پالایشگاههای خود به نفت ایران نیاز دارد.
بهنوشته تنظیمکنندگان گزارش «مرکز جامعه آزاد امن»، توافقنامه اخیر راهبردی میان تهران و کاراکاس، در ادامه و مشابه توافقنامههای راهبردی است که طی چند سال گذشته، میان ایران با چین و روسیه، امضا شده است.
بهنوشته واشنگتنفریبیکن، روسیه در حال تقویت حضور و نفوذ خود در میان کشورهای آمریکایی جنوبی است و با برخی از این کشورها در حال امضای توافقنامههای نظامی است.
ارسال نظر