برای فرار از پوکی استخوان چه کنیم؟

چه کار کنیم استخوان های مان پوک نشوند؟

برای فرار از پوکی استخوان چه کنیم؟

یک متخصص ارتوپد گفت: معمولا افرادی که دچار پوکی استخوان می‌شوند مستعد شکستگی های زیادی هستند که اگر قبل از این شکستگی ها با مراجعه زود هنگام به پزشک، بیماری آنها تشخیص داده شود با تجویز دارو و تغییر شیوه زندگی پوکی استخوان آنها درمان خواهد شد.

پوکی استخوان یا استئوپروز شایع ترین بیماری متابولیک استخوان است و زمانی بروز می کند که تشکیل استخوان جدید قادر به ترمیم استخوان های تخریب شده نباشد. ابتلا به پوکی استخوان تا حدودی وابسته به مقدار توده و تراکم استخوانی است که در دوران جوانی بدست می آید.

به دست آوردن حداکثر توده و تراکم استخوانی به نوعی وراثتی است و همچنین به نژاد فرد بستگی دارد. در پوکی استخوان با کاهش کمیت و تغییر در کیفیت ساختاراستخوان ها، استحکام استخوان ها کاهش پیدا می کندو خاصیت شکنندگی استخوان افزایش می یابد و از اینرو شکستگی استخوان مهمترین تظاهر بالینی استئوپروز است.

استخوان های بدن نسوج زنده ای هستند که بطور مداوم در حال تخریب و باز سازی می باشند. در بالغین جوان استخوان تخریب شده با مقادیری مشابه از نسج استخوانی جدید جایگزین می شود.

به طور کلی در سنین جوانی فرآیند باز سازی استخوان سریعتر از تخریب آن بوده و توده استخوانی بدن افزایش پیدا می کند. 

بعد از 20 سالگی این روند اهسته شده و اغلب اشخاص در سن 30 سالگی حداکثر توده و تراکم استخوانی خود را پیدا می کنند. با افزایش سن، تخریب نسج استخوان از باز سازی آن بیشتر می شود. این عدم تعادل ممکن است در سنین متفاوتی آغاز شود. این روند در زنان بعد از یائسگی تشدید می شود.

پیام وکیلی، متخصص ارتوپد و عضو هیات علمی دانشگاه علوم کردستان ضمن بیان این مطلب گفت: افرادی که تحرک خیلی کمی دارند و کم ورزش می‌کنند زودتر به پوکی استخوان مبتلا می‌شوند. همچنین کمبود کلیسم و ویتامین D از عوامل دیگر پوکی استخوان است.

تشخیص پوکی استخوان

این هیات علمی دانشگاه، آزمایش تراکم استخوان را از راه های تشخیص پوکی استخوان دانست و گفت: در سنین بالاتر نیز با انجام یک رادیولوژی ساده این بیماری قابل تشخیص است.

مسکن ها پوکی استخوان را درمان نمی‌کنند

دکتر پیام وکیلی با اشاره به اینکه مسکن ها درمان نیستند و رفع درد دائمی فقط با درمان قطعی پوکی استخوان است، افزود: به هنگام متوجه علائم پوکی استخوان به خصوص احساس درد جنرالیزه سریعا به پزشک مراجعه کنید تا این بیماری به طور قطع درمان شود.

علت شایع درد زانو

این متخصص ارتوپد گفت: علت شایع درد زانو آرتروز زانو است مخصوصا در افرادی که وزن بالایی دارند یا زانوی خود را بیش از ۹۰ درجه خم می‌کنند.

وکیلی با تاکید بر اینکه ورزش های غیر اصولی و یا بلند کردن اجسام سنگین موجب بروز آرتروز زانو می‌شود، افزود: کسانی که کار ساختمانی انجام می‌دهند معمولا زانوی خود را بیشتر از ۹۰درجه خم می‌کنند و مستعد آرتروز زانو هستند و بهترین راه پیشگیری از آرتروز زانو تقویت عضلات جلو و چهار سر ران است.

وی با بیان این که داروهای غضروف ساز باعث رفع آرتروز زانو می‌شود، گفت: اما اگر فرد در مرحله پیشرفته قرار بگیرد تنها راه حل تعویض مفصل زانو است.

شنا بهترین و تنها ورزش برای پیشگیری از آرتروز زانوست

وکیلی با اشاره به اینکه شنا و استخر بهترین روش برای پیشگیری از این بیماری است گفت: سایر ورزش ها باعث تخریب غضروف زانو در هنگام بروز آرتروز می‌شود.

کفش پاشنه بلند نپوشید

این هیات علمی دانشگاه بر عدم پوشیدن کفش پاشنه بلند تاکید کرد و گفت: پوشیدن کفش های طبی به افرادی که درد زانو دارند را پیشنهاد میکنم اما توجه داشته باشید که این افراد هرگز از کفش پاشنه بلند استفاده نکنند چراکه فشار برو روی مچ پا در مدت طولانی باعث آرتروز زانو می‌شود.

منبع: فارس

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها