سرنوشت عجیب تریدرهای ایرانی/ خنجر بیتکوین به سرمایهگذاران ایرانی
۵۳ درصد سرمایهگذارانی که تا الان سراغ بازار ارز دیجیتال رفتند، متحمل ضرر شدند.
گزارش جامع فضای ارزهای دیجیتال که بر مبنای اطلاعات و اظهارات شرکتکنندههایی از تمام استانهای کشور بهدست آمده، آمارهای خواندنی زیادی دارد و مثلا مشخص میکند بیش از نیمی از ایرانیهایی که تجربه سرمایهگذاری در بازار ارز دیجیتال را داشتند، متحمل ضرر شدند.
براساس این گزارش تحریمهایی که تریدرها را از پلتفرمهای خارجی محروم میکند، مهمترین چالش سرمایهگذاران ایرانی بازار ارز دیجیتال بهشمار میرود.
از زمانی که بیتکوین روی زبانها افتاده بیش از ۲۰۰ کسبوکار مربوط به رمزارز در کشور شکل گرفته و حالا میزان تراکنشهای روزانه صرافیهای داخلی حدود ۱۵ درصد میزان معاملات بورس تهران تخمین زده میشود.
بازار ارز دیجیتال از نگاه ایرانیها
۳۲ درصد از شرکتکنندگان نظرسنجی سایت ارز دیجیتال با این بازار آشنایی دارند و قبلا تجربه سرمایهگذاری داشتند. ۳۰ درصد از جامعه آماری موردنظر باوجود آشنایی به ماجرا تجربه استفاده و سرمایهگذاری را ندارند و ۲۳ درصد دیگر فقط چیزهایی به گوششان خورده است. ۱۵ درصد باقیمانده هم چیزی درباره بیتکوین و ارزهای دیجیتال نمیدانند.
بخشی از افرادی که تا بهحال دلوجرات قدم گذاشتن در بازار ارز دیجیتال را پیدا نکردند، علت را نداشتن اطلاعات کافی دانستند و دلایل دیگری مثل نداشتن اطمینان لازم به ارزهای دیجیتال بابت جابجایی پول و مشخص نبودن قانونی بودن بازار ارز دیجیتال را مطرح کردند.
ارز دیجیتال از نظر شرکتکنندههای نظرسنجی بعد از بازار مسکن و طلا و فلزات گرانبها مطمئنترین نوع سرمایهگذاری معرفی شده و در این فهرست سرمایهگذاری روی دلار و بورس و سهام شرکتهای خارجی رتبههای بعدی را به خود اختصاص دادند.
از طرفی خوشبینی ایرانیها به آینده بازار ارز دیجیتال بهشکلی است که حدود ۳۲ درصد از افراد حاضر در نظرسنجی سایت ارز دیجیتال بیشترین میزان امید به آینده را داشتند و از یک طرف دیگر ظرف شش ماه ابتدایی ۲۰۲۳، حدود ۱۲۸ میلیون بازدید از وبسایتهای ۴۰ صرافی ارز دیجیتال ایرانی انجام شده است.
بیش از نیمی از ایرانیهایی که قبلا سراغ بازار ارز دیجیتال رفتند و در نظرسنجی سایت ارز دیجیتال شرکت داشتند، ضرر کردند. براساس گزارش موجود دقیقا ۵۳ درصد از شرکتکنندهها بابت سرمایهگذاری در بازار ارز دیجیتال بخشی از سرمایهشان را از دست دادند و آنطرف حدود ۴۷ درصد از سرمایهگذاران به سود رسیدند.
با اینکه اسم بیتکوین برای اولین بار در سال ۲۰۰۸ روی زبانها افتاد، اما بیشترین حجم ورود ایرانیها به بازار ارز دیجیتال به سال ۲۰۲۰ برمیگردد.
حدود ۲۷ درصد از کل ایرانیهایی که تجربه حضور در بازار ارز دیجیتال را داشتند، آن سال وارد بازار شدند و ۲۳ درصد از شرکتکنندهها سال ۲۰۲۱ را زمان ورود به بازار اعلام کردند. البته درباره برههای صحبت میکنیم که بازار ارز دیجیتال اصلاحا روی بورس بود و بیتکوین با رسیدن به محدوده ۶۸ هزار دلار، تا قله تاریخی خود بالا رفت.
اطلاعات سایت ارز دیجیتال مشخص میکند همزمان با فروکش کردن تب بیتکوین، در سالهای بعدی حجم استقبال ایرانیها هم از بازار ارز دیجیتال رو به کاهش رفته و فقط چهار درصد تریدرهای ایرانی از ابتدای سال میلادی فعلی به فکر خرید و سرمایهگذاری در بازار ارز دیجیتال افتادند.
ارسال نظر