تعرفه گمرکی برای خودروهای وارداتی مشخص شد/ خودروهای وارداتی با چه قیمتی به دست ایرانیها میرسد؟
واردات خودرو از ابتدای سال گذشته آزاد شد؛ اما تا کنون خودروهای وارداتی به بازار ایران نرسیدهاند.
قیمت خودروهای وارداتی دست دوم موجود در داخل بازار ایران طی چند سال اخیر به دلیل ممنوعیت واردات انواع خودروی نو و کارکرده بسیار بالاتر از حد جهانی خرید و فروش میشود.
طوری که اغلب آنها بهرغم کارکرد 5 الی 10 ساله با مبالغ بالاتر از دو میلیارد تومان معامله میشوند و بنابراین آغاز واردات خودرو که تا حدودی از ابتدای امسال رقم خورده است، میتواند قیمت این نوع از محصولات را به طرز چشمگیری کاهش دهد.
حال سوالی که مطرح میشود این است که چه هزینههایی روی نرخ خام خودروهای وارداتی اعمال شود؟ آیا خودرویی که تعرفه گمرکی آن بهعنوان مثال 75 درصد است، صرفاً با محاسبه همین نرخ به دست مصرفکننده ایرانی میرسد یا تعرفههای دیگری هم عامل گرانی این خودروها میشوند؟
طبق مصوبات اخیر گمرک، تعرفه گمرکی برای خودروهای وارداتی نو به شرح زیر است:
بنزینی کمتر از ۱۰۰۰ سیسی، 16 درصد
بنزینی ۱۰۰۱ تا ۱۵۰۰ سیسی، 66 درصد
بنزینی ۱۵۰۱ تا ۲۰۰۰ سیسی، 91 درصد
بنزینی ۲۰۰۱ تا ۲۵۰۰ سیسی، 131 درصد
بنزینی ۲۵۰۱ تا ۳۰۰۰ سیسی، 161 درصد
بنزینی بالاتر از ۳۰۰۰ سیسی، 171 درصد
علاوهبر تعرفه گمرکی فوق، مبالغ دیگری جهت مالیات، هزینه بیمه، هزینه اسقاط و… روی قیمت خودرو اعمال میشود.
اعمال هزینه 20 الی 25 درصدی برای خودروهای وارداتی
سپهر دادجوی توکلی، مدیر روابط عمومی شورای رقابت، در گفتگو با تجارتنیوز گفت: قیمتی که شورای رقابت برای خودروهای تولید داخلی و وارداتی اعلام میکند، همان قیمت کف کارخانه بوده که سود شرکت واردکننده نیز داخل آن لحاظ میشود. پس از آن، برای خودروی مونتاژی 13 الی 16 درصد و برای خودروهای وارداتی، 20 الی 25 درصد روی نرخ اعلامی شورای رقابت وضع میشود. این درصد وضعشده، هیچ ربطی به شورای رقابت و خودروساز نداشته و مستقیماً به خزانه دولت واریز میشود.
وی در مورد نرخ نهایی فروش خودروی وارداتی توضیح داد: نرخ سود مشخصی جهت محاسبه قیمت نهایی خودروهای وارداتی وجود ندارد. چراکه فاکتورهای دخیل در تعیین قیمت نهایی خودروهای وارداتی، در اختیار نهاد مرجع، یعنی سازمان حمایت است. این سازمان، پس از بررسی صورتهای مالی و اعمال هزینههای مربوط به نقل و انتقال خودروها، درصد سودی برای هر خودرو مشخص میکند.
او اضافه کرد: برای هر نوع خودرو بسته به کیفیت و رقابتپذیری که در بازار وجود دارد، درصد سودی توسط سازمان حمایت مشخص میشود. تأکید میکنم که برای برخی از خودروها جهت تعادل بازار، حتی تا صفر درصد سود هم وضع میشود. (شرکت واردکننده هیچ سودی از واردات خودرو نمیگیرد).
ارسال نظر