ابتلا دانش آموزان به کرونا چه علائمی دارد؟
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا گفت: ممکن است دانش آموزان با یک علائم آبریزش بینی، سرفه، تب، بدن درد، کوفتگی عضلانی، کمرددرد، سردرد، اسهال و استفراغ، عدم تحمل خوراکی و... علائم ابتلا به کرونا را نشان دهند.
احمد طباطبایی، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا گفت: زمانی که اعلام شد مقداری از محدودیت ها قرار است برداشته شود، بسیاری مردم دیگر به توصیه های بهداشتی رعایت نکردند و شاهد رفت و آمد ها، مهمونی ها، عروسی ها، عزاداری ها و... شدیم.
وی با بیان اینکه بیماری کرونا یک عفونت ویروسی است و عفونت ویروسی ممکن است هر کدام از عضو های بدن به خصوص دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی را درگیر کند، افزود: ممکن است دانش آموزان با یک علائم آبریزش بینی، سرفه، تب، بدن درد، کوفتگی عضلانی، کمرددرد، سردرد، اسهال و استفراغ، عدم تحمل خوراکی و... علائم ابتلا به کرونا را نشان دهند.
طباطبایی ادامه داد: مجموعه ی این علائم تقریبا کمتر در کودکان دیده می شود اما این افراد به طیف های مختلف ممکن است ترکیبی از این علائم را داشته باشند.
این عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا تصریح کرد: در شرایطی هستیم که هر فردی با این علائم به ما مراجعه می کند، شکی به عفونت کرونایی باید داشته باشیم. کودکان به طور معمول از کاهش بویایی و چشایی رنج نمی برند اما شاید اگر این دو علائم بود می توانستیم سریع تر تشخیص بیماری داد.
طباطبایی گفت: علائمی چون تب، گرفتگی چشم، خارش چشم، سوزش گلو، دردگلو، احساس خارش گلو و.. علائم کرونا می توانند باشد اما باید مجموعه ای علائم باشد و موارد تک علامتی معمولا کمتر به بیماری کرونا مبتلا هستند.
وی با اشاره به اینکه معمولا کودکان مبتلا به کرونا گوارش و دستگاه تنفسیشان بیشتر درگیر می شود، گفت: اما حتی در مواردی ممکن است پوست، کلیه، کبد، مغز، مفاصل و... نیز درگیر شود اما چنین مواردی فرم های نادری از بیماری هستند.
این عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا گفت: سابقه تماس با فرد مبتلا یکی از سرنخ های تشخیصی کودکان به کرونا است اما گاهی نمی توان سرنخ تشخیصی را پیدا کرد و بایستی پرسش و جو کامل شود.
وی با بیان اینکه رفت و آمد های غیر ضروری و مشکوک می تواند زمینه ساز بیماری باشد، افزود: طول کشیدن علائم بیماری می تواند هشدار دهنده باشد چرا که عفونت های ویروسی 3 تا 4 روزه خوب می شوند اما بیماری کرونا روند طولانی تری دارد و یک مقداری علائم در مجموع شدیدتر است.
طباطبایی گفت: ما در فصلی هستیم که آلرژی های تنفسی ممکن است ظاهر شود همچنین آلودگی هوا در شهر های صنعتی می تواند به این موضوع دامن بزند و شاهد هستیم گاهی کودکان در قالب سرفه کردن، آبریزش چشم و بینی، عطسه های مکرر به ما مراجعه می کنند. در چنین شرایطی تشخیص اینکه مشکل فرد آلرژی است یا کرونا، سخت است.
عضو کمیته علمی ستاد کرونا ادامه داد: مردم باید از رفتار های پر خطر پرهیز کنند و بهداشت فردی را رعایت کنند.
وی با اشاره به اینکه توصیه می شود اگر بزرگسالان واکسینه نشدند، زودتر این کار را انجام دهند و یا در صورت واکسینه شدن برای تکرار واکسن اقدام کنند، تصریح کرد: افراد بالای 60 سال لازم است دوز سوم را تزریق کنند و این امر حتما باید صورت گیرد.
طباطبایی تأکید کرد: متاسفانه جوی در فضای مجازی در حال شکل گیری است که عنوان می کنند چه واکسن بزنید چه واکسن نزنید به کرونا مبتلا می شوید، پس واکسن زدند خیلی واجب نیست.
وی در این باره گفت: به طور قطع می توان گفت آن چیزی که ثابت شده است این است که واکسن می تواند از فرم شدید بیماری و مرگ و میر جلوگیری کند بنابراین لازم است به واکسیناسیون مجدد روی بیاورند.
این عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا هشدار داد: تاکنون درصد کمی از گروه سنی بالای 60 سال دوز سوم واکسن خود را دریافت کردند و احتمالا با این جوی که ایجاد شده است احتمال می رود در صورت فراخوان گروه سنی پایین تر برای واکسیناسیون، این افراد هم از واکسیناسیون خودداری کنند که در این صورت ما در مواجه با موج های ششم و هفتم قرار می گیریم.
طباطبایی درباره نگرانی ها برای ویروس اومیکرون ادامه داد: ادعا بر این است که این جهش از ویروس دارای بیماری زایی خفیف تر است اما در هر صورت ممکن است بیماری برای افراد واهمه ایجاد کند. برای پزشکان و کادر درمان مسجل است که این بیماری در افرادی که واکسینه هستند خفیف تر خواهد بود.
وی ادامه داد: این نوع از ویروس در آفریقای جنوبی در کسانی دیده شده است که کمتر واکسینه شدند البته باید توجه داشت که نمی شود همه کشور های دنیا اومیکرون را داشته باشد و این نوع از ویروس در ایران پیدا نشود.
این عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا افزود: در اکثر کشور های غربی، آسیایی و ... این جهش ویروس مشاهده شده است. در پیک دلتا نیز همین اتفاق تکرار شد چرا که با شیوع آن در کشور از طریق مبادی مرزی این جهش از ویروس به ایران هم آمد.
طباطبایی گفت: اگر می خواهیم جلوی ویروس اومیکرون گرفته شود، باید در مبادی ورودی و خروجی مرز ها موارد بهداشتی و کنترل ها رعایت شود و اجازه ندهند مسافران مشکوک وارد کشور شوند.
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا درباره واکسن گریز بودن جهش اومیکرون افزود: به این ادعا نمی توان به طور قطعی پایبند بود البته از طرفی عنوان می شود بسیاری از واکسن ها امکان ایجاد بیماری را دارند در این زمینه باید منتظر زمان بود تا این مسئله روشن شود، هر چندکه انتظار خوبی نیست.
وی گفت: واکسن هایی که تاکنون تولید شده است بیشتر واکسن هایی است که سویه های قبلی بیماری کرونا را پوشش می دادند و اینکه آیا واکسن های قبلی می تواند درباره اومیکرون مناسب باشد یا خیر؛ باید زمان به این سوال پاسخ دهد./برنا
ارسال نظر