سیدرضا تقوی رئیس فراکسیون روحانیت مجلس:

نمی‌توانیم یارانه حج بدهیم

وضعیت اقتصادی کشور اجازه پرداخت یارانه حج را نمی‌دهد کسانی که استطاعت دارند به حج بروند.

نمی‌توانیم یارانه حج بدهیم

نمی‌توانیم یارانه حج بدهیم

 

همشهری نوشت: معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت در گفت‌وگویی رادیویی خبر داده که امسال با توجه به اعلام آمادگی وزارت حج عربستان، درصدی از حجاج کشورهای اسلامی به سرزمین وحی اعزام می‌شوند و رعایت نکات بهداشتی نیز مستلزم افزایش برخی از هزینه‌ها خواهد بود.

 او حتی برای افزایش هزینه حج تمتع، مثالی از اسکان زائران که یکی از دلایل اصلی تفاوت هزینه کاروان‌های حجج تمتع است، آورده و اعلام داشته که اگر در شرایط عادی زائران در اتاق‌های چهار تا پنج نفره اسکان داشتند، اکنون در هر اتاق باید دو نفر حضور داشته باشند و همین امر موجب بالا رفتن برخی از هزینه‌ها خواهد شد.

افزایش هزینه‌هایی که در کنار افزایش احتمالی ۲۰۰ تا ۳۰۰ دلاری مالیات بر ارزش افزوده این سفر از سوی دولت نگرانی‌هایی در میان طیفی از زائران خانه خدا ایجاد کرده است.

سیدرضا تقوی، عضو کمیسیون فرهنگی در این رابطه توضیح داد:

 مردم باید خودشان هزینه سفر به حج را تامین کنند اگر ندارند واجب نیست که به حج بروند. یک زائر باید بتواند امکانات مکه رفتن را داشته باشد اگر نمی تواند لازم نیست خود را با گرفتن وام یا قرض به زحمت بیاندازد.

رئیس فراکسیون روحانیت مجلس در خصوص احتمال افزایش نرخ حج تمتع از سوی عربستان گفت: سطح قیمت‌ها در کل جهان افزایش یافته و اگر بخواهیم مانند گذشته زائران را به سفر حج ببریم باید یارانه بدهیم در حالیکه نه وضعیت اقتصادی کشور چنین اجازه‌ای می‌دهد نه سیاست دولت و مجلس این است.

لذا مردم باید خودشان هزینه سفر به حج را تامین کنند اگر ندارند واجب نیست که به حج بروند. یک زائر باید بتواند امکانات مکه رفتن را داشته باشد اگر نمی تواند لازم نیست خود را با گرفتن وام یا قرض به زحمت بیاندازد.

 

رئیس فراکسیون روحانیت مجلس ادامه داد: البته سازمان حج و زیارت باید رایزنی‌های لازم در این زمینه را انجام دهد تا قیمت ها را کاهش دهد که زائران بیشتری راهی سفر حج شوند. گرچه این موضوع را هم باید در نظر گرفت که قیمت هتل ها، کرایه‌ها، خوراک و .... در عربستان افزایش یافته است و گرانی ها طبیعی است.

 

تقوی در خصوص ورود کمیسیون فرهنگی به این موضوع گفت: کمیسیون فرهنگی مجلس ورودی به این قضیه ندارد و فقط می تواند به سازمان حج توصیه هایی داشته باشد تا جایی که این سازمان تلاش کند تا با دیپلماسی و رایزنی با مسئولان عربستان قیمت ها را پایین بیاورد.

 

 

وی با بیان اینکه اگر تعداد سهمیه ایران کم شد یا به علت گرانی ها تعداد زائران کاهش یافت. آیا باید غصه این را بخوریم که تعداد زائران در حج کم می‌شود؟

 گفت: سازمان حج و زیارت باید از طریق دیپلماسی و رایزنی اقدامات لازم را انجام دهد که مردم بیشتر بروند اما اگر انجام نشد و قیمت هم پایین نیامد یا پایین آمد اما همچنان عده ای از کسانی که ثبت نام کرده‌اند توان پرداخت هزینه‌ها را نداشتند نباید غصه بخورند که نمی‌توانند بروند. در قرآن نیز آمده کسانی که استطاعت دارند واجب است که به زیارت حج نائل شوند نه کسانی که فقیر هستند یا مشکلات مالی دارند.

کمیسیون فرهنگی نیز در خصوص توافقات لازم با عربستان برای کاهش قیمت ها توصیه‌های همیشگی خود را انجام می‌دهد اما چیزی که روشن است این است که بازار قیمت‌ها را تعیین می کند و توصیه های ما نیز قانون نیست.

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها