مدیرعامل شرکت فولاد سنگان خبر داد:

قطعی برق روزانه ۳۰ میلیارد تومان عدم‌النفع برای فولاد سنگان به همراه دارد

شرکت فولاد سنگان یکی از تامین کنندگان مواد اولیه فولاد مبارکه به شماره می‌رود که نقش به سزایی در تامین مواد اولیه این شرکت دارد. اما مشکل اصلی این شرکت در حال حاضر حمل‌ونقل محصول و تامین انرژی به خصوص برق است.

قطعی برق روزانه ۳۰ میلیارد تومان عدم‌النفع برای فولاد سنگان به همراه دارد

به گزارش می‌متالز، درحال حاضر قطعی و محدودیت برق باعث ایجاد چالش در تولید این شرکت شده است؛ به طوری که به گفته مدیرعامل شرکت فولاد سنگان، به ازای یک روز قطعی برق، مبلغ ۲۵ تا ۳۰ میلیارد تومان برای کارخانه عدم‌النفع تولید به همراه دارد. با علی امرایی مدیرعامل این شرکت در این خصوص به گفتگو نشسته ایم، در ادامه، مشروح این گفتگو را می‌خوانید.

با توجه به قطعی برق و محدودیت اعمال شده در کشور، فولاد سنگان با چه مشکلاتی رو به رو شده است؟

با وجود اینکه از ابتدای سال تا هم اکنون در کارخانه گندله سازی (۴۰ روز توقف کامل تولید و ۱۷ روز محدودیت تولیدی و درکنسانتره سازی (۳۱ روز توقف کامل تولید و ۳۸ روز محدودیت تولیدی) را داشتیم، برنامه تولیدی محقق و تمامی این موفقیت‌ها مرهون تلاش کارکـنانی است که در هنگام اتصال مجدد برق با تمامی توان به کار مشغول بودند. 

فولاد سنگان تا به امروز برای آرامش مردم عزیز کشور به محدودیت‌هایی که وزارت نیرو با قطعی برق اعمال کرده، احترام گذاشته و در مقاطعی که شهر‌ها با کمبود برق مواجه بودند، تولید را متوقف کردیم. 

در زمان قطعی برق میزان خسارت وارده به کارخانه فولاد سنگان چقدر بوده است؟

به ازای یک روز قطعی برق، مبلغ ۲۵ تا ۳۰ میلیارد تومان عدم‌النفع تولید برای کارخانه فولاد سنگان به همراه دارد و همچنان با وجود محدودیت‌ها، این خسارت‌ها ادامه دارد. در حال حاضر اصلی‌ترین موانع تولید برای فولاد سنگان، قطعی و محدودیت برق است. اگر برق قطع نشود، افت تولید به خصوص در بخش کنسانتره سازی با برنامه‌ریزی تا پایان سال قابل جبران است. خوشبختانه در چند روزی که محدودیت برق کاهش پیدا کرد، رکورد تولید ۱۸ هزار و سیصدتن در بخش گندله سازی زده شده است. این در حالیست که ظرفیت اسمی تولید روزانه کارخانه، ۱۵ هزار و هشتصد تن طراحی شده است.

آیا وجود محدودیت گازی در زمستان مانند سنوات گذشته می‌توان برای شرکت فولاد سنگان مشکل ایجاد کند؟ 

سال گذشته با کاهش دمای هوا با مشکل قطعی گاز همراه بودیم، شاید در سال جاری دولت تدابیری برای این امر اتخاذ کند، اما با این وجود برای قطعی احتمالی گاز، در حال برنامه ریزی هستیم. در سال گذشته به دلیل کمبود گاز، تولید متوقف شد.

با توجه به شیوع بیماری کرونا و وضعیت اقتصادی کشور، شرکت فولاد سنگان تعدیل نیرو داشته است؟

خیر، در حال حاضر ۱۵۰۰ نفر به طور مستقیم و ۶ هزار نفر به طور غیر مستقیم در شرکت فولاد سنگان مشغول به کار هستند؛ علی رغم اینکه صنعت فولاد یک صنعت نوپا در این منطقه به شمار می‌رود؛ اما بیش از ۹۰ درصد نیر‌های ما بومی هستند. در حال حاضر با توجه به اینکه بخش عمده‌ای از نیرو‌های کار شرکت فولاد سنگان جوان هستند، برای ساخت مسکن نیز در حال پیگیری هستیم و در این راستا از وزارت راه و شهرسازی درخواست حمایت شده است. 

آیا شرکت فولاد سنگان در تامین مواد اولیه با مشکل رو به رو است؟

این شرکت با مجتمع سنگ وآهن سنگان قرارداد بلند مدت دارد. تمامی برنامه‌ها بر این اساس برنامه ریزی شده است. نحوه کار شرکت فولاد سنگان با سایر فولادساز‌ها متفاوت بوده، به طوری که هدف اصلی این شرکت، تامین پایدار و حداکثری مواد مورد نیاز شرکت فولاد مبارکه است. این درحالیست که هدف سایر صنایع معدنی، ایجاد سودآوری بوده و در این راستا به دنبال صادرت هستند. هنگامی که بتوانیم مواد اولیه فولاد مبارکه را با حداکثر ظرفیت و به موقع تامین کنیم، نقشی در ثبات بازار خواهیم داشت. 

شرکت فولاد سنگان مشکلی در تامین آب دارد؟

این شرکت به دلیل اینکه در ابتدای زنجیره قرار دارد، میزان مصرف آب در آن کم است. با این وجود برای صیانت از آب‌های زیرزمینی، برای تامین آب از پساپ ها‌ی پایدار برنامه ریزی شده است.

این نکته قابل ذکر است که در کارخانه کنسانتره سازی فولاد سنگان برای اولین بار در کشور، سیستم فیلتر پرس باطله خشک را راه اندازی نمودیم، به نحوی که با توجه به کم آب بودن منطقه، حدود ۸۰ درصد آب به چرخه تولید بر خواهد گشت و عملا تعهد این شرکت را در صیانت از آب و منابع آبی نشان میدهد.. یکی از مشکلات و چالش‌های پیش روی تمامی فولاد سازان، مشکلات حمل‌ونقل است، فولاد سنگان برای این مشکل چه راهکاری اندیشیده است؟

یکی از چالش‌های پیش روی صنعت فولاد کشور حمل‌ونقل است، حداکثر ظرفیت حمل‌ونقل در شرکت فولاد سنگان ۹ هزار تن در روز است؛ این در حالیست که رکود تولید در این شرکت، هجده هزار تن در روز است. عملا بین میزان تولید و میزان حمل‌ونقل، یک خلا وجود دارد. اگر در این راستا از حمل‌ونقل جاده‌ای استفاده شود، قطعا تبعاتی همچون از بین رفتن زیرساخت‌ها، خطرات جاده‌ای و... به دنبال خواهد داشت. در حال حاضر فولاد مبارکه در زمینه دو خطه کردن محور سنگان تا خواف پیشگام شده است؛ البته در این راه نیازمند حمایت وزارت راه و شهرسازی هستیم تا در زمینه تامین سرمایه، این پروژه را حمایت کنند. باید به این نکته توجه کرد، برای ایجاد زیرساخت‌ها به خصوص حمل‌ونقل و تامین انرژی، نباید تنها صنایع پیش‌قدم باشند، این امر نیازمند حمایت دولت است.

با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر رونق تولید، شرکت فولاد سنگان در سال ۱۴۰۰ چه رکورد‌های کسب کرده و در خصوص برنامه‌های توسعه‌ای این شرکت تا پایان سال جاری توضیح دهید؟

با توجه به شعار سال ۱۴۰۰ مبنی بر (تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها) که از سوی مقام معظم رهبری بیان شد، این شعار سر لوحه کار فولاد سنگان قرار گرفت؛ به طوری که تولید فولاد سنگان در سه ماه اول سال جاری نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته، ۶۵ درصد رشد کرد. این میزان تولید با ۲۰۰ درصد سود همراه بوده است.

دو برنامه توسعه‌ای تا پایان سال طراحی شده که منتظر دریافت مجوز‌های آن هستیم. با اجرای این برنامه‌های توسعه‌ای، برای بیش از ۲۵۰ نفر شغل ایجاد خواهد شد. همچنین شرکت فولاد سنگان به دنبال ایجاد شغل از راه‌های دیگر نیز هست؛ به عنوان مثال فولاد سنگان ۱۰۰ میلیارد ریال در صندوق کارآفرین امید سپرده گذاری نموده تا این صندوق ۲ برابر مبلغ آن را با بهره تک رقمی به صنایع پایین دستی، خدماتی و... برای ایجاد اشتغال در شهرستان پرداخت کند. 

شرکت فولاد سنگان در راستای مسوولیت اجتماعی چه فعالیت‌هایی انجام داده است؟

حضور اثرگذار در کاهش محرومیت‌های فرهنگی من جمله، ساخت مدارس مهر هفتگانه فولاد سنگان، انتخاب بعنوان معین اقتصادی منطقه خواف به واسطه حضور قوی و موثر در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و… حضورموثر در انجام امور مربوط به توسعه آموزشی به واسطه انتخاب بعنوان معین مهارتی، مشارکت در طرح انتقال آب دریای عمان به سه استان شرقی، مشارکت در ایجاد چهاربانده شدن جاده خواف به تربت حیدریه، کمک به تامین جهیزیه ۱۱۰ نوعروس در منطقه در راستای منویات مقام معظم رهبری در خصوص ترویج ازدواج آسان و تهیه ۵۱۰ تبلت جهت دانش آموزان کم بضاعت منطقه با هدف توسعه عدالت آموزشی و کمک به هموطنان زلزله زده کشور و…

وی افزود، در حال حاضر با توجه به مشکلاتی که در بخش زیرساخت‌های شهر و روستا‌های خواف وجود دارد، قصد داریم تعداد ۶۰ کلاس درس را بازسازی نماییم. گفتنی است، با توجه به شیوع بیماری کرونا، خرید دستگاه اکسیژن ساز جهت بیمارستان امام رضا (ع) مشهد، تجهیز آزمایشگاه ویروس شناسی بیمارستان ۲۲ بهمن شهرستان خواف و تجهیز مراکز درمانی و بهداشتی در شهرستان خواف و همچنین مرکز واکسیناسیون کووید ۱۹ در خواف گوشه‌ای از حمایت‌ها و اقدامات شرکت فولاد سنگان در راستای عمل به مسوولیته‌ای اجتماعی است.

انتظار شرکت فولاد سنگان از دولت جدید چیست؟

شعار رئیس جمهور دولت سیزدهم، ایران قوی است. قطعا به گفته مقام معظم رهبری یکی از راه‌های قوی بودن، تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها است. ایران قوی با افزایش تولید، ایجاد اشتغال و تولید ثروت، افزایش تولید ناخالص ملی، افزایش درآمدسرانه و... شکل می‌گیرد. در حال حاضر از سویی بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های در کشور وجود دارد که اگر اجرایی شوند، باعث مانع زدایی خواهند شد. از سوی دیگر، برخی از دستورالعمل‌ها باعث ایجاد مانع در تولید می‌شوند که باید یک نظارت و سیاست‌گذاری جدید در آن به خصوص در حوزه صنعت و معدن اتخاذ شود. صنعت فولاد با تمامی بخش‌ها مانند خودرو، لوازم خانگی، ساخت و ساز و... در ارتباط است. به همین دلیل باید نگاه ویژه‌ای به تولید، ایجاد ثبات در قیمت گذاری، حمل و نقل و تامین انرژی در این صنعت شود.

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها