دلار همچنان محبوس است
مستقل آنلاین/دنیای اقتصاد نوشت: در سومین روز هفته، دلار نتوانست از سد حمایتی ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومانی پایین تر برود و سکه تمام بهار آزادی توانست کانال ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی را حفظ کند. روز دوشنبه، شاخص ارزی در همان ابتدای روز راه کاهشی را در پیش گرفت و تا نقطه ۱۲ هزار و ۷۵۰ تومان پایین رفت.
در حالی که عده زیادی از کاهشیهای بازار در انتظار نزول دلار به زیر این محدوده و ادامه روند نزولی بودند، خریدهای ارزی افزایش پیدا کرد و قیمت دلار تا ساعت ۴ بعدازظهر به قیمت ۱۲ هزار و ۹۱۰ تومان رسید.
هر چند که این قیمت موجب ثبت دومین افت متوالی دلار و به میزان ۲۰ تومان شد، بازگشت قیمت از محدوده ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومانی، کمی انتظارات کاهشیهای بازار را تعدیل کرد. مخصوصا اینکه عنوان شده است که پس از ساعت ۴ بعدازظهر حتی قیمتهای بالاتری نیز در بازار به ثبت رسید.
قیمت دلار از ۲۰ خرداد به زیر محدوده ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومانی نرفته است و در ۲۰ روز گذشته نیز همواره در برابر صعود از محدوده ۱۳ هزار و ۷۰۰ تومانی مقاوم عمل کرده است. در نتیجه میتوان گفت دیروز نیز بازار اززندان ۲۰ روزه خود خارج نشد و این بار در محدوده پایین بازه مورد حمایت معاملهگران قرار گرفت. هر چقدر قیمت دلار برای مدت طولانیتر در یک بازه زندانی شود، امکان خروج نوسانگیران از آن بیشتر میشود. البته این خروج در صورتی تسریع میشود که دامنه نوسان محدود و محدودتر شود.
در روزی که دلار با یک رفت و برگشت قیمتی در آستانه محدوده حمایتی با افزایش خریدها مواجه شد، سکه تمام بهار آزادی نیز در مقطعی از مرز مهم ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان پایین رفت، ولی به سرعت در ادامه روز به سطح بالاتر بازگشت. دیروز حدود ساعت ۱۲ ظهر قیمت ۴ میلیون و ۴۸۰ هزار تومانی در بازار سکه برای سکه امامی به ثبت رسید که ۷۰ هزار تومان کمتر از قیمت بسته شده روز یکشنبه بود. آخرین بار سکه در تاریخ ۱۹ خردادماه چنین سطح قیمتی را تجربه کرده بود. با این حال فلز گرانبهای داخلی زیر سطح ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان باقی نماند و تا حدود ساعت ۴ بعدازظهر تا عدد ۴ میلیون و ۵۴۰ هزاربالا رفت. این قیمت تنها ۱۰ هزار تومان پایینتر از روز یکشنبه بود. با وجود افت قیمت سکه حباب منفی آن کاهش یافت. علت این امر نزول شدید اونس در بازارهای جهانی بود که در همان ابتدای روز به زیر مرز مهم هزار و ۴۰۰ دلاری رفت و ذهنیت معاملهگران بازارهای داخلی را تحت تاثیر قرار داد. حدود ساعت ۴ بعدازظهر دیروز قیمت اونس جهانی روی عدد هزار و ۳۹۰ دلار قرار داشت. با این سطح از قیمت اونس، ارزش ذاتی سکه حدود ۴ میلیون و ۶۱۰ هزار تومان بود که اختلافی ۷۰ هزار تومانی با قیمت بازار داشت. این در حالی بود که در روز یکشنبه فاصله ارزش ذاتی با قیمت بازار سکه بالای ۱۵۰ هزار تومان بود.
به گفته فعالان، یکی از عواملی که دیروز در برگشت قیمتی دلار و به تبع آن در بازگشت قیمتی سکه نقش داشت، نوسانات نرخ حواله درهم بود. دیروز نرخ حواله درهم در ابتدای روز تا محدوده ۳ هزار و ۴۸۰ تومان پایین رفت. به باور بیشتر بازیگران بازار این سطح از قیمت درهم عامل اصلی نزول بهای دلار در بازار داخلی بود. با این حال در ادامه روز قیمت حواله درهم در مسیر صعودی قرار گرفت و با عبور از محدوده ۳ هزار و ۵۰۰ تومانی تا قیمت ۳ هزار و ۵۵۰ تومان رشد کرد.
همین عامل در انتظارات معاملهگران بازار داخلی اثر داشت. با این حال، عده دیگری از فعالان اتفاقات سیاسی را در رفت و برگشت قیمتی بازارها موثر دانستند. از نظر آنها در ابتدای روز معاملهگران پیرامون اخباری مانند راهاندازی اینستکس و احتمال آغاز به کار بازار متشکل ارزی مانور دادند. با این حال، در ادامه روز اخبار دیگری مورد توجه فعالان قرار گرفت. اعلام عبور ذخایر اورانیوم غنیشده ایران از مرز ۳۰۰ کیلوگرم و اعلام حمله به سوریه ازسوی اسرائیل توسط برخی خبرگزاریها از جمله عواملی بودند که به باور فعالان در تغییر مسیر دلار اثر داشتند.در این میان، شمار زیادی از فعالان نیز نوسانات دلار در روز دوشنبه را عادی دانستند. به گفته آنها بازار تنها در چارچوب تحلیلهای فنی تغییرات قیمتی خود را ثبت کرده است.
ارسال نظر