روزنامههای موافق گرانی نان
حذف ارز ترجیحی و گرانی بیسابقه کالاهای اساسی بحث این روزها و نگرانی مردم است. اما روزنامههای دولتی یا حامی دولت در یک فراخوان خصوصی تصمیم به دفاع از سیاست دولت گرفتند و برای آرام کردن فضای جامعه با تیترهای مثبت به استقبال حذف ارز ترجیحی رفتند.
هر از گاهی یک فایل صوتی افشاگری در فضای سیاسی ایران منتشر میشود و بدون پیگیری قضایی رها میشود، این اتفاقات عجیب در کنار اعتراض مردم به گرانیها هیچ واکنشی در سیاستمداران نداشته و دولت همچنان با روش آزمون و خطا مشغول حکمرانی است. گران کردن نان از مواردی است که خشم مردم را برمیانگیزد و باید پیش از آغاز این طرح جایگزینهای آن عرضه شود.
برترینها در این مورد نوشت: همزمان با اعتراضات و انتقادات به عملکرد اقتصادی دولت در بحث ارز ترجیحی و گرانی بیسابقه کالاهای اساسی برخی روزنامه های نزدیک به جناح اصولگرایان و حامی دولت از اقدام اخیر دولت سیزدهم حمایت کردند.
تورم در ایران در روزهای اخیر، افسارگسیختهتر از همیشه رخ نشان داد و افزایش ناگهانی قیمت آرد و گرانی چند برابری اقلام پر مصرفی مثل ماکارونی و برخی از انواع نان، حتی بیم گرسنگی شمار بیشتری از جمعیت کشور را تشدید کرد. افزایش قیمتی که طبق معمول، برخی آن را کتمان و برخی توجیهاش کردند، اما در نهایت کسی آن را به گردن نگرفت و اطلاعات دقیقی در خصوص چند و چون آن اعلام نکرد!
سخنگوی دولت تاکید کرد که «به هیچ وجه قیمت نان برای مردم تا پایان سال تغییر نمیکند و رئیسجمهور اجازه گران شدن نان را نمیدهد». همان زمان اما مردم در کوچه و بازار انواع نان را به قیمتهایی بعضا چند برابری خریداری کردند.
همزمان با اعتراضات و انتقادات به عملکرد اقتصادی دولت در بحث ارز ترجیحی و گرانی بیسابقه کالاهای اساسی برخی روزنامههای نزدیک به جناح اصولگرایان و حامی دولت از اقدام اخیر دولت سیزدهم حمایت کردند.
روزنامه شهروند در این رابطه نوشت: بارها از دولت گذشته درخواست شد که در سیاستهای اقتصادی خود در اینباره تجدید نظر کند. دو سال مانع افزایش قیمتها شد و با قیمتگذاری غلط کار را به اینجا رساند! اگر این سیاست اقتصادی در زمان مناسب انجام میشد، هزینه کمتری به کشور تحمیل میکرد. این کار، بسیار کار درست و لازمی بود. این اقدام یک جراحی اجتنابناپذیر است که در دولت سیزدهم صورت گرفته است.
روزنامه ایران، ارگان مطبوعاتی دولت هم در دفاع از این اقدام نوشت: اصلاح نحوه تخصیص ارز ترجیحی به نفع مردم است. دولت مصمم به توزیع عادلانه یارانههاست. هر سه قوه در جهتدهی به ارز ترجیحی اتفاق نظر کامل دارند. مردم مطلقاً نگران ذخایر کالاهای اساسی نباشند. نباید عدهای با ارز ترجیحی به سود کلان برسند و برخی که به سختی زندگی میکنند از یارانهها هیچ بهرهای نبرند.
روزنامه وطن امروز هم در حمایت از عملکرد اقتصادی دولت اینگونه نوشت که: دولت برای پیگیری تصمیمات مهم اقتصادی نیازمند ارتباطگیری مستقیم با مردم است؛ اقناع عمومی، پیششرط مدیریت مردمی کاری است که دولت باید همزمان با اجرای این طرح انجام دهد.
روزنامه جوان هم در یادداشتی با عنوان «تدبیر اقتصاد نان» آورده است: بیشترین انتفاع را از پرداخت یارانههای کور به کالاهای اساسی برخی از اشخاص غیر ذیحق بردهاند، خوشبختانه دولت سیزدهم در صدد اصلاح صحیح یارانهها برآمدهاست و در کنار تأمین آرد یارانهای نانواییهای سنتی نرخ آرد سایر مصارف را تغییر دادهاست.
روزنامه جام جم، ارگان مطبوعاتی صداوسیما هم ضمن حمایت از اقدام اقتصادی دولت نوشت: با آزاد شدن قیمت آرد و پرداخت مستقیم آن به مردم میتوان در حالت ایدهآل، انتظار دو پیامد را داشت: هم تولیدکنندگان صنعتی، مانند تولیدکنندگان ماکارونی و انواع نان صنعتی در فضای رقابتیتری فعالیت کنند و هم مصرفکنندههای نیازمند یارانه یارانه نان خود را مستقیم دریافت خواهند کرد.
ارسال نظر