شرکت پشتیبانی امور دام کشور اعلام کرد

نها‌ده‌های دامی در انتظار تخصیص ارز

با توجه به شرایط و محدودیت بازگشت ارز حاصل از صادرات، مقدار عرضه ارز ۴۲۰۰ تومانی با همه تلاش‌های بانک مرکزی با مشکل مواجه شده و برخی از کالاها هنوز قابل ترخیص از گمرک و بنادر نیستند. این در حالی است که به دلیل شیوع کرونا و تعطیلی بسیاری از مشاغل تثبیت قیمت برخی کالاها بسیار ضروری است.

نها‌ده‌های دامی در انتظار تخصیص ارز

واردات نهاده‌های دامی یکی از اقلامی که ارز ۴۲۰۰ به آن تعلق گرفت چراکه امنیت غذایی و گران نشدن مایحتاج عمومی و کالاهای اساسی یکی از اهداف وزارت جهاد کشاورزی به عنوان سیاستگذار این بخش بود.

اما با توجه به شرایط و محدودیت بازگشت ارز حاصل از صادرات، مقدار عرضه ارز ۴۲۰۰ تومانی با همه تلاش‌های بانک مرکزی با مشکل مواجه شده و برخی از کالاها هنوز قابل ترخیص از گمرک و بنادر نیستند. این در حالی است که به دلیل شیوع کرونا و تعطیلی بسیاری از مشاغل تثبیت قیمت برخی کالاها بسیار ضروری است.

با این حال مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور گفت: بیش از یک میلیون تن ذرت خریداری شده که دو کشتی آن با ۱۰ هزار تن ذرت از شمال و یک کشتی با ۶۰ هزار تن از جنوب رسیده است. در مجموع ۷۰ هزار تن ذرت در بنادر داریم اما با تخصیص نیافتن ارز نمی‌توانیم بار کشتی‌ها را ترخیص کنیم.

 

به گزارش مستقل آنلاین به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، حسن عباسی معروفان، مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور اظهار کرد: بخش خصوصی ۴ ماه و ۴ روز است که به خاطر عدم تخصیص ارز، نتوانسته ذرت وارداتی خود را که در بنادر و در کشتی ها مانده، ترخیص کند.

 

او افزود: ۲ میلیون تن کالا در بنادر وجود دارد که باید به تدریج روانه بازار می‌شد اما به خاطر عدم تخصیص ارز هنوز ترخیص نشده است و جور آن را پشتیبانی امور دام می‌کشد.

 

معروفان ادامه داد: ما در حد توان ذرت وارد بازار کردیم اما تا یک میزان اجازه استفاده از ذخایر استراتژیک را داریم و تاکنون هم بیش از تکلیف و خارج از عرف، ذرت را روانه‌ بازار کرده‌ایم.

 

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور با اشاره به ادعای برخی از تولیدکنندگان در رابطه با استفاده از پودر گوشت به جای نهاده‌های دامی، خاطرنشان کرد: پودر گوشت هم به طور معمول جزئی از جیره غذایی طیور بوده و غذای طیور به صورت ۶۰ درصد ذرت، ۲۰ تا ۳۰ درصد سویا و حدود ۱۰ درصد هم پودر گوشت است که این پودر اضافه می‌شود و ایرادی هم در آن وجود ندارد و این موضوع ربطی به بود و نبود نهاده‌ها ندارد.

 

او افزود: ما می‌دانیم که مرغداران همچنان در تامین نهاده مشکل دارند و لازم است دولت و بانک مرکزی ارز مورد نیاز بخش خصوصی را تامین کنند. مشکلی در تأمین سویا و جو وجود ندارد و تنها در تامین ذرت دچار مشکل شده‌ایم.

 

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور در رابطه با ذرت خریداری شده توسط این شرکت گفت: ما هم ذرت خریداری کرده‌ایم و در بنادر آماده است اما ارز مورد نیاز به ما هم اختصاص داده نشده است. در حال حاضر سه کشتی متعلق به پشتیبانی امور دام به بندر رسیده و باقی محموله ها هم در حال ارسال است.

 

معروفان خاطرنشان کرد: بیش از یک میلیون تن ذرت خریداری شده که دو کشتی آن با ۱۰هزار تن ذرت از شمال و یک کشتی با ۶۰ هزار تن از جنوب رسیده است و جمعا ۷۰ هزار تن ذرت در بنادر داریم اما با وجود تخصیص نیافتن ارز نمی‌توانیم بار کشتی‌ها را ترخیص کنیم.

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها