چه عدالتی در کنکور وجود دارد؟

وقتی فردی ۱۲ سال درس می‌خواند اما سرنوشتش در۴ساعت رقم می‌خورد

دکتر محمد خادمی در نشست تخصصی کنکور با انتقاد از عدم به کارگیری گزینش در نظام سنجش و پذیرش با طرح چند سوال اظهار کرد: گزینش در کدام قسمت نظام سنجش و پذیرش است که عنوان نظام سنجش، گزینش و پذیرش را بر آن بگذاریم؟ نقش آموزش و پرورش کجاست؟ سیستمی که 12 سال یک دانش آموز را در خود جای می‌دهد در کدام قسمت نظام سنجش و پذیرش جای دارد؟

چه عدالتی در کنکور وجود دارد؟

تا زمانی که تقاضا برای آموزش عالی زیاد است حذف کنکور امکان‌پذیر نیست و شاید نگاه درستی هم نباشد. وی در ادامه خاطرنشان کرد: وقتی توازنی بین عرضه و تقاضا برای آموزش عالی نباشد کنکور بهترین راهکار است. تغییر باید در بازار تقاضا صورت بگیرد؛ به عنوان مثال، در آلمان 49 درصد دانش آموختگان مدارس به سمت دانشگاه می‌روند و 51 درصد دانشگاه را انتخاب نمی‌کنند.

بدون آزمون شدن 85 درصد پذیرش‌ها در رشته‌ها افتخار نیست چرا که حتی یک رشته پزشکی هم در این پذیرش‌ها حضور نداشت.

خادمی بر شفافیت نظام اطلاعاتی کنکور تاکید کرد و گفت: سازمان سنجش آموزش کشور باید اطلاعاتی در مورد انتخاب رشته در اختیار داوطلبان قرار دهد. به عنوان مثال، آیا داوطلبی با معدل 9 می‌تواند صاحب رتبه 100 شود؟ همین مسئله را یک کارشناس موسسه کنکوری در صدا و سیما به داوطلبان اعلام و تاکید کرد که آنها با معدل 9 می‌توانند رتبه 100 کنکور را به دست بیاورند که این مسئله ناشی از عدم آگاهی خانواده‌ها و داوطلبان و نبود شفایت در خصوص انتخاب رشته و نحوه ورود به دانشگاه است.

داوطلبی سال 86 با رتبه سه هزار فیزیک دانشگاه شیراز قبول نمی‌شد اما در سال 96 با رتبه 68 هزار فیزیک قبول می‌شود؛ چون اقبال به این رشته‌ها کاهش یافته است.
خادمی خاطرنشان کرد: در آزمون‌های ایران، هنجار به جای ملاک اهمیت دارد و با مقایسه تراز داوطلبان کنکورهای 85 و 96 به این نتیجه می‌رسیم که افراد در کنکور 96 حتی با نمره منفی هم پذیرفته شده‌اند.
عضو پژوهشکده فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه کنکور عدالت نیست، تاکید کرد: وقتی فرد 12 سال درس می‌خواند اما سرنوشتش در چهار ساعت رقم می‌خورد چه عدالتی در کنکور وجود دارد؟ آزمونی که بازشناسی کند عدالت نیست.
وی آزمون را یک ابزار دانست و گفت: مسئله‌ای به نام سوابق تحصیلی و پذیرش بر اساس معدل را عَلَم کرده‌ایم که معیار قبولی را تنها معدل می‌داند و ضرایب دروس در زیر گروه‌ها مهم نیست، در حالی که دانش آموزی با نمره 19 در ریاضی معدل 12 دارد.
خادمی این نکته را هم یادآور شد که برخی مولفه‌ها مانند اشتغال تاثیر مستقیمی روی پذیرش و گزینش متقاضیان ورود به دانشگاه دارد.

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها