در گفتگو با یک رفتار شناس مطرح شد
افزایش خشونت علیه زنان در سایه نبود قانون
خشونت علیه زنان تنها به کتک زدن، تنبیه یا محرومیت عاطفی خلاصه نمی شود.
یک جامعه شناس درباره افزایش خشونت علیه زنان در کشور گفت: خشونت به عنوان یکی از واکنشهای ناخوشایند رفتاری به طور تقریبی قربانیان خود را از بین تمام اقشار به ویژه زنان و کودکان انتخاب میکند هر چند در این میان مردان نیز قربانی خشونت می شوند.
مجید ابهری در گفتوگو با خبرنگار ما و با اشاره به مطلب فوق اظهار داشت: خشونت علیه زنان تنها به کتک زدن، تنبیه یا محرومیت عاطفی خلاصه نمی شود بلکه محرومیت های مالی، کم توجهی نیز میتواند در زمره نوعی از خشونت قرار بگیرد البته به این نوع خشونت، خشونت پنهان اطلاق داده میشود.
وی در ادامه افزود: متاسفانه علیرغم اینکه ایران جزو یکی از امضا کنندگان اصلی کنوانسیون حمایت حقوق آزار دیدگان و آسیب دیدگان از خشونت می باشد اما هنوز قوانین جامع و بازدارنده ای در این زمینه تهیه و تدوین نشده است قوانینی که بتواند از حقوق قربانیان به طور کلی و حقوق زنان و کودکان به طور اخص دفاع کرده و حق آنها را بازگرداند.
تاثیر مخفی کردن خشونت در افزایش آن
ابهری درباره وضعیت خشونت علیه زنان و توجه به آن در کشور گفت: متاسفانه در بسیاری از اوقات مشاهده می شود که قربانیان خشونت در قالب آسیب دیدگان اسیدپاشی، آتش سوزی و یا حتی ضرب و شتم های بسیار آزار دهنده در جامعه مشاهده می شوند اما این در حالی است که بسیاری از زنان تنها به خاطر مسائل فرهنگی و یا مخفی کردن آزارهای جسمی و روحی خود از مراجعه به مراجع قضایی خودداری می کند چرا که در سایه وجود باورهای غلط بسیاری از زنان ترس به خطر افتادن آبرو و یا موقعیت اجتماعی خود و خانواده خود را دارند.
این رفتارشناس در رابطه با شناسایی خشونت علیه زنان گفت: به طور حتم این نیاز وجود دارد که خشونت علیه زنان شناسایی شود چرا که از این طریق به راحتی می توان به وضعیت زنانی که مورد خشونت قرار گرفته اند رسیدگی و توجه شود چرا که باید به خاطر داشت استفاده از خدمات مشاوره ها و مددکار ها میتواند در التیام و یا کاهش خشونت علیه زنان بسیار موثر واقع شود. به عنوان مثال اختصاص دادن خطوط مستقیم برای قربانیان خشونت میتواند خود نقش بسزایی در کاهش آمار خشونت علیه زنان داشته باشد.
ابهری نقش اورژانس اجتماعی را در کاهش آمار خشونت علیه زنان مثبت ارزیابی کرد و گفت: در حال حاضر یکی از ارکان موجود برای مقابله با خشونت های علیه زنان را می توان اورژانس اجتماعی نام برد اما این در حالی است که این اورژانس نیز نمی تواند با قدرت در خصوص خشونت های خانگی علیه زنان وارد عمل شود از این رو انتظار می رود با تشکیل پلیس مبارزه با خشونت های خانگی شاهد کاهش چشمگیر خشونت علیه زنان و کودکان باشیم.
وی ادامه داد: متاسفانه امروزه بسیاری از زنان پس از آزار دیدن و یا مورد خشونت قرار گرفتن در بیشتر موارد توسط ریش سفیدان فامیل دعوت به سازش می شوند و به خانه و زندگی خود باز می گردند اتفاقی که می تواند عاملی برای ادامه داشتن خشونت به حساب آید. هرچند باید یاد آور شد که برگشتن زنان به خانه خود امری پسندیده است اما نباید باعث اصرار مردان به ادامه خشونت شود.
ابهری در خصوص وضعیت خشونت علیه زنان در کشورهای دیگر گفت: خشونت علیه زنان در کشور های دیگر نیز به چشم می خورد به عنوان مثال در برخی از موارد زنان به گونه ای مورد خشونت قرار می گیرند که نیاز به بستری در بیمارستان به مدت زمان طولانی دارند اما این در حالی است که بعد از افشا شدن موضوع قانون با تمام قدرت از این گونه زنان حمایت می کند. به عبارت بهتر در کشورهای دیگر قوانین بازدارنده بسیاری برای حمایت از زنان قربانی خشونت وجود دارد که این مهم میتواند عاملی بازدارنده برای کاهش آمار خشونت در سایر کشورها محسوب شود.
ابهری در رابطه با پیامدهای منفی خشونت علیه زنان گفت: متاسفانه از آنجایی که در برخی از اوقات زنان قربانی خشونت کور می شوند و نمی توانند حقوق خود را طلب نمایند از این رو در جامعه شاهد افزایش انزوا افسردگی زنان قربانی خشونت هستیم به گونهای که حتی در برخی از موارد از نقش مادری و یا سایر نقش های اجتماعی خود نیز باز می مانند که این مهم به یقین می تواند پیامدهای منفی گسترده ای را برای آنها به دنبال داشته باشد از این رو لازم است که برخی از سازمان های حمایتی مانند سازمان بهزیستی، وزارت رفاه با استفاده از قوانین بازدارنده و پیشگیری کننده که در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده باشد و همچنین ارائه آموزش های لازم برای آشنایی هرچه بیشتر زنان با حقوق خود و اجازه ندهند زنان به راحتی در مقابل خشونت سکوت اختیار کنند تا شاید از این طریق کمتر شاهد تضییع حقوق زنان در جامعه باشیم.
ارسال نظر