صندوق بین‌المللی پول:

تورم،افزایش قیمت ها و قحطی در راه است

صندوق بین‌المللی پول نسبت به وقوع بحران مالی طی هفته های آینده در جهان هشدار داد.

تورم،افزایش قیمت ها و قحطی در راه است

صندوق بین‌المللی پول روز سه‌شنبه، چشم‌انداز خود را برای اقتصاد جهانی امسال و سال آینده اعلام کرد. این صندوق اعلام کرد که با توجه به اختلال‌های حاصل از جنگ روسیه در اوکراین در بازرگانی جهانی که منجر به بالا رفتن قیمت نفت و بحران غذا شده است، رشد اقتصادی پایین‌تر از آن‌چه تصور می‌رفت خواهد بود. ضرباتی که همه‌گیری ویروس کرونا و سویه‌های مختلف آن به اقتصاد جهان زده بود حالا با این رویدادهای جدید تشدید شده است.

طبق تخمین جدید صندوق بین‌المللی پول، بخشی از مجموعه سازمان ملل که ۱۹۰ کشور عضو دارد، چشم‌انداز رشد جهانی در سال جاری ۳.۶ درصد خواهد بود؛ کاهشی چشمگیر نسبت به ۶.۱ درصد رشد جهانی سال گذشته و نسبت به ۴.۴ درصدی که چهار ماه پیش در گزارش ژانویه ۲۰۲۲ پیش‌بینی کرده بود. میزان پیش‌بینی رشد در سال ۲۰۲۳ نیز از ۳.۸ درصدی که در ژانویه پیش‌بینی شده بود به ۳.۶ درصد برای سال آینده کاهش یافته است.

صندوق بین‌المللی پول از کشورهای جهان خواست هنگام رسیدگی به بدهی‌ای که در دوران کرونا به وجود آمده است، بار آن‌ را بر دوش مردم آسیب‌پذیر جامعه و اقشاری همچون پناهندگان نگذارند. این صندوق در گزارش خود به «درگرفتن بزرگ‌ترین بحران پناهندگی در اروپا از جنگ جهانی دوم تاکنون» اشاره کرد.

پی‌یر الیویر گورینچاس در مقدمه گزارش این صندوق، که «چشم‌انداز اقتصاد جهان» نام دارد، می‌نویسد: «در عرض چند هفته جهان بار دیگر شوکی عظیم و تحول‌برانگیز به خود دیده است. تازه زمانی که احیای پایدار از فروپاشی اقتصاد جهان که در اثر دنیاگیری به وجود آمد در افق پیدا شده بود، جنگ باعث شد این احتمال بسیار واقعی به میان بیاید که بخش گسترده‌ای از دستاوردهای اخیر از میان بروند.»

این صندوق انتظار دارد اقتصاد روسیه زیر بار تحریم‌ها در سال جاری ۸.۵ درصد و اقتصاد اوکراین ۳۵ درصد کاهش رشد داشته باشد. چشم‌انداز در مورد رشد اقتصادی آمریکا از ۵.۷ درصد در سال ۲۰۲۱ (که سریع‌ترین رشد از سال ۱۹۸۴ تا کنون بود) به ۳.۷ در سال جاری رسیده است. این میزان در گزارش ژانویه ۴ درصد بود.

با توجه به وضع وخیم اقتصاد جهان تعجبی ندارد که صندوق بین‌المللی پول همچنان نگاهی بدبینانه دارد، چنان‌که در ماه‌های اخیر به آن عادت کرده‌ایم. افزایش تورم در جهان و فرا رسیدن سویه اومیکرون در اواخر سال ۲۰۲۱، از جمله دلایلی بودند که گزارش‌های قبلی صندوق برای شرایط بد اقتصاد جهان ذکر کرده بودند و حالا جنگ جدید روسیه در اوکراین. صندوق که گزارش قبلی خود را در ماه ژانویه منتشر کرد طبعا نمی‌توانست انتظار چنین تحولی را داشته باشد.

کریستالینا جورجیوا، مدیر عامل صندوق جهانی پول، هفته گذشته هشدار داده بود که وضع جدید اقتصاد جهان در پی جنگ در اوکراین می‌تواند منجر به «افزایش گرسنگی، افزایش فقر و افزایش ناآرامی اجتماعی» بشود.

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها