جرایم رانندگی را با اپلیکیشن‌ها پرداخت نکنید

رئیس پلیس راهور کشور گفت: توصیه می کنیم از طریق اپلیکیشن هایی مثل "قبضی نو" جرایم را پرداخت نکنند چراکه مورد تایید ما نیستند توصیه ما برای پرداخت جرایم بانک‌های کشور، راهور ۱۲۰ و خودپردازهاست.

جرایم رانندگی را با اپلیکیشن‌ها پرداخت نکنید

سردار کمال هادیانفر رئیس پلیس راهور کشور در نشست خبری خود، اظهار کرد: چند ماموریت را براساس قانون در دستور کار داریم که یکی از آن مدیریت ترافیک است و مدیریت آن با ۳۸ میلیون وسیله نقلیه و ۴۴ میلیون دارنده گواهینامه بر عهده پلیس راهور است.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۸۵ میلیون جمعیت کشور کاربر حوزه ترافیک هستند، گفت: پوشش هایی که در محورهای جاده ای و شهری توسط پلیس راهور انجام می شود، ۳۴ درصد حوادث جاده ای داریم که ۷۳ درصد جانباختگان در جاده‌هاست.

سردار هادیانفر بیان کرد: ۷ هزار واحد گشت و دوربین هایی که در سطح جاده و شهر داریم، در کشور پهناور ایران تعداد دوربین های فعلی کفایت نمی کند پس ضرورت توسعه دوربین ها امر مهمی است.

رئیس پلیس راهور کشور تصریح کرد: سهم دستگاه ها را همواره تاکید می کنیم امیدوارم دستگاه هایی که مسئولیت در حوزه ترافیک دارند به وظایف خود توجه داشتند، ۳۳ دستگاه به طور مستقیم و غیر مستقیم در حوزه ایمنی و کاهش ترافیک نقش اصلی دارند، ۳۳ درصد وزارت راه، ۱۵ درصد پلیس، ۱۵ درصد وزارت صمت، ۱۲ درصد صدا و سیما، ۱۱ درصد وزارت بهداشت و ۱۰ درصد وزارت کشور مسئولیت دارند.

وی با اشاره به اینکه ۱۵ هزار و ۳۹۶ نفر در جاده ها و شهر ها جان خود را در تصادفات از دست دادند، افزود: ۳۷ میلیون وسیله نقلیه داریم و ۱۲ میلیون موتورسیکلت هستند، ۳۲ درصد وسایل نقلیه در کشور فرسوده بوده و باعث تصادفات می شوند، ۸۵ درصد موتورسیکلت های ما نیز فرسوده هستند، روند اسقاط نامطلوب است و این روند را قبول نداریم.

سردار هادیانفر ادامه داد: امروز بیش از ۵.۴ میلیارد تردد در جاده های کشور داشتیم و نسبت به سال ۹۹، ۱۲ درصد افزایش داشته است.

رئیس پلیس راهور کشور گفت: سرعت غیرمجاز ۳۵ درصد افزایش داشته، سبقت غیرمجاز ۱۴ درصد کاهش داشته است، عدم رعایت فاصله طولی یکی از مشکلاتی است که ما داریم چراکه باعث افزایش تصادفات زنجیره ای شده و ۲۱ درصد افزایش داشته است. ۱۱ هزار و ۷۷۴ فوتی در سال ۹۹ داشتیم که در سال ۱۴۰۰ به ۱۳ هزار و ۱۵۴ نفر افزایش پیدا کرده است و هزار و ۳۸۰ نفر تفاوت آن‌هاست و این روند خوبی نیست، البته فوتی ها در سال ۱۴۰۰، نسبت به سال ۹۸ بدون کرونا ۴ درصد کاهش دارد اما به دلیل اینکه تردد در سال ۹۹ کاهش داشته فوتی ها نیز کمتر است.

وی با بیان اینکه بیشترین تصادفات مربوط به سواری‌ها و موتورسیکلت سوارها است، افزود: سالانه ۳۰۱ هزار نفر در تصادفات مجروح، معلول و مصدوم شده است این روند خوبی نیست و در سال ۱۴۰۰، به ۲۴۸ هزار نفر رسیده است.

سردار هادیانفر گفت: بیش از ۳۸ درصد تصادفات به دلیل عدم توجه راننده به جلو و عدم رعایت فاصله طولی است، یعنی بیشتر رانندگان با تلفن همراه کار کرده و یا توجهی به جلو ندارند، ۱۹.۵ درصد عدم رعایت حق تقدم، ۱.۵ درصد مربوط به عدم کنترل خودروست.

رئیس پلیس راهور کشور بیان کرد: ۳۲ درصد جانباختگان تصادفات، سرنشینان هستند که عمدتا به دلیل نبستن کمربند ایمنی است.

وی تصریح کرد: ۵۱ درصد جانباختگان ناشی از تصادفات در صحنه فوت می کنند، ۶ درصد حین انتقال و ۴۳ درصد در مراکز درمانی جان خود را از دست می دهند و قالبا به دلیل ضربه مغزی و خونریزی داخلی است.

سردار هادیانفر گفت: ۲۷ درصد تصادفات در بحث واژگونی است که قالبا در ۸۵ درصد آن جاده ها، ۱۵ درصد در شهرها و ۶۰ درصد آن در ۳۰ کیلومتری شهرها رخ می دهد.

رئیس پلیس راهور کشور با اشاره به اینکه بیشترین افزایش جانباختگان در شهریور و مهرماه داشتیم، ادامه داد: هزار و ۵۰۲ نفر یعنی ۱۷ درصد از کسانی که در جاده ها و شهرها براثر تصادف جان خود را از دست دادند، در ۳ هزار و ۷۰۰ نقطه حادثه خیز جان باختند.

وی افزود: افزایش ترددها، رشد وسایل نقلیه، فرسودگی وسایل نقلیه و ... عامل تصادفات است و ضعف آموزش نیز در این زمینه نقش دارد، تولید خودروها با کیفیت مناسب باید توجه شود، عوامل موثر در شدت تصادفات به دلیل ایمنی پایین خودرو است.

سردار هادیانفر بیان کرد: ۸۰ درصد راه های اصلی و فرعی دو طرفه است و کشته ها در این راه ها رخ می دهد در مسیر آبادان_خرمشهر که مدتی پیش تصادف داشتیم به دلیل نبود جدا شونده در جاده بود و تصادف شدیدی رخ داد پس باید مسیر جاده ها جدا شوند.

رئیس پلیس راهور کشور تصریح کرد: در تخلفات رانندگی ۸ درصد افزایش داشتیم در ۲۰ تصادف حادثه ساز، ۱۰ درصد افزایش داشتیم بیشتر برخوردها در مسیر برون شهری بوده است، افزایش برخورد نیز توسط پلیس صورت گرفته است.

وی درباره دیون دولت، گفت: در سال ۹۹، ۷۱ درصد جرایم وصول شده و در سال ۱۴۰۰، ۷۸ درصد آن وصول شده و ۷ درصد بیشتر از سال ۹۹، وصولی داشتیم.

سردار هادیانفر افزود: هیچ یک از این جرائم به پلیس داده نمی شود و سهمی پلیس ندارد، تمامی آن به خزانه دولت واریز می شود.

رئیس پلیس راهور کشور بیان کرد: یک میلیون و ۳۷۰ هزار خودرو داریم که جرایم بالای یک میلیون دارند و ۳ بار به آنها پیامک پرداخت داده شده است زودتر جرایم را پرداخت کنند در صورت عدم پرداخت جریمه خودرو توقیف خواهند شد.

وی اضافه کرد: برای کسانی که دارای خودرو و موتورسیکلت هستند و تخلف می کنند، دو مرحله پیامک داده می شود، پیامک اول این است که تخلفی از شما رویت شده و درحال بررسی است و شناسه پرداخت ندارد اگر تخلف تایید شود پیامک دوم ارسال می شود که شناسه پرداخت دارد.

سردار هادیانفر گفت: توصیه می کنیم از طریق اپلیکیشن هایی مثل "قبضی نو" جرایم را پرداخت نکنند چراکه مورد تایید ما نیستند توصیه ما برای پرداخت جرایم بانک‌های کشور، راهور ۱۲۰ و خودپردازهاست.

رئیس پلیس راهور کشور با بیان اینکه امسال ۷۱۲ هزار خودرو شماره گذاری شده است، افزود: ۵.۳ افزایش نسبت به سال گذشته داشته است، ۳ میلیون و ۱۸۴ هزار دستگاه نقل و انتقال شده و ۱۰ درصد افزایش نسبت به سال ۹۹ دارد، ۱۹ هزار دستگاه اسقاط شده البته این اسقاط نامطلوب است.

وی تصریح کرد: یک میلیون و ۴۲۰ هزار گواهینامه داشتیم که ۲۴ درصد نسبت به سال ۹۹ افزایش داشته و پلیس راهور ۴۸ میلیون و ۲۸ هزار و ۲۹۱ خدمت به مردم ارائه داده است.

سردار هادیانفر گفت: کارت جدید خودرو با بارکد ۳ بعدی به زودی صادر می کنیم کارت های خودرو قبلی قدیمی شده بود.

رئیس پلیس راهور کشور افزود: در برگ سبز خودرو کلمه " رسمی" را درج کردیم و هیچ الزامی برای ثبت در دفترخانه نیست و برگ سبز سند رسمی است.

وی در واکنش به صحبت های خودروسازان برای ایمنی خودرو، گفت: خودروسازان فکر می کنم شوخی می کنند که می گویند با زاویه مناسب تصادف کنند! این چه حرفی است که می گویید، آقای سازمان استاندارد چند بار در خط رفتی و تست تصادف را شاهد بودی؟ چرا فرافکنی می‌کنید؟ اگر بخواهیم کروکی ۱۱ ساله را تحلیل کنیم و بگوییم چند کیسه هوا باز شده که خیلی به ضرر خودروسازها خواهد شد. در تصادفات غالباً با یک آهن‌پاره مواجهیم و تأکید ما بر ایمنی خودرو است از خودروسازان می‌خواهیم که خودروی ایمن تولید کنند و دست مردم دهند. چرا در بهبهان باید سه پراید و یک سمند آتش بگیرد؟ این خودروها تی‌.ان‌‌.تی نداشتند که منفجر شوند.

سردار هادیانفر درباره سکوت پلیس نسبت به کیفیت پایین خودروها در سال‌های گذشته، بیان کرد: ما هیچ درخواست خودرویی نداشتیم که حالا خودرو را به ما ندادند بخواهیم انتقاد کنیم.

رئیس پلیس راهور کشور در پاسخ به سوال خبرنگار برنا، مبنی بر اینکه درباره صدور مجوز تردد از خط ویژه برای یکی از مدیران خودروساز توضیح دهید و اینکه دستورالعمل صدور مجوز تردد از خط ویژه چیست، گفت: دستورالعمل تردد از خط ویژه را فرمانده ناجا ابلاغ کردند و مخصوص سران و افراد خاص است و برای هیچ یک از مدیران عامل خودروسازان مجوز تردد صادر نشده است و در قدیم فکر می‌کنم برای مدیرعامل سایپا صادر شده بود که آن را هم مطمئن نیستم و باید بررسی کنم.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار برنا مبنی بر سهم کامیون اسکانیا در تصادفات، خاطرنشان کرد: درباره برند اسکانیا فعلا تحلیلی ندارم، حتما سهم آن‌ها را نسبت به نقشی در تصادفات دارند بررسی بعد از آن آمار دقیقی را اعلام می‌کنیم.

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها