علی خرم درگفت وگو با «مستقلآنلاین» مطرح کرد:
ایده جدیدی درنشست مکه نیست، جز برنامهریزی علیه ایران
مستقلآنلاین/ در هفته جاری سه «نشست اضطراری» به میزبانی عربستان سعودی با محوریت ایران و تنشهای منطقهای برگزار شدهاست.
که آخرین نشست آن قرار است امروز در مکه برگزار شود. درحالی ریاض در سایه این سه نشست اضطراری برای رسیدن به اهداف خود تلاش میکند که تاکنون بارها دراین زمینه نتوانسته کشورهای عربی را زیریک سقف جمع و آنها را علیه ایران متحد کند. در این راستا «مستقلآنلاین» جزییات اهداف نشست مکه و اقدامات اخیرعربستان را با «علی خرم»، نماینده اسبق ایران در مقر اروپایی سازمان ملل بررسی کرد. شرح آن را در زیرمیخوانید.
علی خرم با اشاره به نشستهایی که با محوریت ایران در هفته جاری توسط عربستان برگزار شده، گفت: « کشورهای عربیزبان یا به عبارتی دقیقتر، اعراب تا حالا، تا جایی که توانستهاند دشمنیهای خود را با ایران انجام دادهاند. جدای از این، این دشمنی اعراب نیز تنها به این سه نشست تقلیل نمییابد، بلکه ازمدتها پیش دشمنی خود را با ما سازماندهی کردهاند».
او در ادامه افزود: « بنابر آنچه گفته شد، عربستان سعودی، چه کار جدیدی قرار است در این نشستها انجام و یا در دستور کار خود و دیگرکشورهایی که در این نشستها شرکت داشته، قرار دهد. به نظر من جمع کردن این کشورها درقالب هیچ ایده جدیدی انجام نشده و بعدا نیز انجام نخواهد گرفت».
خرم در ادامه با تاکید بر تقویت ایران هراسی توسط عربستان سعودی در جهان، گفت: « به نظر میرسد، با توجه به اینکه نشستهایی که با محوریت ایران برگزار شده هیچ ایده و برنامه جدیدی در آنها یافت نمیشود، اقدامات اخیر عربستان، فقط و فقط در راستای برنامه ریزی علیه ایران که پیش از این نشستها دردستورکار عربستان قرار گرفته بود، صورت میگیرد نه چیز دیگر».
نماینده اسبق ایران در مقر اروپایی سازمان ملل، در پاسخ به این سوال که ایران در چندین نوبت به اشاره و در برخی جاها نیز مستقیم به این نکته اشاره کرده که آماده مذاکره با عربستان و همچنین کشورهای عربی هستیم. آیا عربستان با ایران مذاکره خواهد کرد، گفت: « پاسخ به این سوال به چند عامل مرتبط است. اولا یکی از علتهای مهم نزدیکی آمریکا به عربستان و درادامه هدف اواز تقویت عربستان سعودی ، مهار ایران است. به نظرم پروژه هسته ای کردن عربستان نیز قطعا دراین راه است».
او درادامه افزود: « بنابراین، عربستان نیز بی میل نیست تا از وجود این فناوری در کشورش بهرهمند شود. به همین خاطر تمام تلاشش این است که بتواند دراین راستا گامهای بیشتری علیه ایران و منافع او در منطقه بردارد. حال اینجا باید پاسخ سوال شما را بدهم، اینکه، اگر عربستان در این مسیر نتواند به نتایجی که به دنبال آنهاست دست پیدا کند، قطعا به سمت ایران برخواهد گشت و پای میز مذاکره با ایران خواهد نشست. برای صداق این سختن میتوانم ترکیه را مثال بزنم. همه میدانیم زمانی ترکیه، دشمنی با ایران را در پیش گرفت و بعدا هم دیدیم که پسازاینکه با آمریکا به نتایج مطلوب دست پیدا نکرد، ازدشمنیهای خود دست کشید و با ایران وارد مذاکره شد».
ارسال نظر