استاد روابط خارجی دانشگاه هریسبرگ آمریکا در گفتوگو با مستقل آنلاین:
ایران به یک دیپلماسی غیر نظامی نیازمند است
مستقل آنلاین/ گروه سیاسی ــ گمانهزنیها در خصوص سطح مناقشات بین جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا همچنان ادامه دارد.
هرچند که احتمال جنگ با تاکید دوطرف طی هفتههای گذشته بر گفتوگو، بسیار کم شده اما رایزنیها در سطح میانجیها همچنان ادامه دارد و دو طرف کماکان در حال استقبال از میانجیها و مذاکره هستند.
شاخصترین میانجی در این بین «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن است که طی هفته جاری به ایران خواهد آمد و حامل پیام «دانلد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا به مقامات جمهوری اسلامی است.
از سوی دیگر تحریم «صنایع پتروشیمی خلیج فارس» که از سوی آمریکا و ظرف 48 ساعت گذشته صورت گرفت، شاید حاوی این پیام باشد که تحریمهای آمریکا تا زمان نشستن جمهوری اسلامی بر سر میز مذاکره همچنان ادامه خواهد داشت.
مستقل آنلاین در همین باره نظر «دکتر مهدی نوربخش»، استاد سیاست خارجی دانشگاه هریسبرگ آمریکا و از منتقدان جدی سیاستهای ترامپ را جویا شده که در ادامه میخوانید:
تحریم اخیر پتروشیمی ایران چه تاثیری میتواند بر روند گفتوگوهای احتمالی آتی بین ایران و آمریکا یا واسطههای آنان داشته باشد و پیام طرف آمریکایی از این تحریم چیست؟
تحریم پتروشیمی بهدنبال بقیه تحریمها و خارج از نفت، بهدنبال فشار اقتصادی و فروپاشی اقتصاد کشور است. آنها دارند آرام آرام حلقه را تنگتر میکنند. بهزبان نمیگویند اما میخواهند که در ایران در اثر فشار اقتصادی رژیم تغییر کند و یا تغییر رویه دهد.
سفر «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن به تهران تا چه اندازه میتواند برای گفتوگو و مذاکره مفید باشد؟ پیش بینی شما چیست؟
سفر «آبه» به ایران یک تحول بزرگ در تاریخ این تنشها است. بهلحاظ سیاسی مهم است که بهجز اروپا، اکنون ژاپن هم میخواهد نقشی به عنوان میانجی بازی کند اما بعید میدانم که ایران اهمیت آنرا درک و از آن استفاده بهینه کند.
نوربخش افزود: «اگر این کانال هم شکست بخورد، آمریکاییها دست خودشان برای فشارهای بیشتری بر ایران را بازتر میبینند؛ توپ اکنون در زمین ایران است. ایران در حال حاضر به یک دیپلماسی غیر نظامی نیازمند است. این فرصت بزرگی است که من فکر میکنم ایران دوباره آن را از دست بدهد. اوضاع خوب نیست.
ارسال نظر