آیا واقعا نمک چاق کننده است؟
مولکولهای سدیم موجب میشوند که آب دور سلولهای چربی ذخیره در بدن را احاطه کرده و از این طریق آنها را مستحکمتر و البته متورمتر میکنند.
مولکولهای سدیم موجب میشوند که آب دور سلولهای چربی ذخیره در بدن را احاطه کرده و از این طریق آنها را مستحکمتر و البته متورمتر میکنند. این انباشتگی آب حالت بادکردگی به بدن داده و به سایز کلی بدن اضافه میکند. بیشتر موادغذایی کنسرو شده و غذاهای نمک دار حاوی نمک یا سدیم هستند. درکنار اینها، موادغذایی دیگری که نمک فراوان دارند عبارتند از: پنیر، گوشت، آرد ذرت، نخود، سسها، چاشنیها، ترشیجات، صدف.
فقط غذاهای قنددار و چربیدار نیستند که قطر دور شکمتان را اضافه میکنند. نمک هم یک متهم اصلی است. درنتیجه، دفعه بعدی که خواستید ظرف نمکدان را برداشته و روی غذایتان نمک اضافی بپاشید یادتان باشد که این دانههای سفیدرنگ تا چه حد موجب چاق شدنتان میشود.
مضرات مصرف بیش از حد نمک:
- کلسیم را از استخوان ها می گیرد و باعث دفع آن از ادرار می شود. به همین دلیل باعث نازک شدن استخوان می شود. در نتیجه با افزایش سن، استخوان ها به راحتی می شکنند. هم اکنون توصیه می شود برای کاهش خطر پوکی استخوان، مصرف نمک بایستی کاهش یابد.
- مصرف نمک زیاد، شرایط آسم را تشدید می کند، یعنی اگر مستعد ابتلا به آسم هستید، بطور غیرمستقیم، بیماری شما را وخیم تر می کند. بعضی تحقیقات دقیق و کنترل شده، نشان داده که کاهش مصرف نمک، همراه با سایر عوامل درمانی آسم، در بهبود این بیماری مؤثر و مفید است.
- بررسی ها نشان داده، مصرف زیاد نمک در شرایط غیرطبیعی، اثرات مضری بر کلیه ها دارد./برنا
ارسال نظر