مهمترین اخبار حقوق بازنشستگان در دومین هفته اردیبهشت 1402/ موافقتِ هیئت وزیران با افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی/ افزایش حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران از اردیبهشت/ انتشار احکام حقوقی جدید بازنشسته ها در es.tamin.ir
حقوق بازنشستگان حداقل بگیر، ۲۷ درصد و بازنشستگان سایر سطوح ۲۱ درصد به اضافه مبلغ ثابت افزایش پیدا خواهد کرد. مراحل اداری صدور احکام بازنشستگان باید در تأمین اجتماعی طی شود.
به گزارش مستقل آنلاین؛ سخنگوی دولت گفت: هیئت وزیران به صورت فوقالعاده پیشنهادِ ارائه شده از سوی شورایعالی تامین اجتماعی و وزارت کار را در دستور کار امروزِ خود قرار داد و آن را پذیرفت.
سخنگوی دولت، چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت، از موافقت هیئت وزیران با پیشنهاد تامین اجتماعی برای افزایش حقوق بازنشستگانِ تامین اجتماعی به میزان افزایش مصوبِ شورایعالی کار برای دستمزدِ کارگران خبر داد.
جهرمی گفت: هیئت وزیران به صورت فوقالعاده پیشنهادِ ارائه شده از سوی شورایعالی تامین اجتماعی و وزارت کار را در دستور کار امروزِ خود قرار داد و آن را پذیرفت.
بر این اساس حقوق بازنشستگان حداقل بگیر، ۲۷ درصد و بازنشستگان سایر سطوح ۲۱ درصد به اضافه مبلغ ثابت افزایش پیدا خواهد کرد.
گفتنی است؛ مراحل اداری صدور احکام بازنشستگان باید در تأمین اجتماعی طی شود.
افزایش حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران از اردیبهشت اجرایی و پرداخت میشود
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی از اجرایی شدن و پرداخت افزایش حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران این سازمان از اردیبهشتماه خبر داد و درباره جزییات این افزایش گفت: مابهالتفاوت افزایش حقوق فروردین نیز همزمان با حقوق اردیبهشت به بازنشستگان و مستمریبگیران عزیز پرداخت میشود.
میرهاشم موسوی اظهار داشت: سازمان تأمیناجتماعی باعنایت به مصوبه هیأت محترم وزیران و در اجرای ماده (۹۶) و ماده (۱۱۱) قانون تأمیناجتماعی، مستمری و کمکهای جنبی کلیه مستمریبگیران بازنشسته، ازکارافتاده و مجموع مستمری بازماندگان را افزایش میدهد. براین اساس میزان مستمریهای بازنشستگی، ازکارافتادگی و مجموع مستمری بازماندگان که تا پایان سال ۱۴۰۱ برقرار شده است، برای دریافتکنندگان حداقل مستمری و مشمولین ازکارافتادگی جزئی و سایر افرادی که مستمری آنان به نسبت سنوات پرداخت حقبیمه برقرار شده، به میزان بیست و هفت درصد (۲۷%) مستمری آنان در پایان اسفندماه ۱۴۰۱ افزایش مییابد.
وی افزود: همچنین برای سایر سطوح بالاتر از حداقل مستمری، میزان افزایش سال ۱۴۰۲ به میزان بیست و یک درصد (۲۱%) مستمری آنان در پایان اسفندماه ۱۴۰۱ بهعلاوه مبلغ ثابت دو میلیون و ۵۰۷ هزار و ۸۸۰ ریال خواهد بود.
دکتر موسوی با بیان اینکه به توصیه ریاست محترم جمهوری برای کمک به معیشت بازنشستگان، در سال جاری کمکهای جنبی مستمریبگیران افزایش بسیار خوبی دارد، گفت: مبلغ بن مستمریبگیران و کمک هزینه مسکن بازنشستگان و مستمریبگیران به میزان ۲۱ درصد افزایش یافته است. در مورد کمک هزینه عائلهمندی نیز افزایش ۱۲۵ درصدی اعمال شده و از ۴۰۷ هزار تومان به ۹۱۷ هزار تومان رسیده است. کمک هزینه اولاد تحت تکفل بازنشستگان و مستمریبگیران نیز حدود ۳۰۰ درصد افزایش یافته و به ازای هر اولاد از ۱۰۵ هزار تومان به ۴۲۲ هزار تومان افزایش یافته است.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی همچنین از پرداخت باقیمانده متناسبسازی حقوق بازنشستگان مشمول این موضوع خبر داد و گفت: مبلغ مربوط به باقیمانده متناسبسازی برای بازنشستگان مشمول این افزایش، از ابتدای سال جاری اعمال و پرداخت میشود. بهروزرسانی احکام جدید نیز در حال انجام است و طی چند روز آینده احکام جدید از طبق سایت سازمان تأمیناجتماعی به نشانیes.tamin.ir در اختیار بازنشستگان عزیز قرار میگیرد و بازنشستگان و مستمریبگیران عزیز حقوق اردیبهشت ماه خود را مطابق روال همیشگی از بیستم تا پایان ماه با لحاظ افزایش حقوق دریافت میکنند.
دکتر موسوی پرداخت وام قرضالحسنه به بازنشستگان را از دیگر اقدامات سازمان تأمیناجتماعی برشمرد و گفت: از سال گذشته ۳۵ هزار نفر متقاضی وام قرضالحسنه باقی مانده بودند که طی چند روز گذشته وام این عزیزان پرداخت شد و برای سال ۱۴۰۲ نیز فرآیند پرداخت وام طی روزهای آینده تکمیل میشود و پیشنهاد افزایش مبلغ وام در سال جاری نیز به هیأتمدیره و هیأت امنای سازمان تأمیناجتماعی و صندوقهای تابعه ارائه شده که در صورت تصویب این پیشنهاد، مبلغ وام قرض الحسنه پرداختی به بازنشستگان از ۱۲ میلیون تومان به ۲۰ میلیون تومان افزایش مییابد.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی همچنین در مورد شرایط فعلی سازمان تأمیناجتماعی گفت: در سال گذشته بالغ بر ۴۶۰ هزار میلیارد تومان تعهدات صندوق را به صورت کامل و بهموقع انجام دادیم و ماهیانه به طور متوسط ۳۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای ایفای تعهدات سازمان تأمیناجتماعی پرداخت شد که شامل تعهدات بلندمدت، تعهدات کوتاهمدت، تعهدات حوزه درمان و هزینههای پشتیبانی صندوق بوده است. سال گذشته را بهرغم برخی چالشها با موفقیت و با اجرای کامل همه تعهدات به پایان رساندیم و در سال جاری نیز پیشبینیهای لازم انجام شده و تعهدات سازمان تأمیناجتماعی بدون هیچ مشکلی انجام خواهد شد.
دکتر موسوی آینده سازمان تأمیناجتماعی را امیدوارانه توصیف کرد و گفت: در سازمان تأمیناجتماعی طی دو سال گذشته اتفاقات بسیار خوبی با حمایت دولت مردمی سیزدهم در زمینه تأدیه بدهی به سازمان رقم خورده است و بالغ بر ۱۰۶ هزار میلیارد تومان بدهی بانکی این سازمان که از سنوات قبل از سال ۹۳ تا ۱۴۰۰ ایجاد و تأمیناجتماعی بهعنوان اَبَربدهکار بانکی مطرح شده بود را تسویه کردیم. بیسابقهترین تأدیه بدهی دولت به تأمیناجتماعی نیز در همین مدت اتفاق افتاد و بالغ بر ۱۸۰ هزار میلیارد تومان بدهی دولت به تأمیناجتماعی که مربوط به بدهیهای انباشته سنوات قبل بود، پرداخت شد. در بودجه سال جاری نیز جمعاً ۸۰ هزار میلیارد تومان بابت تأدیه بدهی دولت به تأمیناجتماعی پیشبینی شده است.
وی افزود: تجربه سال گذشته نشان داد که با جهتگیری درست تحولی و همراهی و همگرایی حداکثری بین دولت محترم و سازمان تأمیناجتماعی و مجلس محترم نه تنها چالشهای روزمره قابل رفع است، بلکه میتوانیم با رویکرد تحولی و مدیریت مطلوب صندوق، به آینده امیدوارانهای که پیشبینی میکنیم، برسیم.
معوقات بازنشستگان در اردیبهشت پرداخت میشود/ در بحثِ «بیمه تکمیلی» عقبماندگی نداریم
محمد اسدی تاکید میکند: دولت باید به صندوقهای بیمهگر کشور به خصوص تامین اجتماعی به اندازهی کافی یارانه دارو و درمان بدهد تا خدای ناکرده مشکلات درمانی بازنشستگان و مستمریبگیران سازمان تشدید نشود.
بازنشستگان میگویند «در تامین هزینههای زندگی ناتوانیم، نزدیک دو سال است که از سازمان تامین اجتماعی وعده میشنویم، وعدههایی که ضمانت اجرایی ندارد.»
یک بازنشسته که از کرمانشاه تماس میگیرد و خود را کارگر بازنشستهی یک کارخانهی صنایع غذایی معرفی میکند؛ میگوید: «از یکسو تورم را رها کردهاند تا جیبهای خالی ما را ببلعد و از سوی دیگر حاضر نیستند ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی را اجرا کنند؛ هر سال از بایدهای ماده ۹۶ دورتر شدهایم؛ هزینههای زندگی امروز چقدر است و مستمری ما چقدر؟ چرا ما بازنشستگان باید برای اجرایِ همان ۲۱ درصد و ۲۷ درصدی که در شورایعالی کار برای حداقل مزد و سایر سطوح تصویب شده، انتظار بکشیم؟ نمیتوانستند همان فروردین مراحل اداری کار را به آخر برسانند تا از ماه اول سال مستمری ما زیاد شود؟ امروز در میانه اردیبهشت هستیم و هنوز احکام حقوقی جدید صادر نشده؛ میگویند باید مراحل اداری کار به پایان برسد.
بازنشستگان تامین اجتماعی در نیمههای ماه دوم سال، مطالباتی دارند. بدون تردید، مهمترین دغدغهی بازنشستگان، مسائل معیشتیست. آنها که در زمانهی کهولت نمیتوانند کار دوم داشته باشند، از افزایش هزینهها شکایت دارند. از سوی دیگر، معوقات متناسبسازی بازنشستگان نیز بعد از یک سال و چندماه هنوز پرداخت نشده.
در سوی دیگر ماجرا، مشکلات درمانی بازنشستگان است که با افزایش تعرفههای پزشکی و گرانی دارو تشدید شده است. بازنشستگان عموماً با بیماریهای ناشی از کار و در مرحلهی بعد، بیماریهای کِبر سن دست و پنجه نرم میکنند، اگر مسیر خروج داروها از شمول بیمه و کالاییسازی درمان تداوم داشته باشد، یک بازنشستهی حداقلبگیر که با احتساب افزایشِ امسال ۸ میلیون و خوردهای حقوق میگیرد، چطور ماهی یک میلیون تومان یا بیشتر بابت دارو و درمان بپردازد؟
اینها چکیدهای از اصلیترین مطالبات و دغدغههای بازنشستگان است؛ مسائلی که خلاصه و فهرستوار با محمد اسدی (رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی کشور) در میان گذاشتیم؛ اسدی در گفتگوی زیر تاکید میکند: اگر تورم را مهار نکنند، افزایش مستمری سال جدید که به تبعِ افزایش مزدِ مصوب شورایعالی کار اِعمال خواهد شد، بدون تردید نیازمند بازبینی و تجدیدنظر است.
تکلیف احکام حقوقی جدید بازنشستگان چه شد؛ پیگیریهای کانون عالی چه بوده و مدیرانِ تامین اجتماعی در این زمینه چه قولی دادهاند؟
در حال حاضر، فرایند اداریِ صدور احکامِ جدید در حال طی شدن است اما در مجموع بازنشستگان نگران نباشند، کار در حال انجام است. در ارتباط با موضوع معوقاتِ همسانسازیِ بخشی از بازنشستگان که سایر سطوح هستند، همهی تلاش سازمان بر این قرار گرفته که همین ماه پرداخت شود، منظورم باقیمانده متناسبسازی ۱۴۰۰ است. قرار است تمام معوقات بازنشستگان پرداخت شود. آنگونه که به ما قول دادهاند، تلاش سازمان تامین اجتماعی بر این است که همهی معوقات -چه در ارتباط با متناسبسازی و چه معوقات حقوق مربوط به فروردین- در این ماه همراه با حقوق اردیبهشت پرداخت شود. پیگیریهای ما تا امروز به این نتیجه رسیده که سازمان قول پرداختِ کامل داده.
به نظر شما افزایش حقوقِ امسال برای بازنشستگان (۲۱ درصد برای حداقلبگیران و ۲۷ درصد برای سایر سطوح مستمری) کفاف هزینههای زندگی را میدهد؟ در این زمینه چه پیگیریهایی صورت دادهاید؟
ما یازدهم اردیبهشت (روز جهانی کارگر) در حضور رئیس جمهور هم صحبت کردیم و گفتیم با افزایش هزینههای زندگی، این مستمریها به هیچ وجه کفاف نمیدهد و تامینکنندهی نیازهای خانوادههای بازنشسته نیست؛ اما در شرایط فعلی ما توقع داریم لااقل همین افزایشِ مصوب به سرعت اجرایی و در حقوق بازنشستگان کارگری اِعمال شود. صحبت ما این است که امیدواریم دولت به تعهدات خود عمل کند و تورم را مهار کند؛ این افزایش مزدی با شرطِ مهار تورم مصوب شده، بنابراین بایستی تورم کنترل و مهار شود، در غیر این صورت، باید در میزان افزایش مزد و مستمری بازنگری صورت بگیرد. انشالله دولت به تعهدات خود عمل میکند که اگر جز این باشد، بازنگری و تجدیدنظر در حقوق و دستمزد الزامیست.
وضعیت بیمه تکمیلی بازنشستگان در سال جاری چگونه است؛ آیا سازمانِ بیمهگر هزینههای درمان بازنشستگان را به موقع پرداخت میکند؟ در ارتباط با افزایش هزینههای دارو و درمان و همچنین احتمال تداوم خروج داروها از شمول بیمهها چه نظری دارید؟
در بحث بیمه تکمیلی که خدا را شکر، امروز قراردادهایمان بهروز است و هزینههای بازنشستگان به روز پرداخت میشود. در سال جدید صورت هزینههای بازنشستگان، بهروز و طبق قرارداد پرداخت میشود و در این زمینه هیچ عقبماندگی وجود ندارد. در مورد وضعیت درمان و تعرفههای نظام پزشکی نیز هنوز چیزی انتشار رسمی نشده و نمیدانیم چقدر قرار است تعرفهها افزایش یابد اما به هر حال ما با افزایش هزینههای درمانی و خروج داروها از شمول بیمه مشکل داریم و بارها به این مساله انتقاد کردهایم. دولت باید به صندوقهای بیمهگر کشور به خصوص تامین اجتماعی به اندازهی کافی یارانه دارو و درمان بدهد تا خدای ناکرده مشکلات درمانی بازنشستگان و مستمریبگیران سازمان تشدید نشود؛ خروج داروها از شمول بیمه نیز نباید ادامه داشته باشد. بدون هیچ تردیدی، بحث درمان یکی از اصلیترین دغدغهها و مشکلات بازنشستگان کارگریست که باید به آن توجه ویژه شود.
بررسی فیشهای حقوقی فروردین بازنشستگان
به گزارش مستقل آنلاین؛ به نقل از ایلنا، بررسی فیشهای حقوقی فروردین بازنشستگان دولت نشان میدهد که در صندوقهای کشوری و لشگری، حق اولاد دوبرابر شده است؛ دریافتی پایه این بازنشسته ها بیست درصد ولی مزایا تا مرز صد درصد افزایش یافته است.
براساس اعلام صندوق بازنشستگی کشوری، «میانگین حقوق بازنشستگان این صندوق از ۹ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان به حدود ۱۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسیده است». گرچه این رقم با استناد به خط فقر بسیار ناکافیست اما متوسط حقوق در صندوق تامین اجتماعی همچنان زیر هشت میلیون تومان است و مشخص نیست «مزایا مزدی مصوب شورایعالی کار» از جمله بن خواربار و حق مسکنی که دولتیها مدام ادعا میکنند در مجموع دو میلیون تومان میشود، چطور قرار است برای این دسته از بازنشستگان اعمال شود؟
بازنشستگان کارگری خواستار افزایش مزایای مزدی و بالا رفتن دریافتی نهایی هستند؛ آنها میگویند نباید فقط پایه مستمری افزایش یابد. تا امروز هنوز احکام جدید صادر نشده و هیچ توضیحی در مورد مزایای مزدی بازنشستگان از طرف مسئولان رسانهای نشده است.
ارسال نظر