توجه به بهداشت روانی جامعه عاملی برای کاهش آمار خودکشی

اطلاع رسانی و انتشار اخبار مرتبط با خودکشی می‌تواند موجب افزایش آمار خودکشی شود. هر گونه اطلاع رسانی در خصوص خودکشی باید با دقت بیشتر و طبق ضوابط موجود انجام شود. همچنین باید به مردم آگاهی لازم را داد که ناخواسته به افزایش آمار خودکشی دامن نزنند.

توجه به بهداشت روانی جامعه عاملی برای کاهش آمار خودکشی

مستقل آنلاین سرویس اجتماعی: خودکشی یکی از معضلات جامعه امروز محسوب می‌شود که متاسفانه بنا به گفته روانشناسان افسردگی می‌تواند نقش بسزایی در افزایش آمار آن داشته باشد.
به طور کلی باید در نظر داشت که متاسفانه بنا به دلایل مختلف افسردگی پنهان و آشکار در جامعه رو به افزایش است که این مهم عاملی تاثیر گذار در افزایش خودکشی به حساب می‌آید. هر چند در این مجال باید متذکر شد افرادی که مبتلا به افسردگی پنهان هستند احتمال انجام خودکشی در آنها بیشتر از سایرین است، چرا که این دسته از افراد از هیچ روش درمانی و مراقبتی استفاده نمی‌کنند، که این خود بسیار خطرناک است.

افزایش مشکلات اقتصادی عاملی برای بالا رفتن آمار خودکشی

یک روانشناس در خصوص دلایل تاثیرگذار در خودکشی گفت: مسائل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در احتمال انجام خودکشی بسیار تاثیر گذار است.
احمد جلیلی در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به مطلب فوق اظهار داشت: باید در نظر داشت که وضع بهداشت عمومی و روانی کشورها نقش تعیین کننده ای در آمار خودکشی داد.
وی در ادامه افزود: متاسفانه در حال حاضر شاخص‌های دقیقی برای تبیین وضعیت بهداشت روانی کشور وجود ندارد که خود می‌تواند در برنامه‌ریزی‌های لازم برای مقابله با خودکشی و کاهش عوامل تاثیر گذار آن موثرباشد.
جلیلی گفت: ایران از لحاظ بهداشت روانی در وضعیت مناسبی قرار ندارد، اما به طور حتم وضعیت اقتصادی و اجتماعی و همچنین بهداشت فرد نقش تاثیرگذاری را در بهداشت روانی افراد بر جای گذارد.
وی در ادامه افزود: آلودگی‌های محیط زیست، ورزش و همچنین وقوع حوادث طبیعی مانند زلزله یا طوفان نیز می‌توانند در بهداشت روانی و عمومی افراد موثر باشند.
جلیلی در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر اینکه آیا احتمال انجام خودکشی در افرادی که ناراحت یا غمگین هستند نیز وجود دارد، گفت: باید بین ناراحت بودن و بیمار بودن نیز تمایزی قائل شد چرا که این احتمال وجود دارد که برخی از افراد از شرایط موجود ناراضی باشند اما این بدان معنی نیست که دارای بیماری روانی هستند.
این روانپزشک در ارتباط با نقش جنسیت در میزان خودکشی بیان می‌کند: به طور کلی میزان اقدام به خودکشی در زنان بیشتر از مردان است اما موفق شدن در خودکشی در میان مردان بیشتر است. هر چند این مهم در هر کشور و در هر فرهنگ بسیار متفاوت خواهد بود.
وی در ارتباط با افزایش خودکشی در میان نوجوانان می‌گوید: زمانی که می‌گویم خودکشی در میان نوجوانان زیاد شده است باید به یک سری آمار دقیق دسترسی داشته باشیم تا با استفاده از آن بتوانیم بگوییم که در حال حاضر آمار خودکشی در میان نوجوانان افزایش پیدا کرده یا نه. بنابراین اطلاع ما از حادثه را باید از این مساله جدا کرد.
جلیلی در ادامه می‌افزاید: امروزه با توجه به استفاده بیش از اندازه و بدون نظارت نوجوانان از فضای مجازی شاهد انجام خودکشی در میان نوجوانان هستیم. از این رو باید متذکر شد که فضای مجازی و رسانه‌ها می‌توانند نقش تعیین کننده‌ای در شیوع خودکشی داشته باشند. به همین دلیل وزارت بهداشت و انجمن روان پزشکی ایران ضوابطی را تنظیم کرده‌اند که راهنمای همکارانی است که در این حوزه در رسانه‌ها مشغول به کار هستند.
وی ادامه داد: اطلاع رسانی و انتشار اخبار مرتبط با خودکشی می‌تواند موجب افزایش آمار خودکشی شود.
جلیلی گفت: هر گونه اطلاع رسانی در خصوص خودکشی باید با دقت بیشتر و طبق ضوابط موجود انجام شود و همچنین باید به مردم آگاهی لازم را داد که ناخواسته به افزایش آمار خودکشی دامن نزنند.
جلیلی در رابطه با اقدامات لازم برای کاهش آمار خودکشی در کشور اذعان داشت: یکی از ابتدایی‌ترین اقدامات برای کاهش آمار خودکشی توجه و رسیدگی به بهداشت عمومی و روانی افراد جامعه است هر چند این مهم تنها بر عهده مردم نیست بلکه عوامل و دستگاه‌های متعددی باید برای تحقق این مهم همکاری کنند.
جلیلی در پایان خاطر نشان کرد: شناسایی افراد مستعد به خودکشی می‌تواند کمک شایانی به کاهش آمار خودکشی کند، همچنین افراد مبتلا به افسردگی نیز باید روند درمانی خود را به طور کامل سپری کنند.

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها