مردم فسا همچنان چشم‌انتظار راه‌اندازی کارخانه فولاد

سرنوشت کارخانه فولاد فسا ۱۱ سال پس از کلنگ زنی در هاله‌ای از ابهام قرار داشته و مردم فسا همچنان چشم‌انتظار راه‌اندازی این کارخانه هستند.

مردم فسا همچنان چشم‌انتظار راه‌اندازی کارخانه فولاد

به گزارش می‌متالز، عملیات اجرایی بزرگ‌ترین مجتمع فولادسازی بخش خصوصی کشور با اشتغال‌زایی ۳۰۰۰ نفر در اسفندماه ۱۳۸۹ با حضور وزیر صنایع و معادن دولت دهم و نایب‌رئیس وقت مجلس شورای اسلامی در شهرستان فسا آغاز شد. 

فاز اول این مجتمع باید در ۲ سال راه‌اندازی می‌شد، اما باگذشت ۱۱ سال هنوز خبری از مجتمع فولاد فسا نیست.

ساخت این کارخانه با توجه به وعده‌هایی که طی سالیان متمادی برای ایجاد اشتغال در منطقه از طرف دولت‌ها و نمایندگان مختلف به مردم داده‌شده همیشه مورد توجه مردم بخصوص جوانان فسا است. 

مالک این مجتمع فولادی در ابتدا سید مصطفی طوسی زاده از سرمایه‌گذاران صاحب‌نام صنعت فولاد ایران بود. طبق پیش‌بینی‌ها فاز اول کارخانه با سرمایه‌گذاری سه هزار سیصد و شصت میلیارد ریالی باید طی ۲ سال ساخته می‌شد، اما پس از ۴ سال و در سال ۱۳۹۴ با توجه به توقف در ساخت کارخانه، نماینده وقت شهرستان فسا در مجلس از خلع ید سرمایه‌گذار اول به دلیل عدم فعالیت و از دست رفتن زمان و جایگزین شدن سرمایه‌گذار جدید خبر داد.

یک سال بعد با حضور معاونین وزارت اقتصاد آلمان و وزارت امور اقتصادی و دارایی جمهوری اسلامی ایران و سفرای ایران و آلمان، قرارداد بزرگ‌ترین خط تولیدی لوله‌های بدون جوش کشور با اعتبار ۴۵۰ میلیون یورو بین سرمایه‌گذار جدید شرکت فولاد فسا و شرکت زیمنس آلمان به امضا رسید.

با خروج آمریکا از برجام و وضع تحریم‌های جدید علیه ایران، سرمایه‌گذاری شرکت آلمانی در ساخت فولاد فسا متوقف شد.

با این اتفاق، بانک ملت مشارکت در ساخت پروژه را پذیرفت، اما با خلف وعده بانک در پرداخت تسهیلات ۲۰۰ میلیارد تومانی سرنوشت فولاد فسا و امید هزاران جوان شهرستان همچنان در هاله‌ای از ابهام است.

سرمایه‌گذار توان مالی ندارد

ایجاد اشتغال گسترده از طریق راه‌اندازی کارخانه فولاد یکی از وعده‌های نماینده جدید فسا بود.

یک سال قبل فیروزی نماینده فسا در بازدید از محل احداث کارخانه فولاد فرصت ۴۰روزه‌ای برای تعیین تکلیف پروژه به سرمایه‌گذار داد و خواستار بازگرداندن زمین پروژه در صورت عدم تکمیل کارخانه فولاد شد.

نماینده فسا در مصاحبه با یکی از رسانه‌ها در تشریح مشکلات پروژه افزود:

 سرمایه‌گذار یکی از دلایل توقف کار را عدم پرداخت تسهیلات از سوی بانک ملت می‌داند. اگر سرمایه‌گذار مدعی است کوتاهی از طرف بانک بوده، می‌تواند از بانک شکایت و آن را ملزم به پرداخت تسهیلات کند.

فیروزی در ادامه گفت: اکنون پس از ۱۳ سال بر همگان روشن‌شده که سرمایه‌گذار کنونی توان مالی و فنی و اجرایی برای اجرای طرح فولاد فسا را ندارد و مردم دامدار و کشاورز منطقه را نیز از چراگاه‌های دام محروم کرده است.

در اولین قدم برای پیگیری مشکلات به سراغ سرمایه‌گذار فولاد فسا رفتم، کیومرثیان با رد موضوع عدم تمکن و توان مالی، درگیری با بانک را عامل فرصت سوز ساخت کارخانه فولاد دانست.

۱۲ ماهه کارخانه فولاد فسا را تکمیل می‌کنیم

قاسم کیومرثیان دراین‌باره گفت: این پروژه از ۵ سال قبل پس از تائید توان مالی در اختیار ما قرارگرفته و هم‌اکنون درصدد تکمیل پروژه با سرمایه شخصی هستیم.

وی ادامه داد: در این مدت با صرف هزینه‌های هنگفت سوله، محوطه، ساختمان اداری، جاده‌های دسترسی و شبکه برق ساخته‌شده، ژنراتور‌های بزرگ تولید برق را خریداری و مستقر کردیم. 

سرمایه‌گذار فولاد فسا اظهار کرد: 

از همان ابتدا به دلیل سنگلاخ و نامرغوب بودن زمین، کل منطقه را کلوخ برداری و صاف شد تا علی رغم پرداخت حق مرتع و تا زمان راه‌اندازی کارخانه مردم منطقه بتوانند به‌صورت رایگان و آزادانه از زمین‌ها به‌عنوان چراگاه استفاده کنند.

وی افزود: به خاطر خروج آمریکا از برجام و لغو سرمایه‌گذاری شرکت زیمنس آلمان، بانک ملت نیز در زمان پرداخت تسهیلات به دلایل واهی تعهدات خود را انجام نداد.

کیومرثیان گفت: به خاطر بدعهدی‌ها به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس و قوه قضاییه شکایت کردیم و دیوان عالی کشور نیز به نفع شرکت فولاد فسا رأی صادر کرده است. 

سرمایه‌گذار فولاد فسا در پایان خاطرنشان کرد: متأسفانه وقت زیادی به خاطر درگیری با بانک ازدست‌رفته و در صورت حمایت مسئولان و نماینده فسا و جلوگیری از مانع‌تراشی‌ها فاز اول کارخانه فولاد فسا ظرف مدت ۱۲ ماه با اشتغال‌زایی بیش از ۵۰۰ نفر به بهره‌برداری خواهد رسید.

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها