حذف کامل ارز ۴۲۰۰تومانی منتفی شد/ ابلاغ تصمیم جدید به بانک مرکزی

طی سال ۹۷ بیش از ۴۰ میلیارد دلار انواع کالا وارد کشور شده است، که حدود ۱۳ میلیارد دلار آن متعلق به کالا‌های اساسی بوده که ارز آن‌ها با نرخ ۴۲۰۰ تومان تأمین شد. بعد از اعتراض برخی گروه‌ها به تخصیص این ارز، در سامانه نیما بازار ثانویه تشکیل شد و از نیمه مرداد ماه سال ۹۷ عملاً تخصیص ارز با نرخ ۴۲۰۰ تومانی به کالا‌های گروه ۲ و ۳ متوقف شد.

حذف کامل ارز ۴۲۰۰تومانی منتفی شد/ ابلاغ تصمیم جدید به بانک مرکزی

با وجود تغییرات جدید در سیاستهای اقتصادی دولت برنامه حذف کامل ارز ۴۲۰۰تومانی در کوتاه‌مدت منتفی شد.

به گزارش تسنیم، طی سال 97 بیش از 40 میلیارد دلار انواع کالا وارد کشور شده است، که حدود 13 میلیارد دلار آن متعلق به کالاهای اساسی بوده که ارز آنها با نرخ 4200 تومان تأمین شد.

بعد از اعتراض برخی گروهها به تخصیص این ارز، در سامانه نیما بازار ثانویه تشکیل شد و از نیمه مرداد ماه سال 97 عملاً تخصیص ارز با نرخ 4200تومانی به کالاهای گروه 2 و 3 متوقف شد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد طی سال 97 بیش از 13 میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات به واردات کالاهای مختلف تخصیص داده شده و همچنین 27 میلیارد دلار نیز ارز بانکی برای واردات انواع کالا تأمین شده است.

ظاهراً از 27 میلیارد دلار مورد اشاره حدود 9میلیارد دلار به واردات مواد اولیه تولید و 13 میلیارد دلار نیز به واردات کالاهای اساسی تعلق گرفته است.

در حال حاضر و از ابتدای سال98 سیاستهای دولت در خصوص پرداخت ارز 4200تومانی با تغییراتی همراه شده است، شنیده‌ها حاکی از آن است که در گام اول تخصیص ارز دولتی به 5 قلم کالا متوقف شده است، بنابراین به‌خلاف گمانه‌زنی‌ها سیاست تزریق ارز دولتی به‌طور کامل کنار گذاشته نشده است.

گفتنی است، مقرر شده وزارتخانه‌های مسئول به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند که قیمت مصرف‌کننده کالاهایی که ارز 4200تومانی آنها حذف شده از قیمت در بازار آزاد کمتر شود.

 ظاهراً این تصمیم جدید دولت به بانک مرکزی هم ابلاغ شده است.

 

منبع: انتخاب

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها