ترسناک ترین دانشگاه های جهان کجاست؟
۵ دانشگاه توسط نظام رتبهبندی تایمز به عنوان ترسناکترین دانشگاههای جهان شناخته شدند.
هر ساله فیلمها و کتابهای زیادی در زمینه دنیای ماوراءالبیعه تولید میشود که طرفداران بسیاری دارد. آیا اغلب شما بیشتر وقت خود را صرف میکنید تا دریابید قلمروهای ماورای طبیعی وجود دارند یا خیر؟ آیا شما به اندازه کافی شجاعت دارید که در یکی از این دورههای دانشگاهی در زمینه جادوگران، ارواح و فعالیتهای ماوراءالطبیعه ثبتنام کنید؟
اگر به هر یک از این سؤالات فوق پاسخ مثبت دادید، میتوانید به یکی از دانشگاه ادینبورگ، اسلو، اوپسالا، پنسیلوانیا و اکستر مراجعه کنید. این دانشگاهها توسط نظام ارزیابی تایمز به عنوان ترسناکترین دانشگاههای جهان شناخته شده اند. دانشجویان در این دورهها مطالبی در زمینه ریشه موجودات ماوراءطبیعی و ارتباط انسان با آنها، چگونگی تکامل ساختارهای ارواح و ... مطالعه میکنند.
رشته پاراپسیکولوژی (فراروانشناسی) در دانشگاه ادینبورگ
اگر دانشجویان به مطالعه در زمینه جادو و ماوراء الطبیعه علاقمند باشند میتوانند در زمینه پاراپسیکولوژی (فراروانشناسی) به ادامه تحصیل بپردازند. این رشته دانشگاه ادینبورگ در انگلستان علم فراروانشناسی را از جنبههای تاریخی، تجربیات خارج از بدن، خوابیدن، روان انسان و تواناییهای آن بررسی کرده است.
دانشگاه ادینبورگ در ۵۰ سال گذشته این دوره را ارائه میدهد، این دوره در بسیاری از دانشگاههای دیگر نیز ارائه میشود.
بررسی جادوگری و جادو در دانشگاه اسلو
این دوره دانشگاه اسلو در نروژ، به تاریخ فرهنگی جادوگری و جادوگری میپردازد و به طور خاص داستانهای شکارچیان جادوگران را در اروپا بررسی میکند. در این دوره چگونگی تغییر مفاهیم سحر و جادو، غولها در گذشت زمان و کتابچه راهنمای جراحی مورد بررسی قرار میگیرد. دانشجویان میتوانند در این دوره با مبانی اکتشافگرایی نیز آشنا شوند.
بررسی رسوم اجدادی و ماوراءالطبیعه در دانشگاه پنسیلوانیا
مردم همیشه به دنیای ماورای طبیعی اعتقاد داشتهاند، دانشجویان در دانشگاه پنسیلوانیا ایالت متحده در زمینه چگونگی تکامل نگرش و عقاید ماوراءالطبیعی مطالعه میکنند و ایدههای سنتی را به مفاهیم امروزی فرا میگیرند. این دوره جنبههای مختلفی از جمله عقاید متقابل فرهنگی در علوم ماوراء الطبیعه و بشقاب پرندهها، خونآشامها و ... را در بر میگیرد.
بررسی واژه شیطان در دانشگاه اوپسالا
دانشگاه اوپسالا در یک دوره تابستانی واژه «شیطان» در فرهنگهای مختلف را از قرن ۴ قبل میلاد تا قرن هفتم میلادی بررسی کرده است. در این دوره دیدگاه جامعه در زمینه شیطان و ویژگیهای آن مورد بررسی قرار میگیرد. در حال حاضر این دوره در دانشگاه اوپسالا برگزار نمیشود.
ماجرای ارواح و جادوگران ماورای طبیعی رنسانس در دانشگاه اکستر
این دوره برای دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه اکستر انگلستان در دسترس است و ارواح و جادوگران در ادبیات جهان را به تصویر میکشد. این موضوع به طور ویژه بر تصویرگریهای مذهبی از این موجودات و جایگاه آن در ادبیات متمرکز شده است. آثار نویسندگانی مانند مارلو، شکسپیر و میلتون در این دوره مورد مطالعه قرار میگیرد.
پاسخ دکتر محمدرضا توکلی صابری
ابتدا بگویم که دانشگاهها و مراکز تحقیقاتى اروپایى بر روى هر پدیدهاى تحقیق و پژوهش مى کنند. هر چیزى ارزش تحقیق دارد. فهرستى از دانشگاههایى که دادید. شامل رشته هایى بود که بر روى مسایل فراطبیعى، پاراپسیکولوژى و جادوگرى، ارواح و شیطان از نظر تاریخى، ادبى، و فرهنگى مطالعه مى کنند. اروپا در قرون وسطى دوره وحشتناکى را گذراند و هزاران نفر به اتهام جادوگرى و ارتباط با شیطان در آتش سوختند. در چند دهه بعد از جنگ دوم جهانى در دوران جنگ سرد پاراپسیکولوژى مورد بررسى قرار گرفت، چون روسها داشتند روى آن تحقیق مى کردند. بعد معلوم شد که واقعیتى ندارد.
بنابراین از نظر تاریخى و ادبى براى آنها خیلى اهمیت دارد که روى آن تحقیق کنند، مثلا اینکه شاعرانى مانند میلتون و شکسپیر یا وردزورد نظرشان به ارواح و شیاطین و جادوگرى چه بوده و در این مورد چه فکر مى کردند. یا آیا پارا پسیکولوژى واقعیت دارد؟ به چه دلیل پاراپسیکولوژى واقعیت علمى ندارد؟
یا مفهوم شیطان در طى تاریخ در ادبیات مختلف به چه نحوى بوده است. یا جادوگران در اروپا چکار مى کردند، از چه وسایل و اورادى استفاده مى کردند که البته همه این پژوهش ها منطقى است. این دورهها مانند دورههاى دیگر این دانشگاهها بر پایه خردگرایى و تببین موضوع است. بر پایه اعتقادى و یا ترویج واقعیت این موضوعات نیست.
درست مانند اینکه در دانشگاهى در ایران در مورد دودکردن اسفند براى رفع چشم زخم در طى تاریخ بررسى کرده و نظر متفکران و شعرا را جستجو کنند. یا بر روى جن و غول و دیو و پرى در ادبیات داستانى و اشعار جستجو کنند و سیر تغییر مفهوم و دیدگاههاى آنها را در طى تاریخ بنمایانند.
ارسال نظر