احتمال شورش به خاطر گرانی بنزین و غذا
موسسه Verisk Maplecroft میگوید: سه چهارم کشورهایی که انتظار میرود تا سه ماهه آخر سال ۲۰۲۲ در معرض خطر ناآرامیهای داخلی حاد قرار داشته باشند، کشورهای با درآمد متوسط هستند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در گزارشی که توسط یک موسسه مشاوره ریسک جهانی تهیه شده است، آمده است که افزایش قیمت سوخت و مواد غذایی باعث افزایش «غیرقابل اجتناب» در ناآرامیهای داخلی برخی کشورها شود و کشورهای در حال توسعه با درآمد متوسط مانند برزیل یا مصر در راس کشورهای دارای پتانسیل ناآرامیها هستند.
طبق این گزارش، موسسه Verisk Maplecroft در به روزرسانی گزارشهای مربوط به ریسک سیاسی خود نوشته است که سه چهارم کشورهایی که انتظار میرود تا سه ماهه آخر سال ۲۰۲۲ در معرض خطر ناآرامیهای داخلی حاد قرار داشته باشند، کشورهای با درآمد متوسط (باتعریف بانک جهانی) هستند.
در این گزارش آمده است: «برخلاف کشورهای کم درآمد، کشورهایی که به اندازهای ثروتمند بودند که در طول همهگیری کرونا مبالغی بابت حمایت اجتماعی از مردم در ایام همهگیری ارائه کنند، اکنون برای حفظ آن مبالغ حمایتهای اجتماعی که برای استانداردهای زندگی بخش بزرگی از جامعه حیاتی است، دچار چالش هستند.»
نویسندگان گزارش با اشاره به وابستگی بالای کشورهای نوظهور اقتصادی پر جمعیت به واردات مواد غذایی و انرژی گفتند که آرژانتین، تونس، پاکستان و فیلیپین نیز از جمله کشورهایی بودند که در شش ماه آینده باید مورد رصد در زمینه امکان شورشهای اجتماعی کارگری و فرودستان قرار بگیرند.
جنگ روسیه در اوکراین به افزایش قیمت مواد غذایی سرعت بخشیده است و بار دیگر در ماه مارس (اسفند و فروردین) به رکورد بیسابقهای در اقتصاد جهانی دامن زده است. این درحالی است که قیمت انرژی نیز به شدت افزایش یافته است.
در این گزارش آمده است: «بدون هیچ راهحلی برای مناقشات سیاسی و اقتصادی موجود، بحران جهانی هزینه زندگی تا سال ۲۰۲۳ ادامه خواهد داشت». طبق گزارش رویترز از این موسسه، لبنان، سنگال، کنیا و بنگلادش با فشارهای مشابهی روبرو هستند.
این گزارش به سریلانکا و قزاقستان به عنوان نمونههایی از کشورهای با درآمد متوسط اشاره میکند که در سال جاری از ناآرامیها رنج بردهاند. سریلانکا به خاطر کمبود غذا و قزاقستان بهدلیل کمبود و گرانی سوخت و بنزین سال گذشته آماج ناآرامیهای گسترده و شورش طبقات اجتماعی فقیر بودند.
منبع: ایلنا
ارسال نظر