در گفتوگو با ایراسین مطرح شد؛
شناسایی آخرین تکنولوژی و دستاوردها در دومین کنفرانس فولادسازی و ریختهگری مداوم
مدیر متالورژی، طراحی و توسعه محصولات شرکت فولاد هرمزگان از اهمیت و ضرورت برگزاری دومین کنفرانس بینالمللی فولادسازی و ریختهگری مداوم فولاد هرمزگان گفت.
پایگاه خبری تحلیلی ایراسین - عاطفه علیان: دومین کنفرانس بینالمللی فولادسازی و ریختهگری مداوم به ابتکار شرکت فولاد هرمزگان سوم و چهارم اسفندماه امسال در بندرعباس برگزار خواهد شد. محورهای این کنفرانس در ۱۶ سرفصل تعیین شده و قرار است که کارشناسان، پژوهشگران و دانشگاهیان در مدت دو روز آخرین مطالعات و دستاوردهای علمی خود را در این رویداد بزرگ علمی ارائه کنند. در همین راستا گفتگویی با شاهین زارع، مدیر متالورژی، طراحی و توسعه محصولات شرکت فولاد هرمزگان انجام دادهایم که در ادامه میخوانید؛
اهمیت توسعه ارتباط بین صنعت و دانشگاه را در صنعت فولاد برای ارتقای کیفیت محصولات و کاهش بهای تمام شده چگونه ارزیابی میکنید؟
ارتباط صنعت و دانشگاه در کشور ما به صورت سنتی وجود داشته و در سالهای اخیر ارتقا پیدا کرده است ولی نیاز است که به این ارتباط عمق داده شود مخصوصا در صنایعی که در کشور راهبردی و استراتژیک هستند.
در سالهای اخیر توجه ویژه ای به صنعت فولاد کشور شده و این صنعت جایگاه خاصی در ارز آوری کشور داشته و به دلیل تکمیل ظرفیت های توسعه ای فولاد و تولید مازاد بر نیاز کشور محصولات فولادی در بازارهای جهانی عرضه میشوند. لذا دو موضوع ارتقا کیفیت محصولات و کاهش بهای تمام شده دو موضوع کلیدی است که بقای شرکتهای فولادی را در این بازارها تضمین میکند.
موضوع دیگری که در سال آینده ممکن است ما را در این حوزه دچار چالش بکند بحث قیمت ارز از یک طرف و افزایش قیمت هزینه های تولید است که ارتباط مستقیمی به مباحث مواد اولیه و هزینه های جانبی تولید و هزینه انرژی داشته که شرکتهایی که جدی در بحث کاهش بهای تمام شده تلاش نکنند قطعا دچار مشکل خواهند شد. حضور این شرکت ها در بازارهای رقابتی جهانی تابع شرایط داخلی ما نیست و ما باید با قدرت در این بازارها حضور داشته باشیم. لذا کمک و همکاری شرکت های دانش بنیان و پژوهشگران میتواند در بحث کیفیت محصولات و کاهش بهای تمام شده بسیار اثر گذار خواهد بود.
هر اقدام و پژوهشی که بتواند کیفیت محصولات ما رو افزایش داده و هزینه های تولید را کاهش دهد قطعا به پایداری صنعت فولاد کمک خواهد کرد. حوزههای فرایندی، مواد اولیه ،بهره وری نیروی انسانی و تجهیزات میتواند مسقیما در کاهش بهای تمام شده اثر گذار بوده و بروی این موضوعات میتوان کارهای پژوهشی صورت گیرد.
در کمک به این ارتباط شرکتهای دانش بنیان میتوانند نقش ارزنده داشته باشند و حلقه واسط بین دانشگاه و صنعت باشند. نیازهای صنعت را به دانشگاه انتقال داده و دانش رسوب کرده در دانشگاه را توسعه داده و تبدیل به پروژه های اجرایی صنعتی کنند.
هدف شرکت فولاد هرمزگان از برنامهریزی برای برگزاری دومین کنفرانس بینالمللی فولادسازی و ریختهگری مداوم چه بود؟
در سالهای اخیر زنجیره فولاد در جغرافیایی کشور توسعه پیدا کرده و شرکت های متعددی در زمینه تولید فولاد توسعه پیدا کرده اند و از طرفی خود زنجیره تولید فولاد از سنگ تا ورق های رنگی توسعه پیدا کرده است.
برگزاری کنفرانس های تخصصی در زنجیره تولید فولاد میتواند متخصصین آن حوزه را گرد هم آورده و میتوانند با هم اندیشی نخبگان صنعتی و دانشگاهی در کنار هم اثرات خوبی در این حوزه ها ایجاد کند. همچنین با توجه به مشکلات آب و انرژی در مناطق مرکزی کشور و توجه ویژه دولت به بحث سرمایه گذاری و توسعه صنعت فولاد در منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس بندر عباس این کنفرانس میتواند محلی برای معرفی پتانسیل های استان هرمزگان به سرمایه گذاران در حوزه تولید فولاد باشد.
سرفصل هایی از اهداف اصلی کنفرانس را با ما در میان میگذارید؟
بله. شناسایی آخرین تکنولوژی ها و دستاوردها در حوزه فولاد سازی و ریخته گری مداوم فولاد؛ شناسایی مشکلات و نیازهای تکنولوژی و بومیسازی قطعات در جهت رفع موانع تئوریک توسعهای و فناورانه؛ شناسایی تمام متصدیان و متخصصان داخلی و خارجی در زمینه فولاد سازی و ریختهگری پیوسته و برنامه ریزی برای آینده؛ ارتقاء ارتباط بین صنعت و دانشگاه با نگاه تخصصی مورد نیاز صنعت فولاد کشور؛ توجه ویژه به نخبگان دانشگاهی فعال در حوزه فولاد سازی و ریخته گری مداوم و همچنین معرفی پتانسیل های سرمایه گذاری در منطقه هرمزگان در خصوص تولید فولاد و نیازهای صنعتی فولاد سازان استان هرمزگان از اهداف اصلی کنفرانس بینالمللی فولادسازی و ریختهگری مداوم است.
این کنفرانس چه موضوعات و بخشهایی را شامل میشود؟
موضوعات مرتبط با بحث فرایند فولاد سازی و ریخته گری مداوم که شامل موارد ذیل است:
۱-متالورژی و فرآیندهای کوره قوس الکتریک ۲-بهینه سازی مواد اولیه و فروآلیاژها ۳-متالورژی ثانویه و فرآیندهای آن ۴- مواد نسوز و کاربردهای آن ۵- فناوری های پیشرفته در ماشین های ریخته گری مداوم فولاد ۶- ریخته گری مداوم و محصولات آن ۷-جریان سیال و انجماد ۸- شبیه سازی و مدل سازی ۹-ریزساختار و خواص محصولات ریخته گری مداوم ۱۰-عیوب سطحی ۱۱-روانکاری و فلاکس های قالب ۱۲-فناوری های ارتقاء کارخانه های فولادسازی ۱۳-مدیریت انرژی ۱۴-انقلاب صنعتی چهارم، کلان داده ها و هوش مصنوعی ۱۵-پایداری و چالش های زیست محیطی ۱۶-آخرین راه حل ها در اقتصاد چرخشی
در صورت امکان لطفا توضیحاتی پیرامون نحوه و جزئیات برگزاری این کنفرانس ارائه بفرمایید.
کنفرانس به صورت حضوری و مجازی برگزار خواهد شد و تا کنون استقبال خوبی صورت گرفته و سعی شده است که بیشتر زمان کنفرانس به ارائه ها و کارگاه های تخصصی این حوزه پرداخته خواهد شد و نگاه تخصصی و عملیاتی به این کنفرانس از سایر جنبه های کنفرانس های عمومی که برگزار میشود قطعا پررنگ تر خواهد بود. ارائه تخصصی فولاد سازی توسط اساتید بین المللی به صورت مجازی خواهیم داشت و همچنین کارگاه های تخصصی توسط صنعت گران و پزوهشگران دانشگاهی ارئه میشود. بخش ارائه مقالات دانشگاهی، صنعتی را توسط پژوهشگران انجام خواهد شد. مباحث تجربه برتر و ایده برتر رو خواهیم داشت که با یک نگاه نوآورانه به این حوزه صنعت شده است و یک اشتراک گذاری تجربیات صنعتی رو خواهیم داشت. همچنین، رونمایی از یک محصول بومی سازی شده را توسط فولاد هرمزگان در برنامه دیده شده است. مباحث چالش های فناورانه در زمینه فولاد سازی و ریخته گری مداوم نیز برنامه ریزی شده است که این چالش ها از شرکت های بزگ تولید کننده فولاد کشور بوده و شرکت ها و مراکز پژوهشی میتوانند با حضور در این کنفرانس به صورت رودرو با متخصصین صنعتی در خصوص این موارد بحث و گفتگو کرده و پیشنهاد های خود را در راه حل این چالش ها ارائه کنند.
اهمیت و تاثیر نتایج کنفرانس بینالمللی فولادسازی و ریختهگری مداوم را در بهبود شرایط صنعت فولاد کشور چگونه ارزیابی میکنید؟
در راستای تحقق شعار سال، هر اقدامی و موضوع و هم اندیشی و اشتراک گذاری تجربه بتواند مانعی از راه تولید بردارد یعنی به این شعار اعتقاد داشته و عمل کرده ایم. برگزاری این کنفرانس میتواند دستاوردهای و نیازهای خود رو به اشتراک گذاشته و در جهت رفع مشکلات موثر باشد. از طرفی در سال گذشته میلادی تولید فولاد ایران رتبه ده جهانی را کسب کرده و حضور در این سطح از تولید فولاد جهان نیاز است که کشور در برگزاری کنفرانس ها و هم اندیشی متخصصین این حوزه نیز پیشرو در جهان بوده و صاحب نظر باشد.
ارسال نظر