لزوم برنامه ریزی برای پیشگیری از وقوع آتش سوزی در عرصه های ملی

هر ساله با فرارسیدن فصل گرما، خطر وقوع آتش سوزی تهدیدی است که عرصه های ملی با آن مواجه هستند براین اساس باید از هم اکنون برنامه ریزی های مناسبی در جهت کنترل و کاهش این حوادث صورت بگیرد.

لزوم برنامه ریزی برای پیشگیری از وقوع آتش سوزی در عرصه های ملی

به گزارش خبرنگار مستقل آنلاین، امسال با توجه به بارندگی‌های خوب و افزایش پوشش عرصه‌های جنگلی خطر وقوع آتش سوزی در عرصه‌های ملی بیشتر می‌شود.

در شهرستان سلسله نیز امسال با توجه به بارندگی‌های مناسب و افزایش پوشش گیاهی خطر آتش سوزی در عرصه‌های جنگلی دور از انتظار نیست، بنابراین نیاز است که از هم اکنون برای پیشگیری از وقوع یا کنترل آن باید برنامه ریزی مناسبی از سوی دستگاه‌های متولی صورت بگیرد.

پیشگیری از وقوع آتش سوزی نیاز به برنامه ریزی منسجم دارد

معاون عمرانی فرمانداری سلسله با بیان اینکه حفظ منابع طبیعی و ملی در دنیا و کشور همواره از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار است، اظهار داشت: جمعیت شهرها رو به افزایش است و گاهاً برای تأمین مسکن، معاش و موادغذایی موردنیاز خود به منابع طبیعی دست درازی می‌کنند و سبب تخریب آن می‌گردند.

خدیجه بهزادیان با تاکید بر اینکه منابع طبیعی ثروت عمومی محسوب می‌شوند، افزود: لرستان ۷.۱ دهم جنگل‌های کشور را به خود اختصاص داده که گونه غالب آن بلوط است و بر اساس برآورد کارشناسان هر اصله درخت بلوط ۲۰۰ هزار دلار ارزش گذاری می‌شود.

وی با بیان اینکه جنگل‌ها برای منابع طبیعی و زندگی بشر حیاتی هستند، بیان کرد: برخی از آتش سوزها علل غیرعمدی دارند که در این زمینه نیازمند آموزش و فرهنگ سازی هستیم اما در زمینه آتش سوزی‌های عمدی که گاهاً ممکن است بر اثر اختلافات محلی، تبدیل جنگل به اراضی کشاورزی یا تولید زغال بلوط روی دهد نیازمند برخورد جدی و ورود منابع طبیعی هستیم.

معاون فرماندار با اشاره به افزایش پوشش گیاهی عرصه‌های ملی و ضرورت پیشگیری از وقوع آتش سوزی در این عرصه‌ها اضافه کرد: پیشگیری از وقوع این امر نیاز به برنامه ریزی منسجم منابع طبیعی و دستگاه‌های مرتبط دارد.

وی با تاکید بر ضرورت تشکیل بانک اطلاعاتی نقاط بحرانی و حساس شهرستان، ادامه داد: باید منابع طبیعی آتش برها را در مسیر جاده‌ها، مناطق جنگلی و مرتعی به صورت شطرنجی و چند خیشه ای ایجاد نماید.

بهزادیان با تاکید بر برگزاری منظم و مکرر با جهاد کشاورزی، کشاورزان، شورا و دهیاران درخصوص آتش نزدن کاه و کلش باقی مانده مزارع گفت: منابع طبیعی جهت نظارت بیشتر در بکارگیری دیده‌بان‌ها باید از معتمدین محلی و صاحب نفوذ استفاده نماید که ترجیحاً مجهز به موتورسیکلت باشند.

وقوع آتش سوزی در عرصه‌های ملی دور از انتظار نیست

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری سلسله نیز گفت: پارسال ۹۰ درصد کاهش وقوع آتش سوزی در عرصه‌های ملی شهرستان سلسله را داشتیم.

فرهاد نظرپوری با اشاره به بارندگی‌های خوب امسال و ثبت ۵۰۰ میلیمتر بارندگی برای شهرستان سلسله، اظهار داشت: این حجم از بارندگی‌ها منجر به رویش فراوان گیاهان نباتی در در عرصه‌های جنگلی و مرتعی شهرستان شده به گونه‌ای که ارتفاع گیاهان در برخی مناطق به بیش از یک متر هم می‌رسد و وقوع آتش سوزی در عرصه‌های ملی شهرستان دور از انتظار نیست.

وی با اشاره به مناطق بحرانی شهرستان، بیان کرد: کهمان، کاکارضا، قلایی، بسطام، پرسک و جوانمرد جزو مناطق بحرانی شهرستان هستند که پیشگیری از وقوع آتش سوزی در این مناطق همت جمعی را می‌طلبد.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری سلسله با اشاره به ماده ۴۷ قانون اساسی بیان کرد: در این قانون صراحتاً اعلام شده کلیه نیروهای لشگری و کشوری با تمامی امکانات موجود خود باید به کمک منابع طبیعی و آبخیزداری برای اطفای حریق و مدیریت آن بیایند.

وی با اشاره به انجام ۲۰۰ ساعت عملیات احداث آتش بر در مناطق بحرانی و حساس شهرستان، اضافه کرد: تهیه تابلوها، بروشورها و تراکت و توزیع در میان گردشگران و استفاده از پتانسیل نیروهای جوان و بومی در مناطق بحرانی و حساس از جمله کارهای صورت گرفته در راستای پیشگیری از وقوع حریق در عرصه‌های ملی شهرستان بوده است.

نظرپوری با اشاره به داشتن ۶ دستگاه فلکسی بک، یک دستگاه روت فایر و یک دستگاه دمنده برای استفاده در هنگام وقوع آتش سوزی‌ها، ادامه داد: وقوع آتش سوزی ضربه سنگینی به منابع طبیعی وارد می‌کند و به دنبال آن جنگل‌هایی که ارزش زیست محیطی دارد از بین می‌روند بنابراین لازم است که تمامی دستگاه‌های اجرایی در این خصوص پای کار باشند و در این راستا شماره تماس مردمی ۱۵۰۴ آماده دریافت گزارش‌های مردمی در مورد وقوع هرگونه آتش سوزی در عرصه‌های ملی شهرستان است.

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها