برای نخستین بار یک زن صدراعظم اتریش شد

مستقل آنلاین/برای نخستین بار در تاریخ اتریش، یک زن به صدراعظمی این کشور رسید.

برای نخستین بار یک زن صدراعظم اتریش شد

به گزارش یورونیوز، «الکساندر فان در بیلن» (Alexander Van der Bellen) رئیس‌جمهوری اتریش تصمیم گرفت، «بریجیت بیرلاین» (Brigitte Bierleine) رئیس دادگاه قانون اساسی این کشور را به عنوان صدر اعظم موقت اتریش منصوب کند و این برای نخستین بار در تاریخ اتریش است که یک زن صدراعظم می‌شود.

رئیس‌جمهوری اتریش در سخنرانی که به همین مناسبت انجام داد، گفت: خانم بیرلاین را مکلف به تشکیل دولت جدید و چند روز دیگر رسماً وی را به این مقام منصوب می‌کنم.

 بیرلاین نیز در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با رئیس‌جمهوری اتریش گفت: هدف مهم‌تر در حال حاضر، برقراری آرامش بیشتر و ایجاد اعتماد میان همه طرف هاست...در اتریش، اروپا و همه جهان.

انتظار می رود که بیرلاین 69 ساله که عضو هیچ حزب سیاسی نیست، مقام صدراعظمی اتریش را تا زمان برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام در ماه سپتامبر آینده به عهده گیرد.

دولت «سباستین کورتس» (Sebastian Kurz) صدراعظم اتریش روز دوشنبه 27 مه (6 خرداد) در برابر طرح استیضاح احزاب اصلی اپوزیسیون این کشور نتوانست تاب بیاورد و با رأی عدم اعتماد پارلمان این کشور سقوط کرد. دولت ائتلافی سباستین کورتس 10 روز پس از رسوایی «ایبیزاگِیت»Ibiza gate   که منجر به ازهم پاشیدگی ائتلاف او با حزب راست افراطی «آزادی اتریش» شد، سقوط کرد.

بنا بر این گزارش، به دنبال رسوایی و انتشار یک ویدئوی جنجالی از رهبر حزب راست افراطی «آزادی اتریش» که معاون صدراعظم اتریش بود، وی ناچار شد که از سمت خود استعفا کند. با خروج او از دولت ائتلافی و کنار گذاشتن وزرای این حزب، وضعیت سباستین کورتس نیز متزلزل شد تا این که روز دوشنبه اکثریت پارلمانی را از دست داد.

«هاینتس کریستین اشتراخه» (Heinz-Christian Strache) معاون کورتس و رهبر حزب آزادی اتریش، دو سال پیش در سفری به جزیره «ایبیزیا» در اسپانیا، به یک زن سرمایه‌دار روسی وعده داد بود که با خرید سهام روزنامه اتریشی «کرونن تسایتونگ» و اخراج چند روزنامه‌ نگار مشخص و تعیین سردبیری که از انتقاد از حزب آزادی دست بکشد، قراردادهای پرسود دولتی اتریش را به این فرد روسی بدهد.

رسانه‌ها این رسوایی را «ایبیزاگِیت» نام داده‌ اند. این رسوایی که به زلزله سیاسی در اتریش انجامید، با یک خانواده الیگارش روسی در پیوند بوده است.

هاینتس اشتراخه همچنین تقاضای کمک مالی به حزب آزادی را نیز در آن دیدار مطرح کرده بود، در حالی که او ظاهرا می‌ دانست این کار غیرقانونی است و سخن از «پول‌ سیاه» است. انتشار ویدئوی این مکالمه در اتریش بسیار جنجال‌ برانگیز شد.

استعفای اشتراخه به خروج تمام وزیران راست افراطی از کابینه انجامید. پس از جدایی این حزب از دولت ائتلافی، سباستین کورتس مورد انتقاد نمایندگان این حزب راست افراطی قرار گرفت. بسیاری از نمایندگانی که در استیضاح صدراعظم اتریش در روز دوشنبه علیه او رای دادند، تا یک هفته پیش، از متحدان او در ائتلاف حاکم اتریش محسوب می‌ شدند!

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها