انگلیس و فرانسه در حال انجام دادن مذاکرات مخفیانه درباره اعزام نظامیان خود به اوکراین
یک مقام ناتو مدعی شد که انگلیس و فرانسه در حال انجام دادن مذاکرات مخفیانهای درباره اعزام نظامیان خود به اوکراین برای تامین امنیت آن در صورت رسیدن به توافقی برای آتشبس هستند.
گزارشهای رسانهای حاکی از آن است که انگلیس و فرانسه، مخفیانه، در حال مذاکره درباره چشمانداز اعزام نظامیان به اوکراین به منظور تامین امنیت آن در صورت انجام شدن یک توافق آتشبس هستند.
نشریه دیلی میل با انتشار این مطلب گزارش داد: یک مقام ارشد ناتو گفته مذاکراتی میان مقامات لندن و پاریس درباره یکی کردن رویکردهایشان برای اجرایی کردن یک توافق آتشبس در اوکراین در حال انجام شدن است که ممکن است شامل واداشتن اوکراین به واگذاری بخشهایی از قلمرو خود باشد.
به گفته این مقام ناتو که نمیخواست نامش فاش شود، یکی از احتمالات ممکن گشتزنی ائتلاف انگلیسی-فرانسوی در خط تماس میان اوکراین و روسیه است.
طبق گزارشهای رسانهای، پاریس و لندن در تلاشند گزینههایی را برای سناریوهای مختلفی تدارک ببینند تا اگر دولت آمریکا از کشورهای اروپایی بپرسد که چطور میتوانند مشارکت کنند، گزینههایی برای حمایت از کییف آماده کرده باشند.
به گفته این منبع مطلع، چنین اقدامی برای تضمین مشارکت کشورهای اروپایی در مذاکرات صلح میان اوکراین و روسیه در صورت میانجیگری «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتحب آمریکا لازم بود.
«ژان نوئل بارو» وزیر امور خارجه فرانسه گفته است که فرانسه هیچ گزینهای را درباره اعزام نظامیان رد نمیکند.
دونالد ترامپ در زمان فعالیت کارزار انتخاباتی خود از حمایتهای چند میلیارد دلاری آمریکا از اوکراین انتقاد کرده و مدعی شده بود که در مدت ۲۴ ساعت به جنگ اوکراین پایان خواهد داد. اگرچه، ترامپ و تیم او جزئیاتی درباره برنامه خود در این زمینه ارائه نکردند.
تعبیر تحلیلگران از رویکرد فعلی ترامپ نسبت به موضوع اوکراین این است که اظهارات او نشاندهنده این است که اوکراین ممکن است مجبور به واگذاری بخشهایی از قلمرو خود به حاکمیت روسیه شود.
ترامپ «کیت کلاگ» را به عنوان گزینه نماینده ویژه دولت خود در امور اوکراین و روسیه برگزیده است که گفته میشود برنامه او برای حلوفصل درگیریها در اوکراین، مبنای رویکرد دولت آتی ترامپ نسبت به این درگیری قرار خواهد گرفت.
طبق برنامه کلاگ، اوکراین ممکن است وادار به واگذاری بخش عمدهای از تصرفات روسیه به حاکمیت آن و توافق برای پیگیری نکردن عضویت در ناتو به مدتی طولانی شود.
در عوض، آمریکا به اوکراین کمک خواهد کرد «ساختار امنیتی بلند مدتی» را برای به کار بستن توانمندیهای دفاعی آن در آینده ایجاد کند و بر درآمد فروش نفت روسیه مالیات وضع خواهد شد تا از آن به همراه کمکهای مالی اروپا برای بازسازی اوکراین استفاده شود.
منبع: ایسنا
ارسال نظر