ترسیم چشمانداز توسعه فولاد خراسان تا سال 1410
دانیال آستانه، معاون مالی و اقتصادی فولاد خراسان گفت: سند چشمانداز توسعه فولاد خراسان تا سال ۱۴۱۰ جهت دستیابی به ظرفیت تولید ۲.۵ میلیون تن فولاد تدوین شده است.
دانیال آستانه، معاون مالی و اقتصادی مجتمع فولاد خراسان در گفتوگو با شهر بورس از ترسیم چشمانداز استراتژیک این شرکت برای سال ۱۴۱۰ خبر داد و اظهار داشت: مجتمع فولاد خراسان در سال ۱۴۰۲ برنامهای برای دستیابی به ظرفیت تولید ۲.۵ میلیون تن فولاد تدوین کرده است. این هدف بخشی از ظرفیت ۵۵ میلیون تنی تعریفشده برای کل صنعت فولاد کشور در افق ۱۴۱۰ است که سهم قابلتوجهی از این برنامه به فولاد خراسان اختصاص یافته است.
آستانه افزود: در این برنامه توسعه، طرحهای بالادستی و پاییندستی متعددی تعریف شده است. مهمترین تفاوت این برنامه با وضعیت فعلی فولاد خراسان، حرکت به سمت تولید مقاطع عریض از جمله اسلب و تمرکز بر تولید ورق به عنوان محصول نهایی است.
وی خاطرنشان کرد: دستیابی به این ظرفیت نیازمند اجرای پروژههای کلیدی است که یکی از آنها بهرهبرداری از شرکت زیرمجموعه تأمینکننده کنسانتره مجتمع در سال ۱۴۰۴ است. همچنین، پروژه ریومپ گندلهسازی با ظرفیت ۹۰۰ هزار تن تکمیلی نیز در مراحل اولیه قرار دارد و پیشبینی میشود تا سال آینده به بهرهبرداری برسد.
معاون مالی و اقتصادی فولاد خراسان در ادامه به برنامههای این شرکت در حوزه تامین انرژی اشاره کرد و گفت: شرکت در زمره ماده ۴ قرار خواهد گرفت و برای تأمین پایدار انرژی، برنامهریزیهایی انجام شده است.
خبر مرتبط
تحلیل تکنیکال فخاس
تحلیل تکنیکال فخاس در آخرین بروزرسانی آذر ماه 1403، در ادامه تحلیل روزانه نمادهای بورسی مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: با تملک نیروگاه خودتأمین، معضل تأمین برق در سال ۱۴۰۳ رفع خواهد شد و این موضوع در مجمع سال آینده به اطلاع سهامداران خواهد رسید. در حوزه گاز نیز برنامهریزی برای بهرهبرداری از مخازن LNG در حال انجام است تا گاز مورد نیاز برای فصل سرما ذخیرهسازی و در فصل زمستان از آن بهرهبرداری شود.
آستانه همچنین تمرکز بر مقاطع پاییندستی را از دیگر برنامههای رسیدن به چشم انداز ترسیمی شرکت دانست و تصریح کرد: در این بخش، تمرکز ما بر احداث یک مدول جدید آهن اسفنجی است که احتمالاً به صورت مگامدول و با ظرفیت ۱.۵ میلیون تن برنامهریزی خواهد شد. علاوه بر این، فرآیند بریکتسازی نیز در دستور کار مجتمع قرار دارد.
وی با اشاره به برنامههای توسعهای و سرمایهگذاریهای آتی فولاد خراسان بیان کرد: ما به دنبال اجرای پروژههای توسعهای فراتر از ساخت و بهرهبرداری هستیم. از جمله این اقدامات، فعالیت در حوزه ادغام و تملک واحدهای کوچکتر فولادی است. مجتمع فولاد خراسان از هرگونه فرصت سرمایهگذاری در این صنعت استقبال میکند و تلاش دارد با سرعت بیشتری این فرآیندها را پیش ببرد.
آستانه در بخش دیگر این گفتگو به موضوع تأمین ارز مورد نیاز این پروژهها پرداخت و گفت: اولین حرکت در این راستا، کلنگزنی تصفیهخانه آب در نیشابور بود که برای بهرهمندی از پساب شهری طراحی شده است.
معاون مالی و اقتصادی فولاد خراسان با بیان اینکه قوانین ارزی کشور در یک ماه گذشته سمتوسوی منسجمتری پیدا کرده است، افزود: اختصاص ارز صادراتی صنعت فولاد به واردات مواد اولیه و ماشینآلات، یک دستاورد بزرگ محسوب میشود که از سوی وزارت صمت، ایمیدرو و بانک مرکزی اجرایی شده است.
وی ادامه داد: عملیاتی شدن این قوانین به اجرای مکانیزم نرخ توافقی بستگی دارد. پیشبینی میکنیم اولین نرخهای توافقی در حدود ۶۰ هزار تومان به ازای هر دلار باشد و این رویکرد میتواند به تکنرخی شدن ارز در کشور منجر شود.
آستانه تاکید کرد: اگر لیست پیمانکاران اجرای پروژههای توسعهای به لیست تخصیص ارز صنعت فولاد اضافه شود، میتوان به تأمین کامل نیازهای ارزی امیدوار بود. این اقدام باعث استحکام درونی صنعت فولاد میشود و نگرانی از بابت مخارج ارزی پروژهها از بین خواهد رفت.
وی در پایان خاطرنشان کرد: فولاد خراسان از رویکرد شنوای دولت در قبال مسائل صنعت استقبال میکند. تعامل مثبت دولت با بخش صنعت در چند ماه گذشته مشهود بوده است و امیدواریم این روند ادامه یابد تا بتوانیم برنامههای توسعهای خود را با موفقیت پیش ببریم. برای تمامی دستاندرکاران این حوزه در دولت و صنعت، آرزوی موفقیت داریم و از تلاشهای آنها قدردانی میکنیم.
ارسال نظر