عرضه اولیه های جدید بورس

در حالی که بازار سهام روزهای خوبی را پشت سر نمی‌گذارد اعلام شده که قرار است ۵۰۰ بنگاه صنعتی به بورس بیایند. باید دید چه زمانی عرضه اولیه این بنگاه‌ها در عمل استارت خواهد خورد.

عرضه اولیه های جدید بورس

به گزارش مستقل آنلاین، در حالی که بازار سهام روزهای خوبی را پشت سر نمی‌گذارد اعلام شده که قرار است ۵۰۰ بنگاه صنعتی به بورس بیایند.

در همین مورد دنیای اقتصاد خبر داده است: برنامه عرضه ۵۰۰ شرکت صنعتی و معدنی اکران شد. سیاست‌گذاران صمت با هدف تامین منابع مالی طرح‌ها، به دنبال اتصال بنگاه‌های تولیدی به بازار سرمایه هستند. گزارش اقدامات وزارت صمت نشان می‌دهد با وجود تعهد برای ورود ۱۰۰ شرکت به بورس در سال جاری، ۲۶۳ شرکت برای پذیرش در بازار سهام-بیش از ۵/ ۲ برابر-اعلام آمادگی کردند. از ۲۶۳ شرکت یاد شده تاکنون ۱۱۵ شرکت نسبت به عقد قرارداد با نهاد مالی یا کارگزار مربوط برای انجام فرآیند پذیرش و یا انتشار اوراق گام برداشته‌اند.

تصمیم‌سازان صمت در نظر دارند تا از مسیرهای «توقف بررسی پرونده‌های مالیاتی سال‌های گذشته بنگاه‌ها»، «تشکیل صندوق‌های سرمایه‌گذاری خصوصی به منظور هدایت منابع مردمی برای بنگاه‌های معتبر» و «حذف رکن ضامن برای بنگاه‌های معتبر در انتشار اوراق بدهی» تامین مالی بنگاه‌های تولیدی را به بازار سهام منتقل کنند.

روز گذشته معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت از اعلام آمادگی ۲۶۳ شرکت جدید برای پذیرش در بورس خبر داد. به گفته سعید زرندی از این میزان ۱۱۵ شرکت با نهادهای مالی قرارداد بستند و ۴۱ شرکت نیز در حال طی کردن فرآیندهای قبل از قرارداد هستند.

این در حالی است که وزارت صمت تعهد داده بود که امسال ۱۰۰ شرکت را به بورس متصل کند که با خبر زرندی مشخص شد استقبال شرکت‌ها از این طرح بالا بوده است. معاون طرح و برنامه وزارت صمت در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» از دلایل استقبال شرکت‌ها برای اتصال به بازار سرمایه گفت. به اعتقاد زرندی طرح وزارت صمت که از ابتدای امسال در دستور کار قرار گرفت، توانسته است متقاضیان بیشتری را جذب کند.

طبق داده‌های اعلام شده از سوی معاون طرح و برنامه وزارت صمت، سال گذشته تنها ۱۱ شرکت در حوزه صنعت در بورس حضور داشتند که از این تعداد تنها سهام ۵ شرکت در بورس عرضه شده است. به گفته زرندی اما این روند در سال ۱۳۹۹ با تغییر و تحولاتی همراه شد. طبق چارچوب سیاست‌های تعیین شده در وزارت صمت، در سال جاری مبنا بر این گذاشته شد که برای تامین منابع مالی مورد نیاز بنگاه‌ها و جبران نقدینگی، نگاه تولید و صنعت به سمت بازار سرمایه متمایل شود. در همین راستا وزارت صمت از طرق مختلف به موضوع اتصال بنگاه‌ها به بازار سرمایه ورود کرد.

منبع :تجارت‌نیوز

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها