هیچ امیدی به تمدید یا احیاء برجام وجود ندارد/ ایران باید فورا بمب اتم بسازد

توصیه تحلیلگر آمریکایی به ایران: فورا بمب اتم بسازید!/ جنگ همه جانبه نزدیک است/ دموکراسی آمریکا به پایان خواهد رسید.

هیچ امیدی به تمدید یا احیاء برجام وجود ندارد/ ایران باید فورا بمب اتم بسازد

یک تحلیلگر آمریکایی گفت: هیچ امیدی به تمدید یا احیاء برجام وجود ندارد. در عوض، من گمان می ‌کنم تلاش هایی برای توجیه جنگ همه‌جانبه با ایران صورت بگیرد. توصیه من به ایران این است که هر چه زودتر یک بمب هسته ای را آزمایش کند تا از این تحریک ها جلوگیری کرده و مانع از جنگ شود.

به گزارش خبر فوری، انتخابات آمریکا برگزار شد و دونالد ترامپ توانست کامالا هریس دموکرات را شکست داده و برای بار دوم، مستاجر کاخ سفید شود. این واقعه تاثیرات داخلی و خارجی فراوانی داشته و خواهد داشت.

جامعه آمریکا با یک شوک بزرگ روبه رو شده است. اروپا خود را برای تکرار سالهای سخت 2016 تا 2020 آماده می‌ کند. چین نگران است. اوکراین خود را باخته و روسیه آماده مذاکره با دولت جدید آمریکا است. از آن سو، خاورمیانه نیز در نوعی بیم و امید به سر می ‌برد و نمی ‌داند با چه سرنوشتی روبه رو خواهد شد.

در رابطه با تحولات آمریکا، علل پیروزی ترامپ در انتخابات و تاثیرات خارجی بازگشت مرد مونارنجی به کاخ سفید، مصاحبه ای با یکی از تحلیلگران آمریکایی داشته ایم.

پروفسور وینسنت فرارو استاد علوم سیاسی کالج هیلوویکی است که از سال 1976 تدریس را آغاز کرده است. زمینه تخصصی او تغییرات روابط بین المللی از زمان جنگ سرد به بعد بوده اما تحقیقاتی را هم در زمینه سیاست جهانی، سیاست خارجی آمریکا و اقتصاد بین المللی داشته است.

فرارو در گفتگو با خبر فوری بر مسائلی از جمله ضرورت ساخت بمب اتم توسط ایران سخن گفته که البته مورد تایید خبر فوری نیست و صرفا نظر شخصی تحلیلگر آمریکایی است. 

مشروح گفتگوی پروفسور فرارو با خبر فوری را در زیر بخوانید:

***

خبر فوری: بسیاری از افراد یا کارشناسان درباره «نابودی دموکراسی آمریکایی» بعد از انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا، هشدار می دهند. آیا ترامپ واقعاً دموکراسی آمریکا را نابود خواهد کرد؟ آیا او قصد دارد ساختار سیاسی آمریکا را تغییر دهد؟ آیا او می خواهد قدرت خود را دائمی کند؟ ترامپ قادر به انجام این کار است؟

پروفسور فرارو: ترامپ وعده ها و شعارهای زیادی داده  که دموکراسی را تهدید می کنند، اما ما نمی دانیم که او چگونه می خواهد این ایده های خطرناک را اجرایی کند. به عنوان مثال، وعده او مبنی بر اخراج «میلیون‌ ها» انسان از ایالات متحده که به صورت غیر قانونی وارد آمریکا شده اند، لزوماً مخالف اخلاقیات دموکراسی نیست. ایالات متحده در گذشته نیز بسیاری از مهاجران (غیر قانونی) را اخراج کرده است. اما باید در نظر داشت که اگر ترامپ تصمیم به اخراج مهاجران بدون طی مراحل قانونی بگیرد، سیاست او قطعا ضد دموکراتیک خواهد بود. همچنین، ترامپ مخالفان سیاسی خود را تهدید به حذف کرده است که این امر به وضوح خلاف اصول دموکراتیک است.

به نظر می رسد که بسیاری از کشورهای جهان از لیبرال دموکراسی دور می شوند. مجارستان، روسیه، چین، دانمارک، هلند و هند نمونه های بارز این مساله هستند. عقیده من این است که دموکراسی دائمی نیست. اگر مردم احساس خطر کنند و نسبت به دموکراسی بدبین شوند، دموکراسی به راحتی از بین خواهد رفت. هیچ دلیلی وجود ندارد که باور کنیم ایالات متحده از این مساله مصون است. من به شدت نگران این هستم که ترامپ آسیبی دائمی به دموکراسی آمریکا وارد کند.

توصیه من به ایران این است که هر چه زودتر یک بمب هسته ای را آزمایش کند تا از این تحریک ها جلوگیری کرده و مانع از جنگ شود

خبر فوری: چرا دموکرات ها در انتخابات شکست خوردند؟ چگونه مسلمانان، لاتین تبارها و سایر اقلیت های دینی و نژادی با آگاهی از سابقه سیاسی ترامپ به او رای دادند؟ چرا هریس نتوانست جلوی برنده شدن ترامپ را گرفته و این اقلیت ها و به خصوص طبقه کارگر را به خود جذب کند؟

پروفسور فرارو: دموکرات‌ ها شکست خوردند زیرا با تمرکز بر مشکلات گروه‌ های به حاشیه رانده شده در ایالات متحده، از مساله اصلی دور شده و نگرانی ‌های مردم را اشتباه تعبیر کردند. اکثریت آمریکایی ها با مشکلات ذکر شده در شعارهای دموکرات ها مواجه نیستند. آنها بیشتر درگیر مسائل اقتصادی هستند. در واقع، الگوهای سنتی سیاست آمریکا که بر مسائل اساسی اقتصادی مانند تورم تمرکز دارند، بیشتر تبیین کننده مسائل مردم آمریکا و بازتاب دهنده آنها بوده و هستند.

 دموکرات‌ها این موضوع را مطرح نکردند که مشکلات اقتصادی در ایالات متحده به دلیل تمرکز به شدت زیاد ثروت در دستان اقلیتی بسیار کوچک به وجود آمده است. بنابراین، آنها باید بیشتر بر قدرت شرکت ها تمرکز می کردند و کمتر به سیاست های هویتی می پرداختند. دموکرات‌ ها از خشم لابی ها و حامیان مالی بزرگ خود می ‌ترسیدند و نگران آن بودند و به همین دلیل، سیاست اشتباهی را برگزیدند.

مسلمانان، لاتین تبارها و سایر اقلیت ها (از جمله، در کمال تعجب، زنان) از شعارهای دموکرات ها عبور کردند. آنها (مانند سایر شهروندان آمریکا) نگران شرایط اقتصادی هستند و از این که شعارهای دموکرات ها اینقدر کلیشه ای شده اند، ناراحت بودند.

خبر فوری: آیا با ورود ترامپ به کاخ سفید، جنگ در اوکراین پایان خواهد یافت؟ چه تغییراتی در خاورمیانه رخ خواهد داد؟ آیا باید منتظر جنگ ایران و آمریکا یا ایران و اسرائیل باشیم ؟ آیا امیدوارید که برجام احیا شود؟ آیا هیچگونه توافقی میان ایران و آمریکا محتمل است؟

پروفسور فرارو: ترامپ احتمالاً اوکراینی‌ ها را مجبور خواهد کرد که سرزمین‌ هایی را که قبلاً توسط نیروهای روسیه اشغال شده، تسلیم پوتین کنند. کنگره جدید هم احتمالاً اجازه کمک ‌های نظامی تازه به اوکراین را نخواهد داد.

در خاورمیانه، ترامپ دست نتانیاهو را برای اشغال شمال غزه و شهرک سازی باز خواهد گذاشت. علاوه بر این، ترامپ احتمالاً از گسترش کنترل اسرائیل بر کرانه باختری حمایت خواهد کرد و حداقل، در مقابل آن نخواهد ایستاد.

اما در مورد برجام؛ هیچ امیدی به تمدید یا احیاء برجام وجود ندارد. در عوض، من گمان می ‌کنم تلاش هایی برای توجیه جنگ همه‌جانبه با ایران صورت بگیرد. توصیه من به ایران این است که هر چه زودتر یک بمب هسته ای را آزمایش کند تا از این تحریک ها جلوگیری کرده و مانع از جنگ شود.

واقعیت این است که ترامپ به سیاست خارجی اهمیتی نمی دهد و این بدترین واقعیت در مورد دوره دوم ریاست جمهوری او خواهد بود.

خبر فوری: در کل نظر شما درباره پیروزی ترامپ چیست؟ آیا انتظار این رویداد را داشتید؟

پروفسور فرارو: راستش من فکر نمی‌ کردم ترامپ انتخاب شود و اکنون درگیر این هستم که بفهمم چرا در این مورد اشتباه کردم. من واقعا نگران این هستم که جمهوری آمریکا طی 4 سال آینده به پایان خود برسد.

منبع: خبر فوری

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها