پروژه هیمکو با قدرت در حال اجرا است
به گزارش میمتالز، مهندس «محسن نادری» مدیرعامل شرکت مدیریت بین المللی همراه جاده ریل دریا (هیمکو) در گفتگو با خبرنگار «می متالز» با اشاره به ششمین نمایشگاه حمل و نقل، لجستیک و صنایع وابسته اظهار کرد: در نمایشگاه این دوره میزبان دکتر «مهرداد بذرپاش» وزیر راه و شهرسازی بودیم که در غرفه هیمکو حضور پیدا کردند؛ در این بازدید توضیحات اولیه ارائه شد.
همچنین مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان و مدیرکل اقتصادی و همچنین دوستانی از شرکتهای ریلی و دریایی نیز از غرفه بازدید داشتند. ضمنا اساتیدی از دانشگاهها به غرفه نمایشگاهی هیمکو مراجعه نموده و پرسنل هیمکو نیز توضیحاتی را درباره مشکلات ارائه نمودند.
وی در ادامه با اشاره به آخرین وضعیت پروژه هیمکو، تصریح کرد: در حال حاضر پروژه در فاز یک است و درصد تحقق اهداف ۱۰/۵ درصد بوده که این روند منجر به آن شده تا در روزهای آینده بتوانیم مطالعات پایه تا فاز ۱۰ میلیون تنی را به پایان رسانده و در نظر داریم تا در سه ماه آینده جزییات نقشه مهندسی را در حوزه دریا، انتقال مواد، انبار مکانیزه و بخش ریلی تهیه و امید داریم تا پایان سال جاری پکیجهای مهندسی در این حوزه به اتمام رسیده و بتوانیم عملیات اجرایی جدی را در سال آینده آغاز کنیم. همچنین در حوزه تامین سرمایه نیز ۵ هزار میلیارد تومان افزایش سرمایه را از سهامداران گرفته ایم که در سال اول ۱۱۱۰ میلیارد تومان افزایش سرمایه محقق خواهد شد و به محض ابلاغ طرح جامع عملیات اجرایی آغاز خواهد شد.
مهندس محسن نادری بیان کرد: در حوزه اجرا نیز موفق شده ایم، عملیات خاکی را انجام داده و نقشه بخش دریایی نیز به مرحله اجرا رسیده است. اما به دلیل تدوین جانمایی صحیح کمی کار با تاخیر مواجه شده است. در بخش تجهیز کارگاه: دفاتر مجتمعهای کارفرمایی اجرا و جادههای دسترسی درون کارگاه و دیوارکشیها نیز انجام شده است. در مجموع موفق شده ایم تا ۱۰/۵ درصد شاهد رشد پروژه باشیم. ضمن آنکه ما در حوزه ریلی نیز فعال بوده و در سال ۱۴۰۱ موفق شدیم با بودجه در اختیار ۳۰ دستگاه واگن باری لبه بلند سفارش دهیم که ساخته شده و تحویل گرفتیم. تلاش بر آن است که با جلب نظر سهامداران، تعداد واگنها را افزایش داده و به طور کلی برنامههای جامعی در بخش ریلی داریم. این پروژه تحول بزرگی در بخش اشتغال به همراه دارد و یک آجر از هزاران آجری است که باید در استان هرمزگان احداث شود.
مدیرعامل شرکت مدیریت بین المللی همراه جاده ریل دریا (هیمکو) همچنین با اشاره به اقدامات لازم در بحث حمل و نقل جاده ای، گفت: در حوزه جادهای با مسائل زیادی مواجه هستیم و یکی از موضوعات مهم آن است که هزینههای حمل و نقل جادهای بیشتر از هزینههای حمل ریلی بوده و بیشتر افراد از جاده استفاده میکنند که مسائل دارندگان خودرو و مدیریت آن از اقدامات سختی است که امروز با آن مواجه هستیم. البته ما در بخش جاده نیز برنامههایی داریم و باید گفت با توسعه فضای ریلی کاری میکنیم که فشار از روی جادهها برداشته، جادهها آسیب کمتری دیده و تنها در مواردی که ناگزیر به استفاده از جاده هستیم از آن استفاده کنیم. هزینههای ساخت آزادراه دو برابر هزینههای ساخت ریل است و هنگامی که بخواهیم از این بستر تنها برای حمل بار استفاده کنیم با ترافیک بیشتری مواجه خواهیم شد و آلودگی هوا نیز بیشتر میشود. از این رو نگاه سبز ما در حوزه محیط زیست آن است که توسعه حوزه ریلی را با قدرت فعال کنیم.
وی ادامه داد: ما اگر بتوانیم انبار مکانیزه را در بندرعباس فعال و واگن برگردانها را اجرایی کنیم، فشار زیادی از دوش حمل جادهای برداشته میشود. با این حال ۱۰ درصد از فعالیت خود را به جاده اختصاص داده ایم. اما بلوغ پروژه در حوزه ریلی و اجرای واگن برگردان است.
مهندس نادری همچنین با اشاره به ظرفیت پروژه دریایی، بیان کرد: ما در فاز اول ظرفیت را کاهش داده ایم، زیرا وضعیت بازار مواد فله معدنی را مورد مطالعه و بازنگری قرار دادیم. به هر حال زمانی که یک کار اقتصادی انجام میدهیم باید مطالعات در حوزه بازار را بروزرسانی کنیم. ما از یک سو جهش تولید فولاد را داریم و از یک سو جهش اکتشافات در کشور را شاهد هستیم که به تعادل دست خواهیم یافت و این مهم حاکی از برنامه ریزی سیاست گذاران در این حوزه است. از سویی دیگر، قوانین عدم خام فروشی را داریم که یکدیگر را خنثی میکند تا شما فعالیت اقتصادی مواد فله در بنادر را به شکل گذشته نداشته باشید. در نتیجه ظرفیتها کاهش پیدا خواهد کرد. طبق برآوردها در سالهای آینده گردش حدود ۱۰ میلیون تن مواد فله معدنی را خواهیم داشت که برای آن برنامه ریزی داشته ایم. در مجموع با توجه به افزایش هزینههای ارزی و هزینههای ساخت که ۵۰۰ درصد افزایش داشت و همچنین کاهش تقاضای بار، فعلا در نقطه تعادل قرار داریم.
ارسال نظر