سلام بر دلار 30 هزار تومانی!

دلار در سال جاری بین ۱۸ تا ۲۲ هزار تومان در نوسان خواهد بود. مجیدرضا حریری رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین می گوید: متوسط قیمت ارز در سال ۹۸، ۱۴ هزار تومان بوده است. ۴۰ درصد تورم وجود دارد بنابراین متوسط قیمت ارز در سال ۹۹ حدود ۱۹ هزار تومان خواهد بود. بنابراین اگر در بازه ۳ ماهه اول سال تا ۱۶ هزار تومان بالا آمده است پس بدانید که تا ۲۲ هزار تومان احتمالا افزایش پیدا میکند که معدلش همان ۱۹ هزار تومان شود.

سلام بر دلار 30 هزار تومانی!

دلار در حال نزدیک شدن به سقف سال 97 یعنی در محدوده 19.060 تومان است و به نظر می رسد که بعد از یک اصلاح کوتاه از این محدوده هم عبور خواهد کرد.

 هر چند  ممکن است اکنون باورش سخت باشد ولی با توجه به رکود تورمی موجود و کسری بودجه و چاپ پول بدون پشتوانه که همگی منجر به استقراض بیشتر از بانک مرکزی خواهد شد، یعنی همان چاپ پول بدون پشتوانه بیشتر، و همزمان دو سال درجا زدن قیمت دلار در کنار صعود سایر بازارها، دلار تا پایان سال به محدوده 30 تا 35 هزار تومان و سکه هم به اطراف 14 تا 16 میلیون تومان خواهد رسید! هرچند دولت سعی در ورود نقدینگی به بورس دارد اما به نظر می رسد که دلار و بورس از مقطع فعلی به بعد به عنوان دو بازار هماهنگ حرکت خواهند کرد نه دو بازار رقیب!

 نکته مهم این است که در چنین شرایطی یک جهش قیمتی سنگین در تمام بازارهایی که محل ورود نقدینگی خواهند بود، خواهیم دید، مثل بازار مسکن، خودرو، کالاها و خدمات در کنار ارز و سکه و بورس...!

اما دلار در کانال ۱۸هزار تومان ماندگار خواهد بود؟

از هفته گذشته قیمت دلار وارد کانال ۱۸ هزار تومان شد و با نوسانات زیادی که داشت همچنان در این کانال ماندگار است.

بعضی اخبار حکایت از افزایش بیشتر قیمت دلار دارد، اما خبره‌های بازار پیش‌بینی دیگری دارند. آن‌ها می‌گویند طی یکی دو روز اخیر بانک مرکزی مداخله خود را افزایش داده است.

به سراغ صرافی‌های فردوسی رفتیم، همگی می‌گفتند صرافی‌شان از نظر نقدینگی اسکناس مشکلی ندارند.

«ر. الف» مسئول یکی از صرافی‌های خیابان فردوسی می‌گفت: خبر گرفتیم بانک مرکزی بیشتر از قبل تزریق دارد و احتمالا هفته آینده این تزریق بیشتر ادامه داشته باشد.

«س. ت» هم که از صراف‌های قدیمی در یک پاساژ است که از صعودی شدن فروش حواله‌های ارزی در بازار دوم گفت و پیش‌بینی کرد در هفته آینده با کاهش قیمت مواجه خواهیم شد.

با توجه به بازی گردانی‌های اخیری که در بازار ارز اتفاق افتاده است نباید از مداخله‌های بانک مرکزی غافل شد. بانک مرکزی طبق اظهار مسئولین بانک، در حال حاضر بالاترین ذخیره ارزی اسکناس را در اختیار دارد که هم قادر است آن را، چون گذشته به طور مستقیم وارد بازار کند و هم از ابزار بازار متشکل برای عرضه آن استفاده نماید.

با کنار هم گذاشتن مقدماتی مثل تعداد زیاد حواله‌هایی که در نیما فروخته شده، روند کاهشی نرخ حواله در نیما، وضعیت اسکناس صرافی‌ها، فروش حواله‌های ارزی در سنا و امثالهم می‌شود نتیجه گرفت که بانک مرکزی هفته آینده مداخله بیشتری داشته و این امر می‌تواند افت قیمت ارز در هفته های آینده را به دنبال داشته باشد.

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها