رشد ۴۵ درصدی تولید و اشتغال مستقیم با فعال سازی معادن کوچک مقیاس
به گزارش روابط عمومی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، ۵۴ درصد معادن کشور فعال، ۴۳ درصد غیرفعال و ۳ درصد معادن در حال تجهیز هستند که در این میان استان اصفهان با بیشترین تعداد معادن فعال و استان خراسان جنوبی با بالاترین معادن غیرفعال در صدر جدول قرار دارند.
گزارش روابط عمومی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران حاکیست بر اساس فعال سازی معادن غیرفعال شاهد تولید ۳۲۷ میلیون تن ماده معدنی اعم از فلزی، غیرفلزی، سنگ تزیینی و مصالح ساختمانی خواهیم بود که به دنبال آن ۱۱۱ هزار شغل مستقیم ایجاد خواهد شد.
مطابق آمار سهم اشتغال و تولید در معادن کوچک و متوسط کشور شامل ۸۵ درصد اشتغال و ۶۵ درصد تولید می باشد.
با توجه به وضعیت اشتغال فعلی معادن فعال می توان پیش بینی کرد با فعال سازی معادن غیرفعال و در حال تجهیز، ظرفیت اشتغال در معادن فلزی علیرغم کم بودن آمار آنها نسبت به سایر معادن بیشتر خواهد بود.
بر اساس این گزارش به طور میانگین هر معدن فلزی قابلیت ایجاد اشتغال برای بیش از ۷۰ نفر، معادن غیرفلزی ۲۸ نفر، معادن سنگ تزیینی ۲۱ و معادن مصالح ساختمانی ۱۲ نفر را دارد.
با فعال سازی معادن کوچک مقیاس ۸۸۸ هزار نفر شغل پایدار مستقیم و غیر مستقیم کلید خواهد خورد.
لازم به ذکر است بر اساس بند ج تبصره ۴ ماده ۱۲ قانون معادن طبق ابلاغ شورای عالی معادن در سال ۹۳، معادن سنگ آهن گل گهر سیرجان و سنگان خواف، مس سرچشمه و سونگون، سرب و روی انگوران و مهدی آّباد، تیتانیوم کهنوج و قره آغاج معادن بزرگ مقیاس محسوب شده و مابقی معادن کوچک مقیاس هستند.
ارسال نظر