عربستان: ایران تهدیدی برای امنیت کشورهای عربی است

رفتارهای نظام حاکم و سیاست‌های بی‌ثبات‌کننده ایران منبع خطری برای امنیت منطقه و جهان، شده است که امنیت کشورهای عربی و صلح و امنیت بین المللی را تهدید می‌کند.

عربستان: ایران تهدیدی برای امنیت کشورهای عربی است

 «عبدالرحمن بن سعید الجمعه» نماینده دائم عربستان سعودی در اتحادیه عرب، دیروز (پنجشنبه، ۹ ژوئن)، در نهمین نشست مشترک برای گفت‌وگوهای سیاسی عربی و اروپایی بین نمایندگان دائمی اتحادیه عرب و سفرای کمیته سیاسی و امنیتی شورای اتحادیه اروپا، ایران را آماج اتهامات قرار داد و خواستار تقویت روابط عربی با اتحادیه اروپا شد.

به نوشته خبرگزاری رسمی عربستان سعودی (واس)، عبدالرحمن الجمعه ضمن تأکید بر تمایل عربستان سعودی و کشورهای عربی به تقویت و گسترش زمینه‌های همکاری با اتحادیه اروپا برای تامین منافع مشترک، تصریح کرد: فرصت‌های زیادی برای ارتقای سطح مشارکت و ارتقای آن به سطح بهتر و آن‌چه ما در روابط استراتژیک به دنبال آن هستیم، وجود دارد.

نماینده دائم عربستان سعودی ادعا کرد: «چند مسئله بین‌المللی و منطقه‌ای مهم برای طرف‌های عربی و اروپایی وجود دارد که مستقیم و غیر مستقیم بر روند همکاری بین آن‌ها سایه افکنده است که مهمترین آن‌ها مسئله ایران است که به لطف رفتارهای نظام حاکم و سیاست‌های بی‌ثبات‌کننده آن برای امنیت منطقه و جهان، ایران را به منبع خطری تبدیل کرده است که امنیت کشورهای عربی و صلح و امنیت بین المللی را تهدید می‌کند».

وی در ادامه اتهام‌زنی به جمهوری اسلامی ایران، ادعا کرد: «ایران به شورش در قبال جامعه بین‌الملل و نقض پیمان‌های بین‌المللی با تلاش برای دستیابی به سلاح اتمی و توسعه یک سامانه موشکی ادامه می‌دهد؛ سامانه‌ای که تأسیسات نفتی و خطوط بین‌المللی تامین انرژی را که برای اقتصاد جهانی حیاتی و مهم است، هدف قرار می‌دهد».

عبدالرحمن بن سعید الجمعه در ادامه اتهام‌زنی علیه ایران گفت: «ما در جهان عرب از نقش بزرگ سیاسی و اقتصادی اتحادیه اروپا در عرصه بین‌الملل قدردانی می‌کنیم و از این رو بر روی اتحادیه اروپا برای اتخاذ تدابیر مؤثر علیه نظام ایران و رفتارهای آن که صلح و امنیت بین‌المللی را تهدید می‌کند، حساب می‌کنیم».

این مقام سعودی در پایان سخنرانی‌اش در این نشست، مدعی شد که منطقه در حال حاضر شاهد دو دیدگاه و چشم‌انداز برای آینده است که هدف اولی ایجاد صلح و رفاه و ارتقای عدالت، برابری و حقوق بشر از سوی پادشاهی سعودی و کشورهای عربی دوست و برادر آن است و در مقابل آن، دیدگاه و چشم‌انداز ایران در گسترش ویرانی و هرج و مرج در منطقه و جهان است.

این اتهام‌زنی الجمعه علیه تهران در حالی است که وزارت امور خارجه عربستان سعودی نیز، بامداد دیروز (پنجشنبه)، در بیانیه‌ای از قطعنامه ضدایرانی شورای حکام علیه ایران استقبال کرد.

بنا بر بیانیه منتشر شده در صفحه توئیتری وزارت امور خارجه عربستان سعودی، ریاض اعلام کرد: «وزارت امور خارجه عربستان سعودی از قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که در آن بر لزوم پذیرش تعهدات پادمانی توسط ایران و همکاری این کشور با آژانس برای حل تمام مسائل هسته‌ای حل‌نشده تأکید شده، استقبال می‌کند».

در ادامه این بیانیه آمده است: «عربستان سعودی، ایران را به همکاری با آژانس و حل‌وفصل بدون تعلل مسائل حل‌نشده فرا می‌خواند و امیدوار است که کشورهای عضو در شورای حکام کاملا از آژانس و مدیر کل آن حمایت کنند».

نماینده عربستان سعودی در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز دیشب، ایران را به در پیش گرفتن رویکردی مبهم در برنامه هسته‌ای خود متهم کرده بود.

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، شامگاه چهارشنبه، قطعنامه ضد ایرانی خود را که آلمان، فرانسه، انگلیس و آمریکا ارائه کرده بودند، به تصویب رساند. نمایندگان ۳۰ کشور به این قطعنامه رأی موافق دادند، دو کشور (روسیه و چین) رأی مخالف و سه کشور (هند، لیبی و پاکستان) رأی ممتنع دادند. روسیه اعلام کرد که این پنج کشور، نماینده نیمی از مردم دنیا هستند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام آژانس اتمی گفت: «آمریکا و سه کشور اروپایی با تلاش برای پیشبرد یک قطعنامه برآمده از سوءمحاسبه و مشاوره غلط علیه کشوری با شفاف‌ترین برنامه هسته‌ای صلح آمیز در جهان، اغراض کوته بینانه خود را فراتر از اعتبار آژانس قرار دادند.»

وزارت امور خارجه ایران نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد: «جمهوری اسلامی ایران تصویب قطعنامه ارائه شده از سوی آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان در نشست امروز شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی را به عنوان اقدامی سیاسی، نادرست و غیرسازنده تقبیح می‌کند.»

در ادامه این بیانیه آمد: «ایران به دلیل رویکرد غیرسازنده آژانس و تصویب قطعنامه، گام‌های عملی متقابلی را اتخاذ کرده که نصب سانتریفیوژهای پیشرفته و غیرفعال سازی دوربین‌های فرا پادمانی از جمله آن‌هاست.»/فارس

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها