رشد ۹۴ درصدی صادرات در بندر امیرآباد نسبت به مدت مشابه سال قبل
مستقل آنلاین/ رضوانی گفت: میزان صادرات و واردات در بندر امیرآباد نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب با بیش از یک میلیون و ۱۰۰هزار تن به ۹۴ و ۳۲ درصد رشد رسیده است.
سیاوش رضوانی، مدیر بنادر و دریانوردی و منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، درخصوص آخرین حجم ترانزیت، صادرات و واردات در این بندر نسبت به مدت مشابه سال قبل اظهار کرد: در این خصوص میزان واردات تا امروز ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ طبق گزارش اعلام شده ۸۰۱ هزار تن واردات، ۲۱۷ هزار تن صادرات و ۲۱۴۰ تن ترانزیت بوده است.
وی افزود: در مجموع این میزان یک میلیون و ۱۱۷ هزار تن بار بوده که وارد بندر شده است. در بحث صادرات در بندر امیرآباد نسبت به مدت مشابه تا به امروز ۹۴ درصد رشد در صادرات و ۳۲ درصد رشد در واردات را شاهد هستیم.
وی ادامه داد: البته در سال ۹۷ نیز بندر امیرآباد رشد چشمگیری را در بحث صادرات، واردات و ترانزیت شاهد بود و جهش خوبی به وجود آمد که در مجموع افزون بر سه میلیون و ۸۰۰ هزار تن بار بود.
مدیر بنادر و دریانوردی و منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد درخصوص برنامه های این بندر در بحث تسهیل صادرات و نقش داشتن در رونق تولید با اشاره به طرح های توسعه ای مدنظر تصریح کرد: یکی از برنامه های ویژه که در بندر امیرآباد مدنظر است به فراهم کردن شرایط مناسب برای صادرات بر می گردد. در این خصوص بحث اصلی به فراهم کردن زیرساخت ها در بحث عمرانی و تجهیزاتی بر می گردد که همه این موارد مهیاست.
وی افزود: خوشبختانه بخش خصوصی در بندر امیرآباد و در ۱۵ پست اسکله موجود و سیلوها فعال است. به همین خاطر مشکلی در صادرات و واردات بندر امیرآباد وجود ندارد. بخش خصوصی برای سرمایهگذاری بلند مدت ۲۵ تا ۳۰ سال اقدام به ساخت کارخانه های کاغذ، MDF، آرد و کنستانتره ذرت کرده است که بعضی انجام و برخی در حال اتمام و آماده برای بهره وری است. هم اکنون کارخانه های کاغذ و گچ مشغول به کار است و کارخانه MDF تا یک ماه دیگر آغاز به کار می کند. بیشتر اقدامات در این راستا در بحث صادرات است اما در بخش واردات و ترانزیت نیز فعال هستند.
سیاوش رضوانی در ادامه با اشاره به سفر وزیر امور اقتصاد و دارایی به بندر امیرآباد و اشاره داشتن ایشان به این بندر به عنوان یک الگو در بحث واگذاری به بخش خصوصی درخصوص تبدیل این بندر به یک بندر هوشمند، اظهار کرد: در بازدیدی که آقای دژپسند، وزیر محترم اقتصاد و دارایی از بندر امیرآباد داشتند و با رویت فعالیت کارخانه ها به این نتیجه رسیدند که امیرآباد میتواند یک نمونه و الگو برای دیگر بنادر کشور در بحث تعامل با بخش خصوصی باشد.
وی ادامه داد: با اعلام میزان صادرات و رشد آن طی ۱۷ سال که از عمر ساخت این بندر می گذرد، وزیر اقتصاد و دارایی تاکید ویژه ای روی بحث هوشمند سازی و توسعه آن در بندر امیرآباد داشتند.
مدیر بنادر و دریانوردی و منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد تصریح کرد: در حال حاضر با توجه به برنامه های سازمان بنادر و دریانوردی ۲۵ درصد از فعالیتها در بندر امیرآباد بابت تسهیل در کار بخش خصوصی، صاحبان کالا و مراجعه کنندگان به صورت Smart Port (هوشمند) انجام میگیرد و با تاکید آقای وزیر قطعا در ادامه این فعالیت ها برای هوشمندسازی کار با سرعت و کیفیت بالاتری ادامه پیدا خواهد کرد.
رضوانی در پایان گفت: خوشبختانه با همه تدابیر اندیشیده شده در بندر امیرآباد کار با قدرت از سوی صاحبان کالا و مجموعه بندر در بحث واردات، صادرات و ترانزیت انجام می گیرد و با سرعت بیشتری نسبت به قبل در حال انجام است.
ارسال نظر