مخالفان حجاب اجباری در شهرهای مذهبی بیشتر است!
مهدی نصیری، سردبیر اسبق روزنامه کیهان، گفت: نسبت مخالفان به موافقان حجاب اجباری در شهرهای مذهبی یا بیشتر است یا مساوی است. ۷۰ درصد مردم جامعه حجاب شرعی را رعایت نمیکنند.
امر به معروف منکر ساز جامعه را دو قطبی کرده است
مهدی نصیری سردبیر اسبق کیهان و کارشناس مسائل اجتماعی ادامه داد: این الزام-حجاب اجباری- منجر به ایجاد یک دوقطبی در جامعه شده.... نفس این مواجهه یک منکر بزرگ است.
تناقض سخنان مهدی نصیری درباره حجاب اجباری با یافتههای پیمایش وزارت ارشاد
پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با انتشار آماری از پیمایش وزارت ارشاد درباره حجاب، به مناظره جنجالی شبکه چهار درباره حجاب و سخنان یکی از مهمانان برنامه واکنش نشان داد.
در پیمایش ارزشها و نگرشهای ایرانیان (پژوهش سال ۱۳۹۴ در سطح شهری و روستایی) سوال شده است «تا چه اندازه با این جمله که «همه خانمها باید حجاب داشته باشند حتی اگر به آن اعتقاد نداشته باشند» موافق یا مخالف هستید؟» بر اساس نتایج به دست آمده از این پیمایش، ۵۳.۱ درصد موافق این گزینه بوده و تنها ۲۲.۲ درصد با آن مخالفت کردهاند. ۲۴.۸ درصد هم گزینه نه موافق نه مخالف را انتخاب کردهاند. لذا برداشت و اظهار نظر آقای نصیری با یافتههای این پژوهش کاملا ناهمخوان است.
در دو استان نامبرده آقای نصیری (قم و خراسان جنوبی)، درصد موافقان با این گویه از مخالفان بیشتر است. لذا در هر دو مورد اعلامی آقای نصیری، یافتههای مستخرج از این طرح با اظهارات ایشان در تضاد است. پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن استقبال از تحلیل علمی دادههای برآمده از پیمایشهای ملی پژوهشگاه، انتظار دارد تحلیل و استفاده از این دادهها همراه با رعایت اصول علمی باشد.
آمار مهدی نصیری از کجاست؟ آیا نصیری آمار موسسه هلندی را به نام وزارت ارشاد جا زد؟!
فارس نیز نوشت: پس از اینکه مهدی نصیری در برنامه زاویه شبکه چهار سیما، آمار عجیب و ناباورانه ۷۰ درصد مخالف الزام به حجاب را منتسب به یک پیمایش داخلی کرد، پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در خبری که بر روی سایت خود منتشر ساخت نوشت:" آقای مهدی نصیری، مدیر مسئول سابق روزنامه کیهان در برنامه تلویزیونی شبکه چهار به یافتهای از نتایج موج سوم پیمایش ملی ارزشها و نگرشهای ایرانیان اشاره کرده است که در تعارض جدی با یافتههای واقعی این پیمایش است."
اما از دیگر سو عمار ملکی مدیر موسسه هلندی گمان (گروه مطالعات افکارسنجی ایرانیان) در پستی که در کانال تلگرامی خود منتشر ساخت، خبر از همسانی آمار اعلامی مهدی نصیری با آمار منتشره این موسسه داد.
آیا واقعا نصیری در دام آمارسازی موسسه ای افتاده که نه دسترسی روشنی به مصاحبه شوندگان داشته، نه نمونه گیری دقیق و نه عدم سوگیری در تحلیل هایش دیده می شود!
آمار ادعایی نصیری درباره حجاب تکذیب شد/ استناد به یک نظرسنجی بی نام و نشان
وزارت ارشاد هم اعلام کرد که ادعای نصیری با نظرسنجی پژوهشگاه خود ناهمخوان است.
اما آمارهایی که نصیری از آن استفاده کرد مربوط به یک مرکز افکارسنجی به نام «گمان» است. این مرکز بودجه خود را با یک واسطه از کنگره آمریکا و سازمان سیا میگیرد.
بر اساس نظرسنجی این مجموعه در سال۹۶، ۳۵ درصد رای دهندگان به رئیسی و ۹۶ درصد رای دهندگان به روحانی مخالف جمهوری اسلامی بودند!
این نتایج عجیب و غریب حاصل یکی از غیرعلمیترین روشهای آماری یعنی روش «گلوله برفی» است که گمان بر اساس آن نظرسنجی میکند.
در این روش، جامعه آماری فقط شامل یک طیف کم نوسان فکری میشود. در نهایت گمان این نتایج را به عنوان نظر مردم ایران جا میزند.
ارسال نظر